Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


mrsp
5.0/5

Mivel ​a szabadidőmben mentorként problémás kutyákkal foglalkozom, úgy gondoltam, itt az ideje, hogy egy kicsit továbbképezzem magam, hogy minél hatékonyabban tudjak segíteni ezeken a kutyákon, így elhatároztam, hogy végigrágom magam mindenféle kutyás könyvön. Cesar Millan neve talán a legismertebb a szakmában, így mindenképpen szerettem volna olvasni tőle, és ehhez a frissen megjelent könyve kiváló lehetőséget biztosított.

Kicsit másra számítottam, hiszen Cesar többi könyve megmutatja, hogy kezeljünk bizonyos problémákat, amik fellépnek a viselkedésproblémás kutyáknál, ez a könyv pedig inkább a kutyák emberre gyakorolt hatásáról szól. Ettől függetlenül tetszett, nagyon gyorsan elolvastam, és nagyon sokat tanultam belőle.

Ebben a gyönyörű, igényes kiadványban Cesar felsorakoztat 8 dolgot (tisztelet, szabadság, magabiztosság, hitelesség, megbocsátás, bölcsesség, rugalmasság, elfogadás), amit az életében lévő kutyáktól tanult. Minden dologhoz tartozik egy-egy hosszabb fejezet, amiben mesél az adott kutyáról, a hozzá fűződő kapcsolatáról, és hogy hogyan tanította meg neki a kutya az adott dolgot. A könyv egyébként így önsegítő könyv szerű, az ember személyiségét és viselkedését vezeti vissza a kutyákkal való kapcsolatára és a kutyák viselkedésére. A könyv tele van érdekességekkel, képekkel, nagyon gyönyörű az egész, és nekem nagyon tetszett, sok mindent tanultam belőle.


danlin
5.0/5

Ez ​a második kötetem Millantól. Millantól egy kutyákkal foglalkozó könyvet vártam, de ez annál több, hisz végig követjük Millan fejlődését, kapcsolatait a kutyákkal és az emberekkel. Egyfajta életmód tanácsadó is, a nyugodt életet, a munkát és a családot hangsúlyozza ki. Persze a legnagyobb szerep a kutyáké, leginkább azoké, akik komoly hatást tettek Millanra: nagyapja kutyája, első saját kutyája, első páciense, társa a munkában. Megannyi fontos kutya, akik hozzájárultak a kutyasuttogó kialakulásában.
Millan nagyon őszinte ebben a könyvben, elmondja mit köszönhet, hogy milyen válságokon ment át, melyek feldolgozásában a kutyák segítettek neki. Egészen emberi volt a hibáiról, tévedéseiről olvasni. A stílusa könnyed, szórakoztató, a könyv felépítése pedig nagyon ötletes.


Kutyatulajdonosként ​nagyra értékelem ezt a könyvet. Nagyon sokat tanultam belőle, amint meglesz a saját példányom, biztosan megbecsült helye lesz a polcomon.


Zoe27
5.0/5

Nagyon ​érdekes volt számomra, hogy a szerzőpáros milyen szépen össze tudta fonni ember és kutya ,, történetét".
Tetszett, ahogy megmutatták ember és állat egyforma és különböző belső tulajdonságait.
Néha én magam is elgondolkozom mennyivel szebb lenne a világ, hogy ha mi élnénk a kutyák világában….
Nagy örömömre szolgált, hogy támogatást kaphattam ebben! ;)


Sweety
5.0/5

Nagyon ​érdekes könyv volt, amelyben a kutyasuttogó életéről is többet megtudhattunk, valamint nagyon sok bölcsességet a kutyákról/kutyáktól. Kutyásként nagyon jó volt olvasni a kutyákkal való kapcsolatáról. Tényleg sokat tanulhatnánk a négylábuinktól! :)


Sz_Dora
5.0/5

Nagyon ​összetett könyv. Olvashatunk benne Cesar életéről, a kutyákhoz fűződő kapcsolatáról, hivatásáról, tartalmaz híresség rovatot, tudományos rovatot, kutyaleckéket és számos csodás idézetet is. Amolyan önsegítő könyvként is megállja a helyét, ezáltal nem csak a kutyák, hanem saját magunk megértésében is segít. Leírhatatlan nyugalmat és békét éreztem olvasás közben és azt követően is. Csodálatos írás!


Rure90
5.0/5

Nagyszerű ​könyv egy nagyszerű embertől. Még többre tartom a kutyákat. Aranyos, megható, tanulságos történeteket olvastam. Bemutatja, mennyire sokoldalúak a kutyák és milyen egyszerű igényeik vannak. Emellett példát mutat, mi mindent tanulhatnak az emberek a kutyák természetes, ösztönös viselkedéseikből (tisztelet, szabadság, magabiztosság, hitelesség, megbocsátás, bölcsesség, rugalmasság és elfogadás).


Angel_Eyes
5.0/5

Imádom ​a kutyákat! Nagyon tettszik Cesar munkássága is. Először a műsorait néztem. Majd elkezdtem a könyveit is olvasni. Tulajdonképpen az utolsó két könyvvel indítottam. :)
Azt gondolom, ezt a könyvet jobbkor nem is olvashattam volna, hiszen túl voltam egy kutyus elvesztésén.
A könyv nem igazán arról szól, hogy miként bánjunk a kutyákkal. Inkább azt mutatja meg, hogy mi mindent tanulhatunk tőlük. Emellett elmeséli Cesar az életét, amit persze már jól ismerhetünk. Ennek ellenére hihetetlen, hogy oly módon tudja mindezt új köntösbe öltöztetni, hogy még mindig izgalmas, és még mindig tanulhatunk tőle.
Számomra igazán lélekmelengető volt ez az írás. Akármennyire is egyszerű lények a kutyák az emberekhez képest, csak tanulhatunk tőlük. Őket nem vezethetjük meg, hiszen észreveszik a hazugságot. Ki kell vívni a tiszteletüket, másként nem lehetünk falkavezérek. El kell engednünk a negatív érzéseket, gondoltatokat. Megtanítanak minket a feltétlen szeretetre.
Cesar mesél a saját életének kudarcairól is. Számomra szimpatikus volt ez, hiszen emberileg így közelebb tud kerülni hozzánk, olvasókhoz. Színt vitt az egészbe a hírességek rovat. Kedvencem Kesha története volt. Tetszett, hogy emellett beiktattak egy-egy tudományos érdekességet, és persze egy kis kutyaleckét is.
Szívesen olvastam a könyvet, s mi tagadás…van még mit tanulni magunkról is. :)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók