Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Amikor ​Lucinda Riley tavaly megjelent könyvét, az Éjféli rózsát elolvastam, már akkor megfogadtam, hogy mindenképpen el szeretném olvasni az írónő korábban megjelent könyveit is, ugyanis az előbb említett könyv fantasztikus volt, a romantikus-történelmi műfaj egy igazi gyöngyszeme.
Ezt az olvasást addig-meddig halogattam, míg végül lehetőségem adódott az írónő legfrissebb magyarul megjelent könyvét elolvasni. (De most akkor tényleg ünnepélyesen megfogadom, hogy idén elolvasom a többi Lucinda Riley könyvet is.)

A hét nővér is egy nagyon jó olvasmány volt, szeretem mikor Lucinda Riley megadja nekem azt a luxust, hogy szépen hátradőlök, felteszem a lábam, és belemerülök egy újabb csodás történetébe, hagyva, hogy teljesen megfeledkezhessek a körülöttem lévő dolgokról.

Annak pedig kifejezetten örülök, hogy ez az élmény még hatszor meg fog ismétlődni, ugyanis ez a kötet egy azonos címet viselő regénysorozat része volt. Mindegyik kötetben a címadó hét nővért ismerhetjük majd meg, akikkel már ebben a részben is találkoztunk, szóval az első benyomásaim már megvannak róluk, és már azt is tudom, melyik nővérnek várom majd leginkább a bemutatkozását.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.nl/2017/01/lucinda-riley-het-nover.html


Szívmelengető ​családi regény és egzotikus időutazás. A könyv témája nem mindennapi, egy érett férfi csecsemőként örökbe fogad hat kislányt és a sajátjaként neveli őket. Az apa halálakor, akinek a neve egyáltalán nincs megemlítve a könyvben, kapnak egy kis útravalót, hogy felfedezzék a múltjukat, azt, hogy honnan jöttek.
{{Nekem nagyon gyanús, hogy a fickó igazából meg sem halt}}
Maia a legidősebb lány Rioba repül, ahol egy író ismerőse segítségével kezd nyomozásba.
A riói szál pedig elrepít egészen 1928-ig, amikor a hegyen lévő óriási Krisztus-szobor építését megkezdték. Szerelem, fájdalom, megbánás, titkok és talányok – van, amire fény derül és megoldódik a könyv végére, és van amit tovább görget az írónő a következő kötetekre.


szadrienn
3.5/5

Túlságosan ​sötét és szabálytalan az én ízlésvilágom az ábrándos, édes-bús szerelmes irodalomhoz. Minél előrébb haladtam a könyv olvasásával, annál távolabbi jövőben sejlett fel előttem a Romantikarajongó kitüntetés megszerzésének lehetősége.
A csillagozás legfőképpen az én szubjektív véleményemet tükrözi, ezért a műfaj iránt elkötelezettek ne hallgassanak rám, tanulmányozzák inkább a zsánerben nálam jóval otthonosabban mozgó olvasók értékeléseit, és meg se álljanak Lucinda Riley-vel Párizsig és Rioig!


A ​sok dark romance és new adult, meg a nagyon ponyva füzetek után már szépirodalomként hatott számomra ez a kötet.
Igazi léleksimogató romantika, szirup és cukormáz mentesen, ahol az események valódiak, még azért sem történnek benne hatalmas csodák, hiába szurkol érte az ember lánya.
Maia nem túlzottan került közel hozzám, de örültem a boldogságának, a felmenőit nagyon szerettem és szántam egyszerre.
Újabb sorozat, amit muszáj tovább olvasnom.


Navi
4.5/5

Hm. ​Érdekes történet 2 érdekes családról. A ma játszódó részben van Pa Salt, a dúsgazda svájci üzletember, aki 6 lányt fogad örökbe, s nevel fel Atlantiszon, a birtokán. Halálakor {{biztos ez???}} a lányok hazatérnek és megkapják örökségüket, lehetőséget arra, hogy felkutassák vér szerinti szüleiket, ha akarják. A legidősebb nővér, Maia története ez, az örök hezitálóé, bizonytalané, aki csak egy hatalmas kezdőlökésnek köszönhetően indul el a saját nyomán. A cél Rió de Janeiro, a Megváltó Krisztus szobor építésének idején. Nekem kicsit sok volt az ugrás az időben, 2 generációt kihagytunk, de nagyon érdekes volt olvasni a szobor keletkezéséről. Engem annyira nem fogott meg Izabella története, bár sajnálom, amiért így kellett leélnie élete utolsó 3 évét. Megértem a döntéseit, s le a kalappal Gustavo előtt. Ahonnan elindult, nem mindenki tudott volna túljutni rajta.
Maia és Floriano kapcsolata nekem kicsit-nagyon gyors volt, s nem éreztem bennük a tüzet sem. Maia titkát már a legelején kitaláltam, de ez nem vont le semmit a könyv élvezeti értékéből. Kíváncsi vagyok a többi lány könyveire is :)
Szerintem még lesz jelentősége az üres “gyűrűnek” is.


smetalin
5.0/5

Kedves ​figyelőim, most csukjátok be a szemeteket, vagy ugorjátok át ezt az értékelést!:))
Ez a könyv egy igazi, ízig-vérig romantikus történet, hisz a múltban és a jelenben is szó van a szerelemről. Annyira jól ír Lucinda, hogy ezt is elnézem neki, csakúgy faltam a betűket annyira magával ragadott. Kijelenthetem, hogy ez a legjobb könyve, hát számomra biztos.
Szerencséjére lezárja a történetet, hisz e könyv egy 7 vagy 6 részes sorozat első darabja. Megismerhetünk 6 nővért akiket örökbe fogadott egy dúsgazdag férfi, mind-mind más szülőktől vannak. Együtt nőnek fel, de semmit nem tudnak a múltjukról, majd lehetőséget kapnak arra, ha szeretnék megtudhatják kik is voltak a szüleik.
Ez az első könyv a legidősebb nővér történet meséli el, visszanyúlik a messzi múltba is, és megismerhetjük egy majd évszázados család történetét.
Aki szereti a jó mesélőt hallgatni, annak ajánlani tudom e könyvet, nincs benne semmi negédes bájolgás (na jó, itt-ott) , megtudhatjuk hogyan épült a Megváltó Krisztus szobra Brazíliában, betekintést kapunk a szobrászkodásba is. Olvassátok el, szerintem nem okoz csalódást!


perpetua
5.0/5

Töredelmesen ​bevallom, nagyon féltem ettől a könyvtől. A családregény címke miatt, nem tudtam mire számíthatok, mert nem rémlik, hogy bármit olvastam volna ebben a műfajban. Szerencsére semmi okom nem volt rá, mert szuper volt ez a regény. :)
Megismertünk 6 testvért, akiket örökbe fogadtak. Apjuk váratlan halála idejekor csatlakoztunk hozzájuk. A férfi utolsó kívánsága, hogy kutassák fel igazi családjukat. Az első főhősnőnk a legzárkózottabbnak mondható testvér, aki egyben a legidősebb is, Maia. Apja kérését szem előtt tartva elindul Rio de Janeiro-ba, hogy nyomozni kezdjen. Bár ő van a középpontban, a könyv nagyobb részében a családjának múltját ismertük meg, és jobban is tetszettek ezek a részek. 90 évet utaztunk vissza és nem csak dédnagyanyjának életébe pillanthattunk bele, hanem a híres Krisztus szobor építésének részleteit is láthattuk. Isabela-nak nem volt egyszerű helyzete, hiszen nem akarta elfogadni az életet, amit szülei, vagy leginkább apja szán neki. Ez a helyzet nem volt újdonság, mégis élveztem minden részletét. Nagyon részletesen festette elénk az Írónő az akkori Brazília helyzetét, könnyedén beleéltem magam a történetbe. Nagyon szurkoltam, hogy a kedvem szerint alakuljanak az események, de tudott meglepetést okozni az Írónő.
Azért Maia, se szorult háttérbe, volt egy nagyon kedves jelenet vele, és egy idős hölggyel, az kedvenceim között van. És láthattuk, hogy az apja nem véletlenül buzdította az utazásra, hiszen nagy szüksége volt a változatosságra. Az utolsó oldalakon, már a következő testvér, Ally könyvének felvezetését olvashattuk és igazán kegyetlen módon húzza el a szemünk előtt a mézesmadzagot az Írónő. Már a történet is meggyőzött, hogy érdekel a folytatás, de az utolsó sorok, miatt csak örülni tudok, hogy hamarosan érkezik a folytatás. :)
Néhol picit lassabban folytak az események, egyedül emiatt agyaltam, hogy levonjak-e fél csillagot, de ahogy visszagondolok a történetre, csak jóra tudok gondolni, úgyhogy végül mégis úgy döntöttem, hogy megérdemli a maximális csillagot. :)


buzavirág
4.5/5

Ha ​romantikus, akkor nekem az ilyen jellegű könyvek a favoritjaim, már az elején tudtam hogy tetszeni fog, hiszen azonnal beszippantott ez a történet. Ötletesnek találom a hét nővér életét, remek írói húzás.
Ebben a részben a legidősebb lány, Maia kutatja származását, a nyomok Brazíliába vezetnek. Visszautazunk az időben és ott lehetünk a monumentális Krisztus szobor építésénél, amely olyannyira megragadott hogy nem is szívesen ugráltam az időben, Isabellával akartam maradni a legvégéig. Talán az író is így érzett, mert az ő szerepe jelentősebb, izgalmasabb mint Maiaé. Úgy vélem Pa Salt-tal #vagy egy felmenőjével# is sikerült találkozni Franciaországban, igazán bravúrosan csavarja a szálakat az írónő. Örülök, hogy belevágtam a sorozatba, alig várom hogy folytathassam, ajánlom.


catilde
4.5/5

Maia ​családi háttér kutatása nagyon érdekes volt. Azt hittem végig ő lesz majd középpontban, de nagyon jól csinálta az írónő, hogy megismerhettem Izabela-t közelebbről. Miközben nyomoz Maia közben a romantikus énem is megkapta, amit szeret.
Szerethető könyv.


Amilgade
4.0/5

Ennek ​a könyvnek a beharangozója nagyon jól sikerült. Olyan regény, amiben az örökbefogadott lányok a nevelőapjuk halála után elindulnak megkeresni az igazi szüleiket, az örökbefogadás előtti életüket. Sorozatról van szó, aminek az első része a legidősebb lány Maia történetét meséli el.
Kedves történet ami két szálon fut. Egyrészt megismerhettem Izabelát az 1920-as évekből, másrészt a jelenben Maia szembesül a múltjával, miközben meg kell tanulnia saját magának is megbocsátani.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

63.5
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók