Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Ez ​a könyv meglepett engem, mert egyáltalán nem erre számítottam. Megértettem azonban, hogy nem is az a lényeg, hogy én mire számítottam, hanem mindennél fontosabb, hogy a földünk klímájáról és mai helyzetéről fontos információkkal gazdagodjunk mi, mai emberek és tegyünk azért, hogy a jövő generációja ne gondoljon ránk majd dühösen, amiért nem vigyáztunk a bolygóra, a légkörre, az élővilágra. Tegyünk azért, hogy unokáink és dédunokáink még láthassanak virágokat, madarakat, erdőket és erdőben élő állatokat.

A könyv egy igazi környezetvédelmi propagandaanyag, ami segít felnyitni a szemünket arra, ami elvész a hétköznapjainkban, arra, hogy a környezet védelme nagyon fontos feladatunk. Miközben rengeteg információval gazdagodunk a földgolyónk klímájáról, mai állapotáról, arról, hogy mi emberek mit tehetnénk, megismerjük Annát, a 16 éves norvég lányt, aki különös álmokat lát. Az álmokról azt gondolja, hogy nem álmok, hanem ő maga van ott az álmaiban, a jövőjében vagy egy párhuzamos másik világban, és találkozik a dédunokájával, Novával. Bár Anna utazik a két világ között, számára teljesen valóságos és számunkra is, mégsem ez a történet lényege és fő vonulata, hanem Anna hatalmas eltökéltsége, elköteleződése a környezet megvédése iránt. Ebbe a feladatba bevonja Jonast, a barátját is, ketten a fiatalságukkal, hatalmas akaratukkal talán sokat tehetnek a jövőért.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2016/04/jostein-gaarder-anna-vilaga.html


Chöpp
4.5/5

Én ​szeretem Gaardert. Az írásai változatosak és lényegre törők. Ahány könyve, annyi féle. Ez a téma pedig egyébként is a szívem csücske. Bár eléggé felzaklat az emberiség önző szűklátókörűsége, annál nagyobb örömmel tapasztalom, amikor figyelemfelkeltő írásokra találok, melyek ezekkel szembesítik a nagyközönséget. Ahogy Gaarder írta, az egyénen túlnő ez a feladat, de meg kell tenni, amit meg tudunk tenni, hogy Ne Ártsunk többet annál, amennyit “muszáj”. Hogy legyünk felelősen belegondolók és gondolkodók mai napig egyetlennek tudott csodálatos planétánk védelmében. Nem szabad önzőnek, vaknak és süketnek lenni egy ennyire fontos témában!
Én szeretném, ha az unoká(i)m még látná(k) ezt az egyedülállóan színes és legvarázslatosabb csodát, ami a Föld és az azt benépesítő élőlények pompázatosan változatos közössége. És épp ehhez kell felnőni. Rájönni, tudni és megtapasztalni nap mint nap, hogy nem magányos, elszigetelt élet vagy, hanem egy hatalmas, színpompás és gyönyörű, élő és lélegző Mindenség része. Nem lehet mindenki egyért, de egynek lennie kell mindenkiért!


hencsa06
4.0/5

Első ​könyvem a szerzőtől, de nem az utolsó.
Érdekes kompozíció klímaváltozás + 16 éves lány. No vajon mi lesz belőle?
Egész jó kis regény lett a végeredmény. Lényegre törő , jó sok információval, tanulsággal, egy kis misztikummal vegyítve.
Szívesen ajánlanám a könyvet a tisztelt szomszédomnak, aki elégeti a hulladékot (műanyag és társai) ahelyett, hogy gyűjtené a szelektív hulladékzsákba. Sajna az illetékesek sem tudnak ellene tenni semmit. Az illető csak egy a sok közül aki vét a környezet ellen.
Sajnos nem tudatosul az emberekben , hogy védeni kellene a bolygót amíg még nem késő és nem tönkretenni szándékosan. Ez eszembe jutott a könyv kapcsán.
Visszatérve a könyvre : összességében nagyon jó könyv volt , az elejét egy kicsit unalmasnak találtam , de ez megbocsátható. Ezért a négy csillag.


buzavirág
4.0/5

Nyakunkon ​a klímaváltozás, ezért íródott a könyv, a vég hamarabb bekövetkezik mint gondolnánk, az író ezt 2080-ra becsli. Ez idő tájt már olyan szintű a kihalás, hogy akár egy applikáció segítségével értesülhetsz róla, hogy épp melyik állat vagy növény pusztult ki. Ekkora már csak virtuális állatkertek léteznek, borzalmas belegondolni, itt az ideje a komoly változásoknak. Ötleteket meríthetünk a történetből, de mi sajnos csak porszemek vagyunk a gépezetben. Több Annára és Jonas-ra van szükség, én beálltam a sorba.


Green69
3.0/5

Ez ​szörnyű volt, ha nem az a téma ami, akkor sajnáltam volna rá az elpazarolt időt.
Az egyszerűsített mesélés lehet az író stílusa…bevallom ez Nekem nem jön be.
De a pszichológus ne legyen jobb klímaváltozást ismerő, mint orvos! Aztán a 16 éves Anna többet segít a semmitmondó kijelentéseivel a dokinak, sőt olyan mintha a ő lenne a pszichológus, persze elég bugyuta módon van leírva. Ezek a párbeszédek szinte fájnak. A téma még el is vitte volna a könyvet, de ha miután kimerült az író, azért ír még X oldalt hogy könyvterjedelme legyen, ez fránya könyvkiadás…(1001 éjszaka és Aladdin rubinköves gyűrűje) A főszereplő Anna pedig ugrál a jól képzelt kutató és a gyűrű miatt ámuldozó 10 éves kislány stílusa között. Lehet egy romantikus lányregényben ez természetes, de nem ebben a témában. Nem illik ide.
Ezek az én benyomásaim, és a zavaró részek jobban a szemem elé kerülnek ha megtörik az olvasás élményét!


Judy22
4.0/5

Nagyon ​aktuális téma jól megírt történetbe ágyazva. Izgalmas, ötletes.


A ​földet az unokáinktol kaptuk kölcsön, hogy vigyázzunk rá. Sajnos nem tesszük, ezért a klimavaltozas fontos téma, jostein gaarder tehát nagyon jól tette,.hogy a tini korosztaly számára érthetően elmagyarazta, hogy miért fontos ezzel a témával foglalkozni. Ettől azonban ez még csak bájos okokonyv, nem több, a sofie világanak szerzőjétol ez nagyon kevés.


kolika
3.0/5

Eléggé ​unalmas, lapos történet. A téma fontos, de a könyv nem tudja ezt átadni. Szájbarágósan próbálja belénk sulykolni a mondanivalót. Tényleg fontos a mondanivaló, de nem látom a kiutat. A főszereplők által kitalált módszert nem találom világ megváltó módszernek.


Párduc50
5.0/5

A ​könyv a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében íródott, így minimum, hogy ötös legyen az értékelése. Norvég szerző ír benne egy norvég tiniről, Annáról, aki álmaiban a jövőben köt ki, és a klímakatasztrófa sújtotta Földön él, saját dédunokájaként. Ébrenlétében pedig a klímakatasztrófa elleni harc mellett elkötelezett, saját szárnyait bontogató ifjú hölgy, aki keresi saját hangját, miként tudna hozzájárulni a katasztrófa elkerüléséhez. Szomorú téma optimizmussal áthatott feldolgozása, nem csak ifjúsági olvasók számára. Rengeteg adattal, előrejelzéssel, és sajnos a klímakatasztrófa jegyében már megvalósult eseményekkel. Azon ritka esetek egyike, amit a mondanivaló fontossága miatt értékelek, nem az író stílusa számít.


PTJulia
4.5/5

Ifjúsági ​regény a klímaváltozásról. Komolyabb, kitartóbb, filozofikusabb tizenéveseknek ajánlható a saját Gaarder-stílus és a helyenként kissé bonyolult megfogalmazás miatt. Néha ugyanis elveszítettem a fonalat, és meg kellett állni kibogozni. De logikusan vezet le mindent, és a megvalósításra ajánlott kulcsötlet is működhetne szerintem, csak nagyon oda kellene tenni mögé az átláthatóságot.
A könyv végén a környezetvédelmi oldalak linkjét ki kellett volna cseréni (vagy kiegészíteni) magyar linkekre. Nem hiszem, hogy egy magyar tizenéves norvég zöld linkeket nézegetne (én sem nyitottam meg egyet sem), a magyarokra viszont ennek a könyvnek az olvasása után egészén biztosan rákattintana.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

65.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók