Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Kriszta
5.0/5

Nagyon ​szerettem olvasni ezt a könyvet! Már kézbe venni is jó volt: keményfedeles, cérnafűzött, jól lehet lapozni, szép lapok – mindez egy hihetetlenül szimpatikus, finom humorú ember szavaival megtöltve. Ahogy olvastam, végig ez a szó járt a fejemben: “elegáns”. Az egész könyv olyan elegáns, és szerintem Michael Caine az életben csakis elegáns úriember lehet.
Gyakorlatilag telecímkéztem a könyvet, hogy majd miket fogok kiidézni, de sajnos időm véges, úgyhogy erre csak részben került sor. Tele van jobbnál jobb történetekkel, kulisszatitkokkal, szimpatikus gondolatokkal, érdekességekkel.
Aki tudja értékelni a klasszikusokat, a régi nagy színészeket, vagy egyszerűen csak az alapvető emberi értékeket, annak szerintem tetszeni fog a könyv.


Nagyon ​régen vetten már papír alapú könyvet, de ennek a könyvnek nem tudtam ellenállni. Igaz elég lassan haladtam vele, de ez koránt sem annak tudható be, hogy lassú lett volna a történetvezetés, inkább annak, hogy olvastam mellette mást is. Ez csak amolyan csemege volt.
Szeretem az életrajzi könyveket, pláne az önéletrajzokat, mert mindig egy kicsit közelebb kerülhetek az adott hírességekhez, beleláthatok a mindennapjaiba és megismerhetem a gondolkodását. Amikor befejezek egy ilyen könyvet és történetesen az ő esetében végignézem az a filmjeinek a listáját, minden egyes filmjénél eszembe jut az a kis plusz történet, ami a színész mesélt el a forgatás körülményeiről vagy a kritikai fogadtatásról vagy éppen arról, hogy miért vállalta el az adott szerepet, amitől egy kicsit úgy érzem, mintha nekem az a film így többet jelentene, mint egy átlagos nézőnek. Michael Caine nagyszerű történetmesélő, aki – ahogy a címből is kiderül – talpig úriember, és valahogy ez az egész könyvön érződik. Nem abból, amit ír, hanem ahogyan írja. Kellő alázatossággal beszél a pályájáról, pályatársairól, családjáról és azokról, akiknek sokat köszönhet, anélkül, hogy jobb embernek próbálná magát bemutatni és anélkül, hogy megbántana másokat. Emellett arról is tanúbizonyságot tesz, hogy a humora legalább olyan jó, mint amennyire vígjátékszerepiből sejthettük. Szerettem olvasni.


EszgéGabi
5.0/5

Nem ​csalódtam ebben a könyvben, mint ahogy ebben a “nem született” angol Úrban sem, aki rendkívüli őszinteséggel, tőle megszokott humorral írta meg életrajzi regényét. Michael Caine pont olyan ember, amilyennek fimjei alapján gondoltam, nagystílű, jóhumorú, rafináltan kellemes elbeszélő. Azt írja magáról, az idő haladásával egyre jobb ember lettem -na meg mint tudjuk színész!:) Élete nehézségeiről -amelyekben nem szűkelkedett – légiesen könnyed humorral beszél, ami csak megerősített, mint rajongót, ráadásul rendkívül szórakoztató olvasmány volt. Csak így tovább Sir Michael Caine! Remélhetőleg még sokáig velünk:)


robagra
3.5/5


cirbu
5.0/5

Imádom ​a pasit, imádtam a könyvet :)


Virágszépe
2.0/5

Mindig, ​félve a csalódástól választok olyan könyvet, amit olyan művész írt, aki nem író.
Michael Caine nagyon jó színész, reméltem, hogy az általa írt könyv után még inkább megismerem és megszeretem. Sajnos idegen maradt számomra, szinte minden egyes szerepválasztását az anyagiak határozták meg. Érdekes könyv, de én maradok ezután kizárólag a filmeknél az ő esetében.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

49.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók