Ajax-loader

Alapművek ​a vadászkutya kiképzésben

Rövid időn belül kettő német, vadászkutyás szakkönyv jelent meg magyar fordításban. „A mindenes vadászkutya”, valamint annak folytatásaként a 2016-os FeHoVa-ra megjelent „Tizenhárom legjobb kutyám”. Mindkét írása dr. Carl Tabel nevéhez köthetők, aki a vadászkutyák egyik legjelentősebb szakértőjének számított a 20. század Európájában.

Dr. Carl Tabel (1897-1993) gyermekkorától szorosan kötődött a négylábúakhoz. Már egészen fiatal korában megismerkedett vadászattal, de mindenekelőtt kutyás vadász vált belőle, és az is maradt egy életen át. Különböző fajta vizslákat vezetett, valamint foxterriereket és jagdterriereket is. 1941-ben alapította meg saját drótszőrű vizsla-kennelét Von Kanonenturm” néven. 1931 és 1945 között a német drótszőrű klub vezetőségének tagjaként dolgozott, majd a háború utolsó két évében az elnöke lett a klubnak. A háború után életét annak szentelte, hogy szervezze és kivitelezze a vadászkutya vezető tanfolyamokat. A Vadászkutya Szövetség elnökségi tagjaként jelentős szerepe volt a vadászkutya vizsgaszabályzat megalkotásában. Vadászkutyás szemináriumok állandó szervezője és résztvevője volt. Több könyve jelent meg, ezen kívül kb. 800 cikket publikált különböző vadász- és vadászkynológiai szaklapokban. Szerkesztője volt a Vadászkutya Szövetség (Jagdgebrauchshundverein) szaklapjának, az 1965-ben alapított „Der Jagdgebrauchshunds”-nak. Emellett kynológiai szerkesztője a „Der Deutsche Jáger", később pedig a „Die Pirsch" nevű szaklapnak. 1973-ban Carl Tabelt a legmagasabb fokozatú szakmai érdemrenddel, illetve életműdíjjal tüntették ki.

A szerző az évtizedek alatt felhalmozott tudását és tapasztalatát osztja meg az olvasó közönséggel. Ezek a könyvek alapművek, melyek már számtalan alkalommal bizonyítottak, tanácsokat adtak és segítséget nyújtottak a vadászkutyák sikeres kiképzéséhez. Fehér Mihály és Kertész Sándor

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.