Ajax-loader

Elütnek ​és cserbenhagynak egy kutyát az úton. A gázolás szemtanúja – egy zsaru – orvoshoz viszi az ebet, és igyekszik megtalálni annak gazdáját az ömlő esőben. Sikerrel keres-kutat. A már-már haldokló nő kórházba kerül a csalitosból. Wales nyomozó a tettesekre pályázik, ám ehhez előbb az indítékot kell kiderítenie. Az összevert lány maga is zsaru, komplikáltnak rémlő kapcsolati viszonyokkal, borzongató bűnüldözői múlttal. Wales és csapata az ismeretségi körét, régebbi és újabb letartóztatásait, haragosait vizsgálja. Miközben mind több és több bűnténybe botlanak, gyermekrontók, mafflások, pszichopaták kerülnek látóterükbe, látszólag egyre távolabb jutnak az eredeti ügytől, az elkövető(k)től.
Ráadásul a memóriazakkant lány biztosra veszi, hogy Wales a kedvese, hiába bizonygatja ennek ellenkezőjét a volt férje és a próbapasasa, valamint a válófélben lévő Wales maga is. Mindezt tetézve a lábadozó Yahya a nyomozásban is részt akar venni.
Sőt, részt is vesz.

Válós regény? Azt hiszem, ezzel fogom túlélni a sajátomat. (Lelóczkiné Hetti)

Válóságshow! (Szabó Anikó)

Kulcs a sütőben, vacsora a lábtörlő alatt!
Fable-t olvasok! (Szabó Bernadett)

Értékelések
4.0/5 - 1 értékelés alapján

ElizaDay
4.0/5

Ez a regény is egy hamisítatlan Fable-mű, a történet szokás szerint kalandos, pergő és eredeti, a pozitív hősök jólelkűek és fáradhatatlanok, sok modern kiszólás került a szövegbe. És persze van néhány bekezdés, amit nem ajánlott nyilvános helyen olvasni, mert mindenki látja, hogy minimum nagyokat mosolyog, de inkább felkacag az olvasó. Azért nem ötös az érékelés, mert valahogy (bár első olvasatra) az volt a benyomásom, hogy némelyik párbeszéd túlfeszített, vagy éppen kissé közhelyes, egyes karakterek pedig (jellemzően a főhősök “exei”) – ahhoz képest, hogy milyen szerepet töltenek be – túlságosan egyszerű illetve romlott/ostoba jellemábrázolásúak a regénybeli megnyilvánulásaik alapján, ami valahol a főhösökre sem a megfelelő fényt veti. Bár ez nyilván relatív, mint minden benyomás. Azért Fable-rajongóknak érdemes átpörgetni.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

51.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók