Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Kun_Csilla
3.5/5

A ​11. Harry Hole kötet is hozza a megszokott elemeket:

- Stikkes sorozatgyilkos (barátunk ezúttal Tinderen összeszedett áldozatai vérét issza)
- Harry Hole sztárrendőr és az ő konstans életveszélyben lévő Rakelje
- Harry Hole sztárrendőr és az átlag két felkínálkozó nő/kötet, akiket aztán vagy meg, vagy nem, vagy meg, de elfelejti, merthogy
- a legösszetettebb kapcsolat a történetben még mindig a Harry Hole sztárrendőr és az alkohol közötti.

A múlt kísért, a szereplőket rémálmok gyötrik, az áldozatok pedig megkínoztatnak úgy, ahogy az kell a milliós eladásokhoz (józan észen túl, Bret Easton Ellis-en innen).

Nesbo írói eszköztárában előkelő helyet foglal el a meg nem nevesített szereplők általi félrevezetés kísérlete. Ha valaki egy üres szobában beleliheg hősünk nyakába, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az nem a gyilkos. Esetleg nem is a főhős. De ez majd csak három jelenettel később derül ki, addig rághatjuk a körmünket izgalmunkban. Nem.

A tettes ezúttal kínosan egyértelmű, az indítéka pedig harmatgyengén felépített.

A könyv befejezése után – ismételten – megfogadtam, hogy többet nem veszek a kezembe Jo Nesbo-t. Nem fogom tudni betartani. Merthogy bosszantóan jól ír a csávó. Hiába minden szemfényvesztése és a történetbe szuszakolt klisék, a feszültség mégis jelen van a lapokon. A karakterek érzelmi élete tűpontos, és Nesbo olyan elegánsan fűzi a nyomozáshoz a legapróbb beszélgetésfoszlányt is, ahogy egy freskón minden apró részlet hozzájárul a képhez. Csak a vámpírokat és vámpiristákat tudnám feledni!


raiders
4.5/5

Ilyennek ​kellene lennie ma minden kriminek. A feszültséget végig fent tudja tartani, leköt és néha kiráz a hideg. Ezek mind megvannak Jo Nesbonál, és hát valljuk be őszintén, az ő könyveit úgysem azért olvassuk, hogy a tájleírásban gyönyörködjünk. Nemrég, egy Agatha Christie könyv kapcsán pont azon sajnálkoztam, hogy mennyire eljárt az idő az írónő felett és mennyire rosszul öregednek a könyvei. A Szomjúság köröket ver a Tíz kicsi négerre, mégis a könyv végkimenetele AC művére a {{Vád tanújára}} emlékeztet. Akkor most ki az igazi géniusz?


Rókus
4.5/5

Életem ​első Jo Nesbo könyve, de nagyon örülök, hogy pont ezzel kezdtem. Izgalmas és fordulatos regény és elég terjedelmes ahhoz, hogy egy jó ideig kitartson. Az első sorból átélve, együtt izgulhatjuk végig, ahogy egy detektív és egy gyilkos járja a táncát egymással. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a thriller műfajt, vagy szeretne Jo Nesbo karakteres nyomozó főszereplőjével megismerkedni egy kicsit.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók