Ajax-loader

“Fejben ​dől el, de kinek a fejében? Meghaladni önmagunkat, kilépni, kinyúlni, elérni, húzz bele, a mi lányunk az ott az elején, igen, szinte ott van már, miénk a győzelem, de kié?”

Mi minden fér egy kapcsolatba? Mit lehet kibírni, hogy lehet kibírni, ki győz le kit? Lehet-e birtokolni valakit anélkül, hogy megtörjön, vagy beletörődjön abba, amin nem mer változtatni? A test törékeny, a test erős.
Vágy és harag, nő és férfi. Itt és most. A szereplők ismerősek, mégis különös fénytörésben látunk rájuk, ahogy a szerelem és a lemondás határán kibeszélik a titkaikat, végre kimondják a vágyaikat, vagy lelepleződnek a hazugságaik.
Szabó T. Anna első felnőtteknek szóló prózakötete a Törésteszt. Novellái kíméletlenül és együttérzően szólnak a magányról, a párkapcsolatok szívszorító hidegháborújáról, a szenvedélyről és a szeretetről.

Értékelések
5.0/5 - 1 értékelés alapján

Kota Jolán
5.0/5

Negyvenen alul kötelező olvasmány: receptek, hogyan ne cseszd el az életed.
Negyvenen felül memoár: így sikerült (ha így sikerült).
Általában: könyörgöm, senki ne csináljon / tűrjön ilyen baromságokat!

A novelláskötetben az élet, a párkapcsolatok, érzések komor oldala van betűről betűre kínlódva ezekben az írásokban. Tehetetlenség, reménytelenség, magány, kiüresedettség, kirekesztettség, unalom, érzéketlenség, közöny, erőszak, bűntudat, kicsinyesség, megalázkodás, félreértés, függőség, féltékenység, hirtelen ennyi címszó jutott eszembe a kötetről. Csak néha csillan meg egy kis humor, egy kevés könnyedség, ami lazítja ezt a borzasztóan nyomasztó hangulatot, ami történetenként kis hirtelen pofonokként éri az olvasót. Külön-külön egyik sem túl tragikus. Na, jó, nem mind túl tragikus. De együtt, anyám.. együtt… Ebben a töménységben én legalábbis így élem meg.

Szóval: egyhuzamban sokat olvasni belőle tilos!
Szabó T. Anna nagy író.
Tényleg.
Tudom, hogy ezek az élethelyzetek nap, mint nap, óráról órára, percről percre valahol megtörténnek, bekövetkeznek. Csak szembesülni velük mellbevágó. Egyszerre valamennyivel pedig földre sújtó élmény.
Élmény?
Anna, Anna, drága lélek,,, ennyi fájdalmat papírra izzadni… hogy a csudába lehet maradandó károsodás nélkül?!

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

http://kulturpara.blog.hu/2016/11/28/igy_cseszodik_el_az_elet


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

97.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók