Ajax-loader

Ki ​a párizsi ékszertolvaj banda főnöke? Gyilkosság történt vagy öngyilkosság? Milyen kombináció nyitja a svájci bank széfjét? Hogyan csaltak a zsokék a párizsi lóversenyen? Miért kellett kifizetnie a Dupont-családnak 200 000 új frank váltságdíjat? Hogyan sikerült megakadályozni egy rafinált feleséggyilkosságot? Miképpen tudták elfogni a New York-i tömeggyilkost?…
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keres választ En Passant, a párizsi rendőrség kétbalkezes felügyelője. Balsorsa újra meg újra olyan rejtélyek elé állítja, amelyek csupán némi sakktudással oldhatók meg. Még szerencse, hogy segédjénke, Piéce Touchée-nak van egy kisfia, aki tud sakkozni… És miközben egymást követik a titokzatos bűnesetek, amelyeknek kulcsa egy-egy sakkfeladvány, az olvasó megismerkedik a sakk-költészet különleges szépségével, a feladványművészet alapfogalmaival. En Passant kalandjait követően megtalálja a könyvben az immár klasszikusnak számító sakktörténeteket XII. Károlyról, Napóleonról, a félbeszakadt játszmáról, a fekete kézről… Megismerkedik a csetlő-botló Pancser Péterrel, aki minden feladványcsapdába beleesik… És végül a sok humoros-rejtélyes történet után a könyv utolsó fejezete tanácsokat ad kezdő feladványszerzőknek és fejtőknek. A “Házi fejtőversenyben” pedig az olvasó maga is kipróbálhatja, milyen teljesítmény elérésére képes.
A könyv szerzője Bakcsi György nemzetközi feladványszerző mester, ötszörös magyar bajnok, az Élet és Tudomány, valamint a Füles feladványrovatának vezetője.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók