Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Képzeljétek ​el, mondjuk, hogy Carver novellái -jó kis szikár, csípős, jó adag töprengenivalót adó történetek, aki még nem próbálta, könyvtár felé iiin-dulj – egyszerre csak elkezdenek jól végződni. Éppolyan szúrós, szomorkás, torokszorongatós anyag, mint addig, csak a végén a legtöbbeknek kicsit jobb, mint a sztori elején.
Elég jól hangzik, nem?
Valójában még ennél is jobb.
Vonnegut aránylag időben váltott tér-és idődimenziót, így most megúszott egy nyakbaugrást. Pedig azt hittem, a Macskabölcső után soha többet nem állok szóba vele #bár egynéhány kifejezés onnan is rögzült a belső szótáramban, a volt gimnáziumi osztálytársaim zajos jajhátsziamivanveled megnyilvánulásait a mai napig a _nagybömb_höz kötöm, szóval tud valamit, na# és a további ismeretségünket elismerő távolságtartás fogja jellemezni.
Aztán történt ez a dolog a Majomházzal, ami nemcsak hogy kapásból kedvenc lett, de felütöm és olvasni kezdem olyankor is, ha csak el akartam tenni az útból. Annyira, de annyira üdítő, hogy egy szerző végre szereti a karaktereit, de nem úgy, hogy emberfelettiengyönyörűvéparanormálissáéspillangókkalagyomrábanszerelmessé alkotja őket sorozatosan. Egyszerűen csak nagyon szurkol, hogy az adott történet műfaján meg keretein belül elfogadható kiutakat találjon a gondjaikra, hogy valamit, valahogyan könnyítsen rajtuk. Döbbenet, de majdnem mindig sikerül neki, méghozzá anélkül, hogy tocsogni kezdene valami verbális cukormázban.


Erdész ​Zs. kérem vissza! (1995 óta)


Eta
5.0/5

Ez ​volt az első Vonnegut könyv, ami a kezembe került, és szinte kivétel nélkül minden novelláját nagyon szerettem. Számomra Vonnegut Asimovval és Bradburyvel együtt a legnagyobb SF-írók közé tartozik.


alaurent
3.0/5

A ​kötet Vonnegut az 1950-60-as években írt novelláit tartalmazza. Hangulatuk komor, humoruk alig, csak nagyon ritkán csillan meg a szerzőtől oly jól ismert ( és elvárt) abszurd humor. A novellák egy része az amerikai kisember életéről szól, mintha Bradbury Marsbéli krónikái köszönnének vissza: a beletörődés, a lassú elmúlás, a csendes melankólia lengi be őket. A többi novella sci-fi, amelyek egy-egy dolgot emelnek ki a valós vagy vélt társadalmi-technikai fejlődésből, és viszik el a végletekig. Ezek érdekesebbek voltak számomra, bár ezen a téren is vannak, akik jobbakat írtak.
Szomorú elbeszélések ezek is, azok is. Hangvételük, témáik szervesen illeszkednek az ötvenes évek Amerikáját leíró művek közé, de valami hiányzik belőlük, amitől emlékezetesek maradnának. Akkor már inkább Bradbury és John Cleever emberei és társadalomrajza.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

54.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók