Ajax-loader

A ​22 millió példányban elkelt sikerkönyv, A Viskó szerzőjének új, minden eddiginél felforgatóbb regénye.

John, a Begyűjtő különös helyen él; szigete a világok határán fekszik, egy dimenziók közti redőben. Egy nap az óceán hatalmas konténert sodor a partra, melyben tizenkét holttest hever. A roncsok közt kutatva John egy fiatal lányra bukkan, aki csodával határos módon túlélte a tragédiát. A sziget Gyógyítói és Tudósai hamarosan felfedezik, hogy a lány genetikai adottságai nem mindennapiak: teste minden egyes sejtjében ott hordozza az egész emberiséget… Lilly felépülése lázálmokkal és hallucinációkkal terhes, látomásai során Éva, Minden Élők Anyja látogat el hozzá, hogy felfedje előtte az elfeledett igazságot a teremtésről és a bűnbeesésről. Álom és ébrenlét, mitológia és valóság fonódik szorosan egymásba, Lilly pedig ráeszmél, hogy neki is óriási szerepe van az események alakulásában, a tét pedig nem más, mint Ádám és Éva leszármazottainak múltja és jövője. Az Éva a mindenki által jól ismert teremtéstörténet példátlanul merész újraértelmezése, különleges munka, ami vélhetőleg egész generációkat fog inspirálni. WM. Paul Young Kanadában született, gyerekkorát viszont Új-Guinea bennszülött törzsei között töltötte misszionárius szüleivel. Kezdetben csupán közeli barátainak és családtagjainak írta történeteit, míg A Viskó (melynek megírásában saját, fiatalkori útkeresése inspirálta) el nem hozta számára a ismertséget. Mindkét eddigi regénye felkerült a New York Times sikerlistájának első helyére. Jelenleg Oregonban él a családjával.

Értékelések
4.0/5 - 1 értékelés alapján

Kota Jolán
4.0/5

A könyv (számomra) meglepően jó volt. Nagyon érdekes és fontos kérdéseket feszeget, de két bajom azért volt vele. Egyrészt a vége. Rendkívül buta és összecsapott volt szerintem, mintha a jó alapsztorihoz nem tudott volna egy értelmes befejezést találni. Mármint nem a legvége, az jó volt, és azt sejtettem is, hogy ilyesmi lesz. Jézust meg Máriát minek kellett belekeverni? Ezt sosem fogom megérteni. De nem szeretném lelőni a poént, szóval érjétek be ennyivel. :)

Megéri egyébként elolvasni. Ha hívő vagy, akkor azért, ha nem, akkor azért. Gondolatébresztő könyv, ami után kedved támad kutatni a letűnt korok hitvilága után, és a kérdésre keresni a választ, hogy miért alakult ki ez vagy az a mondakör úgy, ahogy ismerjük.

Bővebben lásd a blogon!

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

http://kulturpara.blog.hu/2016/11/02/a_kezdetek_tanuja...


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

151.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók