Ajax-loader

A ​költőként induló Hajas Tibor a magyar neoavantgárd képzőművészet egyik legkiemelkedőbb és legszélsőségesebb alakja volt. Műveit a performansz rítus-központú szemlélete hatotta át – önmagát, illetve önmaga megsemmisítését fotóz(tat)ta.
Életműve: az objektek, írások, fénymásolatok műfajukból adódóan nehezen dokumentálhatók, de fotóművész munkatársai segítségével Hajas akcióinak és performanszainak művészi dokumentálására is sor kerülhetett.

A kiállításhoz kapcsolódóan DVD melléklettel kiegészített katalógust jelentetett meg a Ludwig Múzeum. Az 51 oldalas, színes, puhafedeles, magyar és angol nyelvű katalógust a kiállítás kurátorának, Baksa-Soós Veronikának előszava vezeti be. A Kényszerleszállás című esszé elhelyezi Hajas Tibort a korabeli művészetben, s párhuzamot von a művész magányos akciói és a bécsi akcionizmus képviselőinek munkássága között. A katalógusban olvasható Dékei Kriszta Hajas Tibor (1946–1980) szövegei című tanulmánya, amit a művész részletes életrajza és bibliográfiája követ.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók