Nincs jobb a kerti grillen készült ételek füstös-pirult ízénél – és ha még a kertben üldögélő családot és barátokat is hozzávesszük, meg egy hideg italt, nem lehet ennél szebb az élet! Az ínycsiklandó receptek gyűjteménye mindent tartalmaz, ami egy tökéletes grillpartihoz szükséges:
- bemutatja az összes klasszikus grillreceptet a hamburgertől az omlós sertéshúson át a sült kukoricáig
- elkápráztathatja vendégeit egy sor különleges ízzel, mint amilyen a jerk szűzpecsenye vagy a ragacsos whiskys csirkeszárnyak
- házi készítésű köretek, mártások, desszertek és italok receptjeit is tartalmazza, így igazán egyedi grillélményre keríthet sort
- telis-tele van ötletekkel és tanácsokkal, hogyan hozhatja ki a legtöbbet grillkészülékéből.
Kapcsolódó könyvek
Osvárt Judit - A mangalica
A mangalica a világhírű magyar fajta története, a legjobb magyar séfek receptjeivel. Hagyományos magyar disznófajtánk, a mangalica talán soha nem örvendett akkora népszerűségnek, mint manapság és még soha nem íródott róla szakácskönyv. A mangalica c. könyv egyszerre tartalmas ismeretterjesztő kiadvány és szakácskönyv. A fajta történetét, sajátosságait és más tudnivalókat egy hosszú tanulmányban foglaltuk össze a kötet elején a tanulmány szerzője a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke, Tóth Péter. A kötet második felében pedig a legjobb magyar éttermek legismertebb szakácsai mutatják meg, ők mit készítenek mangalicából - mégpedig oly módon, hogy az a háziasszonyok számára is érdekes, tanulságos és követhető legyen. A tanulmányt és a recepteket is színvonalas, különleges illusztrációk és exkluzív, kizárólag a könyv számára készített fotók kísérik.
Tonia Reinhard - Éttrend
Amit eszel, azzá leszel! - tartja a hippokratészi szállóige, és sok igazság van benne. Az ipari előállítású élelmiszerek és a hatalmas választékkal bombázó bevásárlóközpontok korában egyre fontosabbá válik, hogy tudatosan válogassunk az elénk kerülő alapanyagok között. E nagyszerű kiállítású képeskönyvet fellapozva megtaláljuk a legfontosabb élelmiszereket, a gyümölcsöktől kezdve a zöldségeken át a tejtermékekig, a népszerű magvaktól a fűszerekig, a húsféléktől a gombákig, sőt az algákig. Étrendünk összeállításához is segítséget nyújtanak a szerzők azzal, hogy jó ötleteket adnak az ételek elkészítéséhez és az alapanyagok egymással való párosításához. E hasznos kézikönyvnek minden olyan konyhában ott van a helye, ahol ízletes és egyben egészséges ételek készülnek.
Bereznay Tamás - Főzni gyerekjáték
Mit főzzek? - teszi fel magának naponta a kérdést sok százezer háziasszony a világon. Mit főzzek, ami hamar elkészül, nem drága, finom, és még a gyerekek is megeszik? Mit főzzek, ami mindezen túl még lehetőleg egészséges is? Bereznay Tamás legújabb könyve ezekre a naponta felmerülő kínzó kérdésekre kísérel meg válaszolni. Olyan finomságokat ajánl, melyek többsége a munkából hazaérve, este is gyorsan összedobható, és amelyek ízkombinációikkal, érdekességükkel a legkisebbeknél is sikert aratnak. Különleges szendvicsek, tartalmas levesek, gyors tészták, remek édességek és laktató, húsos ételek egyaránt szerepelnek ebben a kötetben, melyben minden recepthez vidám, színes, az étvágygerjesztő tálaláshoz is ötletet adó fénykép, illetve tápanyagtáblázat is tartozik. A könyvben található kiegészítő fejezet pedig olyan kérdéseinkre is válaszol, hogy miért is fontos az elegendő folyadékbevitel, miben található elegendő vas, vagy hogy miért egészséges az olajban sütés.
Ismeretlen szerző - Egészséges egytálételek
Mi sem egyszerűbb annál, mint egyetlen edényben megfőzni egy komplett fogást. Könyvünk 250 könnyedén elkészíthető receptet kínál, amelyek nemcsak ízletesek, de telis-tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Valamennyi étel alacsony zsír- és sótartalmú, és sokat közülük úgy állítottunk össze, hogy egymagában gondoskodik az ajánlott napi öt adag zöldség és gyümölcs beviteléről. A tepsiben sült fogások, pecsenyék és töltött húsok mellett az egytálételek változatos formáit kínáljuk: étvágygerjesztő friss saláták, kiadós levesek, gazdagon megrakott pizzák és szendvicsek, zöldséges és húsos rizottók, kerti sütésre is kiváló grillételek és saslikok, laktató palacsinták, töltött tészták és hasék között válogathat.
Liptai Zoltán - 33 főzelék és köret lépésről lépésre
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.
Ismeretlen szerző - Káposztás ételek
A Káposztás ételek című kiadványunkban hagyományos, és új káposztás ételek receptjei találhatóak meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb szakácstanoncok még a bonyolultnak tűnő kelkáposztás gombafelfújt, vagy a töltött sertéskaraj almás káposztával is könnyedén elkészíthetik.
Ismeretlen szerző - Legféltettebb receptjeim
Bizonyára mindnyájan őrzünk régi családi recepteket, a legfinomabb fogások titkos összetevőinek vagy akár egy-egy saját ételkölteménynek a leírását. Ebbe a rendkívül hasznos füzetecskébe lejegyezhetjük mindezeket, hogy gyűjteményként örökíthessük tovább hagyományainkat.
A kiadványban emellett számos különleges étel elkészítési módját is megtalálhatjuk, amelyek a tradíció és az egyediség ötvözeteként további receptvariációk kiötlésére és megvalósítására is ösztönözhetnek bennünket.
Yannick Masson - Jean-Luc Danjou - A főzés tudománya
Az európai konyhaművészet alapjai
Bár francia szerzők műve, az európai polgári konyha alapjairól szól. Az eredeti anyag a magyar változatban kiegészül egy sertésfejezettel, a kötet végén a receptgyűjtemény is kiegészül fiatal magyar szakácsok finomított receptjeivel – töltött káposztától a rácpontyon át a somlói galuskáig.
Kinek érdekes?
Sokaknak szól. Szakácsnak és szakoktatónak, háztartásnak, érdeklődő amatőrnek és általában mindenkinek, aki fejleszteni akarja konyhakultúráját. Nyelvezete egyszerű, a szakkifejezések magyarázata külön kisszótárban, a kötet elején.
A könyv felépítése
730 oldal technológia: elkészítési módok, húsrészek és felhasználásuk, zöldségdarabolás, cukrászat stb., majd a végén 100 oldal recept. A receptek a technológiákat illusztrálják. A késztermék és a technológia leírásán túl, minden fejezet kitér a lehetséges hibákra, és arra, hogyan előzhetjük meg ezeket; illetőleg ha már elkövettük, hogyan javíthatjuk ki (esetleg).
Fülep Zsófia - Csodás indiai konyha
Az indiai konyha kétségtelenül rendkívül egzotikusnak tűnik, de ez a könyv mégis csupa olyan étel receptjét tartalmazza, amelyek Magyarországon beszerezhető anyagokból elkészíthetők. A magyar ízléshez csak abból a szempontból igazodik a szerző, hogy igen sok húsétel leírása is szerepel. A szakácskönyveknél szokatlanul hosszú bevezető pedig a konyhán keresztül betekint az indiai hétköznapokba. A fényképeket Barhács László készítette.
Tóthné Libor Mária - Limara Praktikái: Fonom. Finom
Limara Praktikáiban Marcsi megmutatja a házi pékeknek, hogyan tudnak jól bevált alaptésztákból, töltelékekből, kreatív formákból és fonásokból plusz egy csavarral még különlegesebbet alkotni. Telis-tele ötletekkel, tippekkel, hogy a már ismert péksüteményeket, kenyereket és kalácsokat hogyan tehetjük ellenállhatatlanná. Lesz itt minden: édes, sós, krém, töltelék, habcsók, olvadó csokoládécsepp, porcukorfelhő, pehelykönnyű szeletelt mandula, csilingelő nevetés és jókedv.
Kápráztassuk el a családunkat és az ismerőseinket egy gyönyörűen megfont barhesszal, egy édes túrókrémmel töltött duplán csavart kaláccsal vagy a sercliért rajongó barátnőinket egy sok csücskű kenyérkoszorúval. Az aprónépet lefoglalhatjuk tésztába csavart vagy malackának álcázott virslivel vagy egy fenyődíszítés utáni közös tobozzsemle-sütéssel.
Korhatár nélküli, kisgyerektől a dédnagymamáig mindenki örömét leli ebben a könyvben. Valaki a készítésében, a többiek pedig a finomságok kóstolásában.
Limara Praktikái szól mindenkinek, aki szeret alkotni, fogékony az újdonságra, vonzza a kreativitás és játékosság.
Margrit Gutta - Kövön sült finomságok
-Akár szokatlan, akár gyors, különleges vagy egyszerű ételt kíván készíteni az itt közölt sok-sok recept közt minden unyenc megtalálhatja a kedvére valót.
-Trükkök, speciális fogások és kreatívvariációk ismeretében élményszámba megy a főzés. Ezen túlmenően az információs szövegek tájékozódást adnak a speciális hozzávalókról.
-Színpompás ételfotók szövik át a könyvet, és már a puszta lapozgatása is étvágygerjesztő kalandnak számít.
Ismeretlen szerző - Erdélyi ételek
Az Erdélyi ételek című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Erdélyi citromos sonkaleves, Padlizsánsaláta, Libatöpörtyűs pogácsa - Erdélyi ételű receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!
Ismeretlen szerző - Serpenyőben sült, párolt ételek
A színes illusztrációk segítségével könnyedén elkészítheti akár a Brassói aprópecsenyét, a Hagymás rostélyost vagy a Sistergő marhahúst. Kellemes sütést-főzést kívánunk!
Ismeretlen szerző - Vasárnapi ebédek
A színes illusztrációk segítségével könnyedén elkészítheti akár a gulyáslevest, a borjúpörköltet vagy a Hétvezér tokányt. Kellemes főzést kívánunk!
Lajos Mari - Hemző Károly - 99 krumplis étel 33 színes ételfotóval
Amikor Kolumbusz nyomdokába útra keltek az aranyra éhes spanyol és portugál konkvisztádorok Dél-Amerika, az "El Dorado" felé, természetesen nem sejthették, hogy az Andok égbe nyúló hegyei között az aranynál is értékesebb kincset lelnek: a "papá"-t, a "földi almát", amely majd embermilliókat fog megmenteni az éhhaláltól. Nyolcezer éves perui sziklareliefek árulkodnak történelem előtti létezéséről és bizonyítják, hogy az "indios" nagyon is jól tudták: istenek ajándéka a csúnyácska alma. A Spanyolországba érkezett első krumplipéldányok osztatlan sikertelenséget arattak. A gumó alaktalan volt, leprás végtagokra emlékeztetett, az íze kesernyésnek tetszett (nem mindenki tudta, hogy meg kell sütni-főzni), a kihajtott növénynél láttak már szebbet, virágai jelentéktelenek, sőt mérgezőek voltak. Követek, futárok, diplomaták, sőt kalózok szanaszét hordták ugyan Európában és az Újvilágban a krumplit, de mégis 2-300 év kellett ahhoz, hogy pápai áldással, fejedelmi parancsra és némi furfanggal valóban elindulhasson világ körüli hódító útjára. Történt ugyanis, hogy a francia Antoine-Auguste Parmentier, foglalkozására nézve vegyész, patikus és tudós, Nagy Frigyes porosz fejedelem fogságába esett a hétéves háború idején (1756-63). A háború és egyéb sorscsapások folytán akkora volt az éhínség, hogy a foglyoknak csak a legalantasabbnak tartott élelemből jutott. Ez volt a krumpli szerencséje (meg a miénk). Parmentier ezután annak szentelte az életét, hogy a krumplit "népélelemként" elterjessze. Igaz, hogy XVI. Lajos egy kicsit besegített neki, de az érdem mégis a furfangos patikusé: Párizs határában egy darabka földet beültettetett krumplival, nagy hűhóval vizesárkot ásatott köré, és napközben katonákkal őriztette, mintha ki tudja, micsoda kincs rejlene a föld mélyén. A környékbeliek pedig alig várták, hogy beesteledjen - ellopkodták és a saját földjükbe ültették a krumplit...
Gál Zsuzsa - Netzer Helga - Haragos Péter - Hétfőre 2 főre
Élet- és ételszagú szakácskönyv kezdőknek és haladóknak számtalan ínycsiklandó recepttel. A szerelem öl, butít és nyomorba dönt. Azaz csak döntene. Mert hiába a kápráztatná el szíve választottját a modern nő, ha sem ideje nem jut rá, sem ötlete nincs, hogyan is álljon neki. Vajon mi lehet a több órás barna mártás és a zacskós leves között félúton? Erre próbál válaszolni a könyv, amely segít elkészíteni a gyors, egyszerű, mégis nagyszerű fogásokat. A gyomor karbantartásáról az ízletes receptek, a rekeszizmokéról pedig a vidám illusztrációk gondoskodnak.
Ismeretlen szerző - Karácsonyi szakácskönyvem
A karácsonyi sütés-főzés hangulata a gyerekeket is a konyhába csalogatja. A kicsik szívesen besegítenek a tésztaszaggatásba, a díszítésbe, a nagyobbak pedig próbálkozhatnak kedvenc süteményük önálló elkészítésével. Recepteskönyvünk e főzés iránt érdeklődő fiataloknak nyújt útmutatást, akik az ünnepi menütől kezdve a mézeskalács házikóig számos egyszerű és bonyolultabb étel közül választhatnak, sőt a díszítéshez és a tálaláshoz is kapnak ötleteket. A fotókkal illusztrált, részletes leírások megkönnyítik a konyhai fortélyok elsajátítását, a receptek mellett pedig a karácsonyhoz kapcsolódó érdekességekről olvashatnak.
Boldizsár Ildikó - Nincs időm főzni
Több mint 135 ízletes recept, amellyel meglepheti családját és barátait. Több mint száz gyönyörű színes fotó. Receptek minden alkalomra: étvágygerjesztő ötletek gyors, kései vacsorákhoz, könnyű sültek, egzotikus előételek, kiváló köretek, pompás desszertek és még sokkal több... A "Nincs időm főzni" szakácskönyv nemcsak receptgyűjtemény, hanem állandó konyhai társa mindazoknak, akik jó ételeket szeretnének készíteni a lehető legegyszerűbb módon.
Halász Zoltán - Mesélő szakácskönyv
Helyezkedjünk el a karosszékben, dőljünk hátra kényelmesen. Hagyjuk, hogy peregni kezdjenek a levesekről, húsokról, salátákról, tésztákról szóló történetek színes filmkockái. S amikor valamelyik történet kellőképpen felgerjesztette érdeklődését és étvágyát, kedves Olvasó, lapozza fel a receptjét, mely mindig a történet végén található, és készítse el saját maga, szerettei, barátai számára. A szerző őszinte reménye, hogy ily módon kedvére valóbb lesz a főzés-sütés, és ízletesebb az étel, amit végül majd elfogyasztanak.
Marianne Kaltenbach - Spanyol ételek
Könnyen elkészíthető eredeti receptek, valamint sok érdekesség a spanyol konyha világából/Minden ételről színes fényképpel