Ajax-loader

Elégedett ​vagy az életeddel? Ezek az utolsó szavak, amiket Jason Dessen hall, mielőtt az elrablója leüti. Mielőtt egy hordágyra szíjazva ébred, vegyvédelmi szkafandert viselő emberek között. Mielőtt egy olyan férfi, akivel soha nem találkozott, rámosolyog, és azt mondja neki: Úgy örülök, hogy újra látlak, barátom.

Abban a világban, ahol felébredt, Jason élete teljesen más, mint korábban. A felesége nem a felesége. A fia meg sem született. Ő maga pedig nem csak egy átlagos egyetemi tanár, hanem ünnepelt zseni, aki egy forradalmi dolgot alkotott – olyasmit, ami a lehetetlennel határos.

Vajon melyik világ a valóság? És ha az emlékeiben élő otthona tényleg létezik, hogyan tudna visszajutni imádott családjához? A választ egy meglepő és hátborzongató utazás során kapja meg, miközben kénytelen szembenézni önmaga legsötétebb oldalával, és megküzdeni egy legyőzhetetlennek tűnő, rémisztő ellenféllel.

Blake Crouch a nagy sikerű Wayward Pines-trilógia után ezúttal kvantummechanikával és alternatív világokkal feszegeti a tudományos sci-fi határait egy rá jellemző, gyors tempójú regényben. A Sötét anyag az év legjobban várt thrillere — egy zseniálisan kitalált, sodró lendületű és bensőséges, különös és mélyen emberi történet a legfontosabb döntéseinkről és arról, hogy mit vagyunk hajlandóak megtenni azokért az életekért, melyekről álmodunk.

Értékelések
4.0/5 - 2 értékelés alapján


Kota Jolán
4.0/5

Hová lett a jó kis élete, bejáratott útjai, kényelmes állása, normális családja, gyereke?
Párhuzamos univerzumok között vagy itt van… vagy ott… vagy amott.
De sosem ott, ahol éppen szeretne létezni

Jason Dessen abban a létben, amelyből elküldik egy párhuzamos univerzumba, azt hallja utoljára: “elégedett vagy az életeddel?” Nincs ideje visszamorognia, hogy és ha nem, akkor mi van? mert már egy teljesen más élethelyzetben tér magához, ahol … ismerősek az arcok, csak éppen se felesége, se fia.

Több, mint érdekes, mi?

Ő egyáltalán nem így találja. Ki van bukva, és nem ért semmit.

Bővebben lásd a blogon!

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

http://kulturpara.blog.hu/2016/11/09/rohanas_parhuzamos_univerzumokon_at#more11916169


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

40.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók