Ajax-loader

Korunk ​tudományos életének egyik fő jellemzője a specializálódás. Mind ritkább az olyan szakember, aki egy-egy tudományág minden problémáját ismeri, hozzá tud szólni szakterülete minden kérdéséhez. Egyre kevesebb azoknak a tudósoknak száma is, akik nemcsak a tisztán tudományos kérdések búvárai, hanem kötelességüknek érzik e kérdések népszerű hangon megfogalmazott ismertetését, egyszóval : a népművelést.
A nyolcvanadik évén túllépett Molnár Antal nemcsak a “nagy nemzedék” tagja, Bartók, Kodály, Dohányi, Weiner, Szabolcsi Bence és Tóth Aladár kortársa, hanem az említett univerzális tudóstipus egyik ritka képviselője is. Tudományos – főleg esztétikai és zeneszociológiai – eredményei évtizedek óta közismertek, de ugyanígy közismertek rádióbeli ismeretterjesztő előadásai is.
Új tanulmánykötete sokrétű érdeklődésének, nem fáradó munkásságának újabb bizonyítéka. Az egymás után sorakozó esszék hol esztétikaiak, hol pedig a zene és a társadalom kölcsönhatásait vizsgálják, tehát a szociológia eredményeit gazdagítják. Van a “nagy öregeknek” még egy jellemző tulajdonsága, s ezzel Molnár Antal is rendelkezik : lépést tudnak tartani korunk újdonságaival. Ebben a kötetben a mai technika és a zene, valamint a sport és a zene kapcsolatának vizsgálata jelzi a szerző “örökifjúságát”.

ZENEMŰKIADÓ BUDAPEST 1975

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók