Ajax-loader

Joey ​Harker egy átlagos kamasz: próbálja átvészelni az iskola megpróbáltatásait, viszonzatlanul szerelmes, és nincs benne semmi különleges. Azon kívül, hogy képes bárhol eltévedni. Egy nap aztán felfedezi, hogy az ő Földje csak egy a trillió alternatív Föld között, melyek egy részén a mágia az úr, más részén a tudomány, s ezek ádáz háborúban állnak egymással.

Joeyt a békítő erő, a Köztesvilág szemelte ki magának, mivel született Világjáró, és így segítheti az egyensúly fenntartását, méghozzá más Földekről származó, saját alternatív énjeivel együtt. Kiképzést kap, hogy felvehesse a harcot a mágikus és a tudományos ellenségekkel, hogy ő, aki még a saját kis városkájában is eltéved, világok között járhasson világmegváltó küldetésben.

Neil Gaiman és Michael Reaves regénye vad kalandozás világokon belül és világok között, jól megrajzolt helyszínekkel és élénk karakterekkel, különleges lényekkel és váratlan fordulatokkal.

Értékelések
4.8/5 - 4 értékelés alapjánTetszett a történet, mégis hiányérzetem van vele kapcsolatban. Kicsit elkapkodottnak érzem, szerintem nem elég kidolgozott. Ráadásul olykor-olykor erős harrypotteres beütésekkel szembesültem.


Kota Jolán
5.0/5

Adott egy teljesen átlagos kamasz, Joey Harker. Semmi különös nincs benne, hacsak az nem, hogy hírhedten eltévedős fajta, a saját (jól ismert) házukban is képes percekig bolyongani, amíg az ebédlőt megtalálja, egy városka ismeretlen utcájában pedig végképp el van veszve. Van ilyen.
Ez a fiú kerül át más idősíkokba, ahol a tájékozódási képességen szó szerint élet és halál múlik.

Több, mint érdekesen hangzik, nem?

Joey tehát átkerül saját dimenziójából valahová máshová.
Több valahová máshová.
Hogy halálosan rémült, az nem kifejezés.
Hogy vaklégyként rohangál és bármit odaadna azért, hogy megtudja, mi történt vele, az is megvan, ugye?
Lassan enged benne a görcs, bár olyan fogalmakkal, kifejezésekkel és személyekkel kell megküzdenie, mint:

- Altiverzum,
- HEX,
- Lady Indigó,
- Lord Ebekura,
- Binárisok bandája,
- Seholsem,
- mudléfek,
- stb.

Mondanak neked valamit ezek a szavak?
Nem?
Gondoltam.
Nos, neki sem jelentettek semmit.
Innen szép nyerni, nem?

Joeyról kiderül egy nagyon különös képesség, amely pallérozásával bekerül egy elit csapatba, ami.. hát.. csupa Joey-félékből áll. Az elméleten hamar, ha nem is könnyen, túlesik, és következik a képességek gyakorlatban való megcsillogtatása.

Vajon van-e rosszabb annál, ha egy vizsgán megbuksz?
Hogyne lehetne rosszabb.
Ha megfelelsz.
Ha átmész a vizsgán, mindent elveszthetsz.
Ha nem mész át, akkor is.
Természetesen mindezt könnyedén, abszolút humorral zuhanva a semmibe, amitől csak egy rosszabb, zuhanni a búbánat sem tudja milyen Valamibe.
Ha már minden kötél szakad, és akad egy kis kedvencünk is világ pereméről, akkor tartozunk magunknak azzal, hogy vidáman megyünk palackba.
Vagy nem. Már a palackba nem.
Emberek, muszáj még egyszer elolvasnom ezt a könyvet!
MUSZÁJ.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.8/5

Statisztika

99.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók