Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Deziréé
5.0/5

Annyira ​fellelkesültem, amikor megláttam, hogy bent van a könyvtárban, hogy gyorsan felkaptam a polcról, nehogy elvigye valaki előttem. Meg is küzdöttem volna akárkivel, ha nem hozhattam volna haza, de komolyan.

Most pedig jöjjön az olvadozás és áradozás a könyvről.
Ilyet én még életemben nem olvastam, annyira gyönyörű ez a szerelem, amelyet Madeline és Olly átél. Ilyen szépen leírt szerelmet és első csókot rég olvastam már. Komolyan tiszta libabőr lettem, amikor olvastam. Ilyen hatást váltott ki belőlem ez a történet.
Sok helyen sokkolódtam pár pillanatra. Bár valahol sejtettem, hogy mi lesz a könyv csattanója, de nem mertem úgy igazán magamnak sem lelőni a dolgot, csak hagytam magam sodródni a történettel.
Csak ajánlani tudom, én nagyon gyorsan haladtam a könyvvel, amikor volt rá időm. Csoda, hogy nem füstölt a gyorsaságtól a szemem, olyan gyorsan olvastam néha.
Egy új világot teremtett meg nekem az írónő és egyszerűen nem bírom felfogni, hogy vége. Miért nem tudott az alkotó még vagy 300 oldalt írni?

Azért várom a filmet nagy izgalmak közepette, kíváncsi vagyok rá, mit hoznak össze belőle.


zuna19
4.0/5

Gondolkodok, ​hogy 4 vagy 4,5 csillagot adjak rá.
Ha nagyon őszinte akarok lenni, faltam minden egyes lapját.
Pedig nem igazán számítottam semmi jóra.
Döntenem kellett, vagy elolvasom vagy mozizok. Inkább a könyv mellett döntöttem. Eddig ugyanis minden minden sokkal jobb volt eredetiben.
Tanácstalan vagyok nézzem meg a filmet? Kíváncsi vagyok mennyire lett más a sztori, és a karakterek megformálására is. Na jó egyértelműen Olly érdekel, nincs mit szépítenem a dolgokon. :DD ❤
Mindenki rengeteget spoilerezett és ezért nagyjából összeállt előttem az egész cselekménye, de mégis jó volt elolvasni az egészet.
A vége kevés volt. Olvastam volna még.
Nem sírtam, pedig rákészültem már. Megható volt, mégsem gyomorforgatóan sok.
Általában nekem nem igazán jönnek be a sokak által olvasott könyvek, de ez megérintett.
A szerkezete nagyon különleges volt. Nekem nagyon, de nagyon tetszett. Most még az sem igazán zavart, hogy jóformán egy szemszögből volt tálalva a sztori.


vikcs
5.0/5

“Nicola ​Yoon neve számomra már nem ismeretlen, hiszen a külföldi youtuberek és könyvmolyok nagyon szeretik őt, többször is láttam náluk a könyveit. Eddig fogalmam sem volt róla, hogy mit szeretnek annyira a könyveiben. A borítók lenyűgöztek, szinte vonzzák a szemet, viszont a nálunk tavaly megjelent kék borítós változat nem tetszett annyira, mint a mostani filmes borító. Ez olyan gyönyörű lett, egyik kedvenc darabom a gyűjteményemben, ugyanúgy, mint maga a történet is.

Maddy és Olly karaktere nagyon közel került hozzám, mindkettejüket imádom és szerintem végtelen aranyosak együtt. Ritkán van olyan könyves pár, akik ennyire összeillenek. Szerettem olvasni a beszélgetéseiket, a poénjaikat. Érezhető volt köztük az a tipikus vibrálás, ahogy az érzelmek a tetőfokra hágnak, és kitörni készülnek.

Az írónő előtt mélyen tisztelgek, bekerült ő is a kedvencek közé. Lehengerlő stílusa és megnyerő tartalma, valamint az egyedisége abszolút hozta azt a színvonalat, amit én elvártam tőle. Szeretnék még ilyen történeteket olvasni, mert az ilyen könyveknél vagyok hálás, amiért olvasok!

Az biztos, hogy újraolvasós történet a javából, és mindenkinek nagyon-nagyon ajánlom!"

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/07/nicola-yoon-minden-minden.html


Zzsófi
4.0/5

Hát… ​Érdekes könyv volt, az biztos.
A történet, mint ahogy a fülszövegen is olvashatjuk, egy nagyon ritka betegségben szenvedő lányról szól, aki kb. allergiás mindenre. Aztán persze jön egy fiú és minden a feje tetejére áll…
Nem egy tipkus YA sztorit olvashattam, annak ellenére, hogy hemzseg a kliséktől. Az első fele aranyos és könnyed, megismerjük Maddy (a főszereplő) életének körülményeit… Aztán jön egy fordulópont,amikor minden a feje tetejére áll. Szinte olyan érzés volt, mintha egy másik történetet kezdtem volna el olvasni.
{{egyik pillanatról a másikra Maddy-t egyáltalán nem érdekli a betegsége,kirohan a házból. Előszőr. Oké. De aztán másodszorra is, és nekem az nagyon fura volt, hogy alig értékelte vagy hogy is mondjam… Olyan volt,mintha teljesen evidens lenne,hogy mondjuk repülőn ül. Nem csodálkozott rá mindenre. Nekem ez nagggggyon fura volt.}}
A végével kapcsolatban {{én sejtettem, hogy az anyja csak bebeszéli a betegségét, szerintem kiszámítható volt. Nem volt szép tőle. De azért egy picit meg lehet érteni, mégiscsak bolond… Lenne, de nekem ez is fura… Tök normálisnak tűnik a sztori elején… Mondom, két részre szakad a történet, és mindenki megváltozik egyik pillanatról a másikra :D}}
Szerintem túlságosan háttérbe szorulnak a mellékszereplők… Legalábbis Kara. Jó lett volna, ha többet meg tudunk róla.
Az elég negatív hangvételű kritikám ellenére azért adtam négy csillagot, mert van mondanivalója és nagyon jó és tanulságos idézetek vannak benne (szerintem).
Ja, és az illusztrációk nagyon feldobták a könyvet. Jó ötlet volt. :)


Nagyon ​aranyos kis könyv volt, kicsit naplószerűen megírva. Az első szerelem története, a végén meglepő fordulattal. Jó stílusban, cseppnyi humorral körítve. Tizenéves korosztály számára elsősorban, de idősebbek is élvezhetik. Pl. én :)


Már ​megjelenés óta várólistás a könyv, mégis csak most jutottam el odáig, hogy el is olvassam. Azóta már láttam az előzetest, film is kijött (amit mindjárt megyek is megnézni), de még így is teljesen váratlan volt, amit ez a könyv nyújtott nekem.
Nem gondoltam volna, hogy tényleg létezik ilyen betegség, amiben Madeline is szenved. Soha ki nem tenni a lábunkat a házból, különben az ember akármikor meghalhat? Iszonyat szörnyű és magányos sors. Élhet így egyáltalán valaki teljes életet? Szerintem nem. És ezért mérhetetlenül sajnáltam Maddyt. A lány szerencséjére viszont a jóképű és vicces Olly lett a szomszédja, aki miatt képes volt kockáztatni.
Imádtam, amikor a történet ilyen fordulatot vett, ez a rész tetszett a legjobban. A romantikus szál nagyon aranyos volt. - Madeline és Olly minden közös percét mosollyal az arcomon olvastam. Tényleg nagy szerencse, hogy ezek ketten egymásra találtak. :)
Aztán jött a második nagy fordulat, ami miatt majdnem levontam egy fél csillagot. Nem azért, mert ne tetszett volna, hanem inkább mert baromira mérges lettem tőle. El sem hiszem, hogy valaki ilyesmire vetemedjen, még ha beteg is. No mindegy.
Viszont a könyv vége nagyon cuki lett, így tőlem megy is az 5 csillag. Örülök, hogy olvashattam.


Orsi999
5.0/5

Már ​egy ideje vacilláltam, hogy előbb nézem meg a filmet vagy inkább a könyvet olvassam el. Végül egy kihívásnak köszönhetően a könyvvel kezdtem, de az is biztos, hogy meg fogom nézni a filmet.
Teljesen lenyűgözött, magával ragadt és elgondolkodtatott a történet. Arra számítottam, hogy majd sírni fogok olvasás közben, de nem sírtam egyszer se.
A könyv felépítése és a kinézete is nagyon tetszett. Tele van ábrával és rajzokkal, amik még jobban feldobják a történetet.
Amúgy, ami a végén kiderült Maddy-ről arra számítani lehetet, de még így is eléggé mérges voltam az anyjára, hogy ezt tette.


Pandalány
5.0/5

Számomra ​a könyv üzenete az, hogy a döntés szabadsága az életünkben az egyik legfontosabb és nem szabad hagynunk, hogy más döntsön helyettünk sorsfordító dolgokról.

Nehezen találok szavakat erre a történetre. Első olvasmányom az írónőtől (és valószínűleg nem az utolsó). Csodásan megalkotta Maddy és Olly történetét, kerek egész lett, nincsen benne semmivel kapcsolatban hiányérzetem. Nagyon tetszett, hogy mindent Maddy szemszögéből ismerhettünk meg, ő maga meséli el betegsége részleteit. A könyv stílusa fiatalos, igazi ifjúsági regénynek tartom. Ebben a kategóriában szerintem magasan a Csillagainkban a hiba viszi a prímet, de a Minden, minden is hasonló szinten mozog, abszolút hiteles és szerethető történet. Az írónő remekül eltalálta az egyensúlyt a dráma és a szórakoztatás között. Nem vitte túlzásba a drámát, éppen annyi van benne, amennyi kell. Érthető a könyv orvosi része, a magyarázatok, pedig előtte soha nem hallottam erről a betegségről.
A karakterek közül talán Carláét bontottam volna ki még jobban, de azért őt is megismerhetjük valamennyire és érezhető, hogy fontos számára Maddy, segíteni szeretne neki. Az édesanya esetében végig kettősséget éreztem: egyrészt óvta, féltette a lányát túlságosan is, másrészt egyértelműen jót akart neki, bármit megtett volna a boldogságáért. A kötet felétől kezdtem érezni, hogy valami az ő karakterével történni fog. Maddy helyében engem már megfojtott volna ez a szoros kötelék közöttük, bár az is igaz, hogy ő tölti a legtöbb időt a lánnyal és ebből kifolyólag elkerülhetetlen ez az összetartás.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/08/minden-minden-konyv-film.html


AniTiger
5.0/5

Furcsa ​könyv, ugyanis azt gondoltam, hogy egy szimpla, túlrajongott, romantikus regény lesz, ami ismételten valamilyen betegséggel, mint központi témával foglalkozik, és a [[https://moly.hu/konyvek/john-green-csillagainkban-a-hiba|Csillagainkban a hiba]] nyomán megpróbálja betornázni magát az olvasók szívébe. Nem kellett semmilyen hullámot meglovagolnia ahhoz, hogy a kedvenceim közé lopja magát, ugyanis Maddy annyira imádnivaló, annyira szimpatikus, hogy már az elején megkedveltem a stílusa miatt. Ráadásul meghökkentően eseménydús a történet ahhoz képest, hogy a nagy része egy házba bezárva játszódik! A lezárás sokkolt. Egyetlen pillanatig sem jutott eszembe, hogy ez történik a történet végén…

Összességében jól esett valami „másfélét” olvasni.

Az abszolút kedvencem Madeline volt, nagyon szerettem a rajongását a könyvek (és az irodalom) iránt és az általa épített makettekben az elrejtett űrhajósfigurák. Eredeti ízt adott a könyvnek, hogy mennyire vonzódik a főszereplő az űrhajós-léthez! Imádtam a történethez nagyon passzoló illusztrációkat is.

Rajongás a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/09/minden-minden.html


Kikiriki
4.0/5

Jó ​könyv volt, de annyira nem szerettem meg. Többet vártam volna, és sajnos a vége sem lepett meg, valahogy számítottam ilyen befejezésre. Megérdemli ezt a hirtelen népszerűséget, bár számomra nem lett kedvenc.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

61.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók