A színes képekkel teli könyv a már klasszikussá vált recepteken kívül számtalan új ötletes változatot kínál, mely nem csak a hagyományos családi összejöveteleknek, hanem a grillezésnek, és minden más partinak is a “titokzatos” fénypontja. Dr. Oetker mindegyiket kipróbálta és úgy írta le, hogy azok biztosan sikerüljenek is. A kérdés már csak az, hogy vajon melyik izgalmas receptet próbáljuk ki először… Jó étvágyat!
Kapcsolódó könyvek
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker legjobb süteményei
Németországban régen, de nálunk is fogalommá vált a Dr. Oetker márkanév. A cég sütéshez-főzéshez használt alapanyagok kikísérletezésével és gyártásával foglalkozik, hogy a háziasszonyok életét megkönnyítse. Kísérleti konyhájában már több mint 100 éve próbálják ki az új recepteket. A legsikeresebbekből állítottunk össze most egy csokrot.
Akár születésnapi tortát, váratlan vendégnek teasüteményt, vagy sós koktélfalatokat keresünk - ebben a 152 oldalas könyvben minden alkalomra találunk megfelelő receptet.
A recepteket, a sütés menetét lépésről lépésre, részletesen írtuk le, így könnyen követhetőek. Ezzel a siker is garantált.
Használja fel a sok kísérlet eredményeit és süssön családjának, vendégeinek Dr. Oetker legjobb süteményeiből!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Gombák
Ez az ötletekben gazdag könyv azoknak a hobbiszakácsoknak szól, akik örömmel főznek, és főztjüket élvezettel is fogyasztják, ám néhány ehető gombáért nem barangolnak az erdőben. Több mint 40 különleges receptet tartalmaz csiperke-, róka-, vargánya-, laska- és shiitake gombához, tehát olyan fajtákhoz, amelyeket piacon, élelmiszerüzletekben, szupermarketekben megvehetünk. Ezekből olyan ízletes finomságok varázsolhatók az asztalra, mint például a mandulás gomba rucolával, turbolyás gombaleves, póréhagymás halfilé rókagombával vagy gombaragu zsemlegombóccal.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Főzés lépésről lépésre
E könyv Dr. Oetker legújabb alapszakácskönyve. Főzőiskola, de nem csak kezdőknek. A könyv tartalma könnyen áttekinthető, így hamar megtalálhatjuk, amit keresünk. Minden recept lépésről lépésre követhető, így biztos a siker. Ha kérdésünk merülne fel, a "Praktikus tanácsok" című fejezetben mindenre választ találhatunk. A recepteket több fotó is kíséri. Ezek nemcsak szemet gyönyörködtetően szépek, hanem segítenek megérteni a különböző munkafolyamatokat is.
A receptek sokoldalúak: a klasszikusoktól a modernekig, a rafinálttól az egzotikusig terjednek. Így változatosságot vihetünk a mindennapi étrendünkbe. A receptek közül bizonyára sokan felfedezik majd gyerekkori kedvencüket, de lesznek olyanok is, amelyek újfajta illatokkal árasztják el a konyhát. Kísérletező kedvűeknek is adunk tanácsokat, az alapreceptek változatainak csak a fantázia szab határt. Így lehet, hogy nemsokára a főzés is szenvedélyévé válik!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kanalas aprósütemények
Szívesen készítenénk gyakran, nem csak ünnepi alkalmakra finom kekszeket és aprósüteményeket, de se kedvünk, se időnk az unalmas tésztagyúrásra és formázásra. Itt a megoldás, a kanalas keksz. Formák helyett mindössze két kanálra van szükség. Finom tésztát keverünk - ehhez könyvünkben sok ötletes receptet találunk -, a tepsire két kanállal kis tésztahalmokat rakunk, és máris tehetjük a sütőbe. Hamarosan ínycsiklandó süteményillat tölti be a konyhát. A könyvben ötven új, könnyen elkészíthető sütemény- és kekszleírás vár kipróbálásra.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - A sütés öröme
A Dr.Oetker szakácskönyvek között A sütés öröme az egyik legsikeresebb kötet. Számos országba, több nyelven, sok millió példányban jutott el a sütést kedvelőkhöz.
A könyv 316 oldalon, 300 fotóval, közel 180 receptet mutat be, a régi klasszikusok mellett a legújabbakat is.
A receptgyűjtemény azoknak készült, akik örömüket lelik a sütésben, de azoknak is, akik az alapokat már ismerik, de jól és jót szeretnének sütni.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Befőzés - Dzsemek, zselék, mártások
A friss, ízletes gyümölcsök többnyire csak rövid ideig tárolhatók és élvezetük gyakran idényhez kötött. Ezért már egykor a rómaiaknak az az ötlete támadt, hogy a gyümölcsökből lekvárt főzzenek és így a kedvelt "gyümölcs kincsek" eltarthatóvá és tovább élvezhetővé váljanak. Ebben a könyvben, a hagyományos receptek mellett, sok újat és rafináltat is közreadunk, amelyek segítenek a gyümölcsöket és zöldségeket ízletesen tartósítani. Természetesen gondoltunk a cukorbetegekre és a kalóriaszegény táplálkozókra is. Több mint 100, változatos és rafinált, részletesen és eltérően leírt receptet találhatunk a könyvben.
Stahl Judit - Gyors édességek
Milyen édesség esne ma jól? Egy gyors portugál borhab, citromfelfújt vagy fenyőmagos keksz? Vagy várja a vendégeket epres spiráltorta,dán fahéjas tekercs, esetleg kókuszos tiramisu? Elfoglalt háziasszonyokra, sokat dolgozó anyukákra, este végére összegyűlő családokra és baráti társaságokra gondolva indítja útjára Stahl Judit új szakácskönyv-sorozatát, csupa olyan étellel, amelyek elkészítéséhez nem kell 30-45 percnél több időt tölteni a konyhában.
A sorozat ezen kötete változatos édességeket kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Sütemények eperrel, málnával, ribizlivel, áfonyával...
Szederrel, eperrel, ribizlivel, áfonyával vagy egressel üdítő sütemények egész sorát készíthetjük el.
Csak egy pillantás az itt található könnyű, gyümölcsökben gazdag süteményekre, és máris leküzdhetetlen a kísértés.
Ebben a könyvben Dr. Otker 28 ötletes, bogyós gyümölcsökben gazdag receptet állított össze, melyek mindegyike kipróbálásra vár.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kedvenc szakácskönyvem
Mindenki tud főzni! A főzés alkotás, és örömet okoz. Főzni könnyebb, mint azt sokan gondolják. Dr. Oetker Kedvenc szakácskönyve kedvet csinál a főzéshez, még azoknak is, akik eddig féltek fakanalat ragadni. Több mint 100 új recepttel rukkol elő, melyeket 150 étel és fázisfotó kísér. Mediterrán csirkeszárny, burgonyasaláta pestóval, tortillatekercs lazaccal, sárga marchacurry, gyors túrótorta - hogy csak néhányat említsünk kedvcsinálónak. Mindenki meg tudja csinálni, mindenkinek sikerül, mindenkinek örömet okoz.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Almás sütemények
A klasszikus almás pite nem véletlenül a kicsik és nagyok kedvence.
Az almából készült sütemények variációs lehetősége szinte korlátlan. Ezekből ebben a - számtalan meglepetéssel teli - könyvben több mint 80 pompás recepttel ismertetjük meg Önöket.
Vannak itt torták, piték, lepények, sütemények vagy rétesek finom töltelékkel, de a klasszikus fedett almás pite, az angol Apple Pie (almatorta) vagy a modern, jéghideg almatorta is megtalálható.
Almával sütni mindig öröm!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Süteményeskönyv kezdőknek
Az új süteményeskönyv olyan kezdőknek készült, akik már eleve jól és jót szeretnének sütni. Ezért a "Süteményeskönyv kezdőknek" első kiadását teljesen átdolgozva, új feldolgozásban, sok ízléses képpel, számos új pompás recepttel kiegészítve, minden alaprecepthez szemléltető ábrákkal jeleníti meg. Dr. Oetker kísérleti konyhájában természetesen minden receptet kipróbáltak és azt úgy írták le, hogy elkészítésűk még kevésbé gyakorlottaknak is sikerüljön.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Villámgyors aprósütemények
Nincs sok ideje, mégis szeretne valami finomságot sütni? Dr. Oetker villámgyors aprósüteményeivel ez nem probléma, csupán fél órára van szüksége.
Akár karácsonyra, akár év közben szeretne valami gyorsat sütni, ennyi finomság közül biztosan talál kedvére valót.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Karácsonyi édességek
Az év legszebb sütési időszakára Dr. Oetker 6 fejezetben több mint 80 receptet állított össze azért, hogy Ön az ádvent idején és a karácsonyi ünnepek alatt szeretteit meglephesse finom desszertekkel, pompás kalácsokkal, házi karácsonyfa süteménydíszekkel. A számtalan illusztráció láttán szinte érezni már a fahéj, a méz és a vanília illatát.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Pikáns falatok
Partikon, kedélyesen eltöltendő estéken a házilag készített tészták mindig kelendőek. És ki ne örülne annak, ha baráti látogatásnál pizza, vagy friss sós sütemény fogadja. E könyvből megtudhatja, hogy ez nem is költséges szórakozás és amellett maga a sütés is örömet szerez. Készítsen Ön is finom, ropogós, pikáns falatokat!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Süssünk együtt, gyerekek
Vajon van-e nagyobb szórakozás, mint karácsonyra a gyerekekkel együtt a tészták, aprósütemények elkészítése, díszítése, vagy mézeskalács házikó összeállítása.
Érzi-e már a fahéj, a szegfűszeg és a friss sütemény illatát? Látja a gyerekek kipirult arcát, amint tele lelkesedéssel látnak neki a díszítésnek?
Ez a könyv a 4-14 évesek és mindazok számára készült, akik a gyermekkor emlékeiből valamit megőriztek.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Tészták
Spagetti, makaróni, tagliatelli vagy penne - már a "nevek" is elolvadnak a szánkban. Ezek csak a legismertebbek a sokféle, szinte áttekinthetetlen olasz tésztafajta közül. Ebben a könyvben a legjobb pastareceptjeinket állítottuk össze: hideg vagy meleg, töltött csőben átsütött ételeket, klasszikus vagy éppen új mártásokkal.
David Attenborough - A gerinctelenek élete
Rovarok, amelyek virágokra vagy levelekre hasonlítanak. Pók, amely lasszóval fogja zsákmányát. Egy bogár, amely méheket vesz rá arra, hogy felneveljék a sajat utódait. A kicsik - szépek. Hihetetlenül változatosak, hiszen sokkal több, mint egymillió van belőlük. És nagyon fontosak is. Csontváz híján a gerinctelenek nem nőhetnek nagyra. Jóval korábban megjelentek, mint mi, és akkor is élnek majd, amikor mi már nem leszünk. A Földön ők végzik a megporzás, a takarítás és az újrahasznosítás túlnyomó részét. Szerepük volt abban, hogy emberré váltunk. Nélkülük nem sokáig élnénk. Sok ember mégis elóítélettel viseltetik irántuk - tudatlanságból, félelemből, vagy csupán azért, mert mások a méreteik, és nehezen láthatók. A gyerekek azonban közelebb vannak hozzajuk, ezért ők észreveszik és kedvelik őket, miközben a felnőttek túl könnyen nyúlnak a rovarirtó szerért. David Attenborough - korunk egyik legnagyobb hatású és legkedveltebb tanítója - már akkor tanulmányozta és szerette a természetet, amikor hetven évvel ezelőtt iskolás volt Leicestershire-ben. Új tévésorozata, amelyet ez a könyv kísér és kiegészít, e kis élőlények világát tárja fel. Bemutatja, hogyan léptek ki a szárazföldre, hogyan hódítottak meg minden élőhelyet, mennyire változatos módon vadásznak, párosodnak, és mennyire jól szervezettek a közösségeik. A digitális videotechnika fejlődésének köszönhetően minden korábbinál többet láthatunk az ismeretlen és szokatlan gerinctelenekről. A vékony járatok világának és a rovarok otthonainak bemutatása még David Attenborough számára is figyelemre méltó program. Mit is mond a régi idők tollforgatója? „Eredj a hangyához, te rest; figyeld, hogy mit tesz, és okulj!" (Példabeszédek 6,6) David Attenborough pontosan ezt teszi. Érdemes vele tartanunk.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Muffin
Nem is olyan régen a "muffin" szó nekünk még idegenül hangzott. Napjainkban már ismertté és kedveltté váltak ezek a finomságok, melyeket évszaktól függetlenül szívesen fogyasztunk reggel, délben, de napközben is bármikor. Elkészítésük egyszerű és gyorsan megsüthetők. Könyvünkből a hobbicukrász, a kezdő és gyakorlott háziasszony egyaránt számtalan ötlettel gazdagodhat. Például a banános muffin kukoricapehellyel, a túrós fahéjas muffin vagy a nugátos muffin is meggyőz arról, hogy milyen gazdag és változatos a "mini-kuglófok" világa. A recepteket Dr. Oetker - mint mindig - kipróbálta és elkészítésüket úgy írta le, hogy az mindannyiunknak sikerülni is fog.
Havas Dóra - Lila füge szakácskönyv
Az egyik legnépszerűbb hazai gasztroblog a Lila Füge - szerzője, Havas Dóra pedig az egyik legismertebb gasztroblogger. Kimondottan könnyen elkészíthető, fantáziadús, izgalmas, szerethető receptjeit ezrek olvassák naponta az interneten. Most végre csokorba gyűjtötte legújabb kedvenceit - 75 olyan ételt, melyek még sehol nem voltak olvashatók. A szerző utánozhatatlan, és oly népszerű stílusában megírt recepteket a blogtól megszokott, kiemelkedően magas színvonalú fotók egészítik ki ebben a látványos, tartalmas és jól használható szakácskönyvben.
Gudrun Ruschitzka - Tepsis sütemények
Vannak, akik a klasszikus sütiket szeretik, és maradnak az almás piténél és a meggyes vagy barackos lepénynél, mások kíváncsiak az újra, például a pörkölt mandulás és a túrós almás süteményre. Egy azonban biztos: ha egy egész tepsivel sütünk, mindenkinek jut elég.