Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


robinson
4.5/5

Komoly ​és létező problémákról beszél és irányítja rá a figyelmet a doktor úr. Okos könyv, hasznos lehet a fiataloknak. Csak jusson el az érintettekhez!
http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/08/a-ferfi-sracoknak.html


lilla_csanyi
4.5/5

Annak ​idején a Bevállalja? című műsorban felemás érzésekkel viszonyultam Csernushoz: van, akinek tényleg máshogy nem lehet a fejébe verni, hogy hülyeséget csinál. De szerintem az nem volt mindenkinek való. Főleg, hogy nem ritkán a műsor kedvéért ordítozott a páciensekkel.
Így aztán sorra jöttek ki a könyvei: A nő, A férfi, A kiút, és még nem tudom, hány pszichológiai témájú kötet. Mindegyik csábított, de annyira nem fektettem energiát bele, hogy hozzá jussak. A férfi srácoknak viszont már a megjelenésekor felkorbácsolta a bennem szunnyadó érdeklődést – vajon mit tanácsolhat a doki a mai kamaszoknak egy ilyen elcs*szett világban? Így hát kihoztam a könyvtárból, mikor lehetőségem lett rá, és nem bántam meg.
Nagyon olvastatja magát, nagyon érdekes, és nagyon tanulságos is. Jó lenne, ha a Szigeti veszedelem meg a másodfokú egyenlet megoldóképlete helyett néha erről is folynának beszélgetnének a suliban. Azért ott, mert nyilvánvaló, hogy akiknek szüksége lenne rá, annak a szülei nem fogják a kezébe adni a gyereknek ezt a könyvet.
Nem tudom max. pontosra csillagozni, mert bár dicséretes, hogy felnőttként kezeli a kamaszokat, de azért be kell látnunk, hogy még nem teljesen azok. A kötet vége pedig szerintem egy kamasz számára még nem eléggé…világos? Érthető? Inkább csak simán még nem annyira érdekes. Viszont abban hiba nincs, hogy előtte aztán mindenre kitér, ami az lehet: szex, drogok, csajozás, párkapcsolat, netes pornó, kütyük, férfi szemmel. :)


konyvolvaso
5.0/5

Csernus ​most is nagyot alkotott. Órákon át tudom hallgatni vagy olvasni. Olyan őszintén kimondja amit gondol de mégse sértőn. Segít rávezetni a megoldásra és rámutat mi az ami nem mükődik még megfelellően. Csernus rajongóknak javaslom elolvasni.


cintiatekla
4.5/5

Tulajdonképpen ​ez az a könyv, ami abszolút nem nekem íródott, de mindenképpen kíváncsi voltam rá – ezért is csücsült a polcomon egy ideje. Őszintén szólva azért most, és azért ezt a könyvet olvastam el, mert a doki szavaiban mindig sok igazságot találok, és függetlenül attól, hogy jelenleg épp a tinédzser srácokat próbálgatja terelgetni, elég sokszor elgondolkodtam az írásokon, hogy basszus, ez mennyire így van, vagy éppen jókat nevetgéltem egy-egy interjún. Nőként ismét elgondolkodtatott, és jó néhány helyzetet kicsit másként látok – tudom, utólag könnyű okosnak lenni.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2017/04/csernus-imre-ferfi-sracoknak.html


Risus
5.0/5

Számomra ​ez eddig a legjobb Csernus dokitól!
Valami eszméletlenül jól összerakott könyv. Nagyon jó és fontos témákat feszeget és fejt ki. Minden korosztálynak és nemtől függetlenül ajánlani tudom!
Nem fogok feleslegesen ódákat zengeni erről a könyvről, tessék elolvasni! :D


Hetye
5.0/5

Brutálisan ​jó könyv! Ennek kötelező olvasmánynak kellene lennie…


Blackice
3.0/5

Többet ​vártam Csernustól, pár felháborodást leszámítva, de a sztorik jó kis történetek voltak…


Ha ​mindenki megfogadná Csernus tanácsait, sokkal előrébb volna az ország, mint ahol most tart. Mert jók lennének a párkapcsolatok, az emberek pedig emberek a talpukon. És itt kezdődik, a tartással, amikor az ember úgy él, hogy nyugodt szívvel vállalhassa önmagát, tetteit, bűntudat nélkül. Rájöttem – bármennyire is nem szerettem őt ezelőtt pár éve – a doki erre kínál megoldást. Hogy kapjunk már észbe. És persze akinek nem inge…. De akinek inge, az igenis vegye.


Elég ​gáz, hogy nekem jobb esetben is 2 hétig tart kiolvasnom egy könyvet. Ezt történetesen több, mint két hétig olvastam. Persze nem folyamatosan. Ez a baj, nem tudom folyamatosan olvasni. (…)

Egyébként az elején szidtam Csernust, hogy semmi újat nem tesz le az asztalra, ugyan azt adja el többféle formátumba: könyvek, előadások, magán órák. És ez nem elfogadható. Nem elfogadható az a stílus, amiben összedobja a könyveit, olyanok, mint valami össze-vissza dobált gondolatok, és akkor szedd ki, hogy mi a lényeg… De aztán a könyv vége felé haladva eljutottam a megnyugodásig, és arra jutottam, hogy azért ezt mindenki egyszer egészen nyugodtan elolvashatja, mert olyan dolgokról ír, amik érdekesek lehetnek bárki számára.

A férfi szerinte attól férfi, hogy racionálisan és érzelmek terén is érett, fejlett. Az érzelmeket vállalja, kifejezi, érzelmileg intelligens. A férfiasságot nem köti a tipikus férfias dolgokhoz – ez megnyugtatott. Attól, mert valaki egy csomót kúr, vagy az autók a mindene, attól még nem férfi. És attól sem az, ha nagy a képe. Attól férfi, ha érzelmileg is intelligens, illetve ez mellett bátor, és van önbizalma. Vállalja a felelősséget az élete iránt.

Azt gondolom, hogy ugyan úgy, ahogy nőnek, ugyan úgy férfinak is meg kell tanulni lennünk. Mert attól, mert hímneműek vagyunk, még nem biztos, hogy férfiak is. Az élet nehéz önmagában is, de még ráadásul olyan mintákat kapunk a szüleinktől, amik még inkább rombolják a helyzetünket és egész életünkre kihathat. Ezeket a dolgokra rá kell bukkanunk, és tennünk kell ellene. Ha rossz mintákat kaptunk, akkor mihamarabb orvosolni kell, különben egész életünkre meg leszünk bélyegezve. Mindenen lehet változtatni.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
3.5/5

Statisztika

12.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók