Ajax-loader

2011 ​nyarán Bayer Zsolt műsorvezetésével, Boros Imre és Bogár László részvételével egy hetente jelentkező beszélgetőműsor indult, mely az elmúlt öt évben az Echo Tévében Háttérkép címmel az egyik legnépszerűbb, társadalmi, gazdasági, politikai kérdésekről szóló tévés produkcióvá vált. Az ötéves jubileumra készülve Háttérképek háttérképe címmel a szerzők egy olyan kötet megteremtését határozták el, amely a műsor legizgalmasabb beszélgetéseinek írásos szövegét tartalmazza.
Ezek a beszélgetések mintegy összefoglalják, hogy mit is jelentett ez az öt esztendő, és a hetente lezajló beszélgetések miként formálták az általános közbeszédet, azt a diskurzusteret, amelyiknek állandó örvénylései a rendszerváltás negyedszázada során lényegében szinte minden helyes irányú stratégia törekvését meghiúsították.
A beszélgetések alapfeltételezése az, hogy világunk döntő fontosságú folyamatait egy olyan globális szuperstruktúra irányítja, ami önmaga létezését is tagadja, és összeesküvéselmélet-gyártással és/vagy gyűlöletbeszéddel vádol meg mindenkit, aki ezt egyáltalán feltételezni meri. Mindez azt jelenti, hogy a világ csapdában van, mert egy senki által nem választott és nem ellenőrzött erő irányítja. A műsor beszélgetései
így elsősorban arra irányulnak, hogy ezt a csapdahelyzetet miként kellene kezelni, illetve, hogy távlatilag milyen esélyek nyílhatnak e csapdából való kiszabadulásra. A beszélgetések fontos eleme annak a széles körű tudatosítása is, hogy a világ, amelyben élünk, ezernyi szállal kötődik a média egész rendszeréhez.
Napjainkban minden, többnyire inkább csak vélt tudásunk és információnk valamilyen közvetítőn keresztül jut el hozzánk. És ez a közvetítő többnyire a globális média, amely egyfajta planetáris véleményhatalmi diktatúraként működik.
Ez a kötet pedig abban igyekszik segíteni az olvasókat, hogy részben újra felidézhessék a már látott beszélgetéseket, vagy hogy éppen a kötet olvasása nyomán támadjon fel bennük a műsor iránti érdeklődés.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók