Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


egy_ember
5.0/5

A ​sorozat egyik legjobb darabja. Az a jelenet, amikor Matt kiönti a kétdekás Early Timest a lefolyóba, ugyanúgy berágja majd magát az agyamba, mint amikor Rob Fleming lemond arról a gyönyörű lemezgyűjteményről.
(És Marcus Aurelius is megkapja a magáét.)


Amadea
5.0/5

Imádom ​Scuddert. De nem lennék szereplő a sorozatban, mert nagy esélye van, hogy kinyírnának:D
http://amadea.freeblog.hu/archives/2010/10/07/Egy_jegyet_kerek_a_pokolba_csak_oda/


anglee
4.5/5

Nagyon ​tetszett, gyorsan elolvastam, kb. háromszor vettem a kezembe a könyvet, és már vége is volt. De még milyen vége! Állam leesett, alig bírtam összekaparászni a padlóról.

Nem tudom, hogy jutott idáig Matt, de minden esetre megoldotta a dolgot, szép nagy pontot tett a végére. Elaine volt a kedvenc szereplőm, imádtam a stílusát!
Vártam volna néhány kiforrott szexjelenetet, ha már mégis csak egy kurváról van szó, de ez elmaradt. Ágyba dőlés, aztán a másnap reggel. Semmi részlet.
Meg mondjuk a végén Motley #akaratlanul is mindig a Mötley Crüe jutott az eszembe róla, és háborogtam, hogy hogy lehet egy ilyen elmebetegnek ezt a nevet adni, ami ennyire hasonlít az egyik kedvenc zenekarom nevére!!!#, azért eléggé bedurvul, és ott azért lehettek volna szaftos kis részletek, hogy mit csinál pontosan, de akkor már a könyv stílusa erőteljesen átment volna valami pszicho-horror-thriller kategóriába, Csak erős idegzetűeknek! felirattal.

Azt hiszem, azért olvasnék egy könyvet Block korai munkásságából, amikor még a szoftpornóban nyomult :D

Ja, fél csillagot azért vontam le, mert Bernie sokkal jobb fej mint Scudder :D

@k_annamaria 1000 hála és köszönet, hogy olvashattam! :)


Miestas
4.0/5

Egyszer ​szeretnék találkozni Matt Scudderrel egy kávé mellet:-)) Egyszuszra olvastam, a nyolcadik ( nekem hetedik ) kötet után is nagyon jó!


jeges_varga
4.0/5

Lawrence ​Blocknak három élete van, legalábbis ahogyan mi ismerjük. Ha Bernie Rhodenbarr fizimiskáját ölti magára, könnyed eleganciával söpör végig a biztonságosnak hitt tehetős otthonok háztáján, remek humorral vértezi fel magát, és az élet valamennyi területéhez van valami hozzáfűznivalója. Bernie Blockkal bárhol, bármiről el lehet csevegni, biztosan kellemes élményben lesz részed. Keller bőrében Block kegyetlen gyilkos, mégis azt kívánod, ha valaki végez veled, csakis ő legyen az. Keller amennyire erkölcsileg követhetetlen példával jár elő a munkaerőpiacon, legalább annyira szerethető figura. Ritkán szól, amikor pedig beszél, van mondandója, a bélyegekről biztosan. Matt Sudder ruházatában Block a legsebezhetőbb, bármennyire is tökös figura. Matt rendőr volt, de egy eltévedt lövedéke gyermeki életet oltott ki, ez hosszú időre taccsra vágta. Odalett a házassága és alaposan a pohár fenekére nézett. Később azonban sikerült a bourbont száműznie az étrendjéből. Azóta rendszerint AA gyűlésekre jár, olykor kapcsolatokat próbál létesíteni a női nem kedves képviselőivel, de rendre be kell látnia, hogy magányos típus.

Elsőként Matt Scudderrel találkoztam a Block univerzumban, mégis Keller volt a szerelem az első látásra. Bernie eleinte kicsit unalmas volt nekem, de eszes kis figura, hamar belopta magát a szívembe. Scudder mindig megtartotta a pár lépés távolságot. Sötéten látja New Yorkot, persze az is lehet, hogy valóban mocskos egy hely. Mindenesetre sosem eresztem el, nehogy valami baja legyen. Ezúttal valóban keménynek kellett lennie…

Matt Scudder mielőtt otthagyta volna a rendőri köteléket, úgy tizenkét évvel ezelőtt, hamisan tanúskodott azért, hogy rács mögé juttasson egy James Leo Motley nevű veszélyes bűnözőt. Motley valódi pszichopata volt, nőket erőszakolt meg, és bevallása szerint meg is ölte őket. Scudder nem akarta megvárnia azt, hogy egyik közeli barátja, Elaine Mardell is hasonlóan végezze. Tisztában volt az amerikai igazságszolgáltatás defektjeivel, ezért a kezébe vette az ügyet. Motley nem élt példamutató életet a börtön falain belül sem, ezért kicsit tovább érezhette az Állam vendégszeretetét, mint ahogyan előre megítélték azt neki. Szabadulása idejére, ha meg is változott, cseppet sem az előnyére. Motley nem az a típus, aki könnyen felejt. Elhatározta, hogy végez Scudder „nőivel” (ezt a kategóriát pedig sajátságosan tágan értelmezi), végül az ex zsarut sem hagyja továbbélni.

A Hosszú út a sírkertbe a legjobb opusz a Scudder szériából, ezt ki merem jelenteni. Tudjuk a gyilkos kilétét, ismerjük a mozgatórugóit, még ha az egész izomköteg léte egy nagy rejtély. Hogyan hordhat a föld a hátán egy ekkora állatot, akinek a mellkasában dübörgő kis kütyübe semmi szeretet nem szorult bele. A nyomozás nem a gyilkos kilétét kutatja, hanem a hollétét. Igazán hátborzongatóvá attól a klausztrofób közegtől válik a könyv, amibe Scudder szorul bele, hiszen sejti, tudja ki áll a kegyetlen gyilkosságok között, de titkon végig reménykedik abban, hogy téved. A város egyetlen szegletében sem érezheti biztonságban magát. Amikor pedig bebizonyosodik, hogy amit sejtett, az maga a színtiszta valóság, önmaga lidérceivel is meg kell küzdenie, ráadásul le kell győznie egy nálánál sokkal erősebb embert.

Scudder Block hősei közül azzal emelkedik ki, hogy ő az egyetlen, aki – ha kénytelen is, de – hajlandó a jellemfejlődésre. Nem véletlen, hogy egy Marcus Aurelius kötettel a zsebében járja New York utcáit. Persze nem ért egyet mindenben a filozófus-császár elmélkedéseivel, de utóbb be kell látnia, hogy van némi igazság az évezredes bölcsességben. A Hosszú út a sírkertbe nyomasztó krimi, és egészen megdöbbentő véget ér, ami nem biztos, hogy segíti Sudderben végleg letisztázni a történteket. Remélhetjük, hogy a későbbiekben minden a helyére kerül.

2010. decemberi blogbejegyzés


nyirog
4.5/5

Súlyos, ​sötét és mély krimi. Kicsit eltér a megszokottaktól, mivel Scudder itt most saját magának a megbízója. Egyre jobban kedvelem ezt a mocskos, bűnökkel teli 80-as évek New Yorkját


Memécske
4.5/5

Talán ​az egyik legizgalmasabb Scudder volt, amit olvastam :)


Ardid
4.0/5

Szeretem ​ezt a durva Blockot is. A negatív szereplőket ugyanolyan jól elkapja, mint a pozitívakat. Ezzel a sorozattal sajnos össze-vissza haladok, ezért már sok mindent tudtam a cselekményből.
Valakinek az értékelésében olvastam, hogy azért csillagozza le, mert nem elég modern a világ, amiben játszódik. Szerintem ez a tökéletes kor egy krimihez, ha egész nap a számítógépe előtt ülne és csak bemérné az emberek mobilját nem lenne a könyv ilyen magávalragadó.


k_annamaria
2.0/5

Ez ​az első Block könyv amit olvastam. Nem a legjobb krimi, de azért könnyed kis olvasmány..Nekem hiányzott belőle a fordulat, a történet kicsit egy síkú már az elején lehet tudni, hogy mi lesz a végkifejlet.


Bakcsó
2.0/5

Kriminek ​nem a legjobb. Sajnálom … Elég gyorsan rájön az olvasó a végkifejletre, sehol egy csavar, sehol egy slusszpoén… Mégis adok Blocknak még egy esélyt.
Ha mindenki szereti, akkor csak több van benne .
A szereplők jellemrajza, leírása, egyszerű. Kb. ennyi, semmi kiemelkedő. A jót majdnem kedvelem, a rosszat majdnem …gyűlölöm? Hát gyűlölni nem gyűlölöm, nem kedvelem. .
Ami megragad , az a főszereplő emberiessége. Nem “superman”, csak egy esendő ember, aki megküzd a saját démonjaival, legyen az akár az alkoholizmus, akár a lelkiismeret. Ez szimpatikus. de ennyi, s nem több.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
3.5/5

Statisztika

22.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók