Ajax-loader

Lebilincselő ​történet a bátorság, a barátság és a szerelem erejéről.

1953. június 2-át írunk, Anglia II. Erzsébet királynő koronázását ünnepli. Molly Heywoodnak azonban egészen máshol járnak a gondolatai. A húszas éveiben járó lány, aki apja vegyesboltjában dolgozik Somerset egyik aprócska falujában, az ünnepséget hátrahagyva barátnője házához siet. Az erdei lakban rettenetes tragédia fogadja: Cassie-t meggyilkolták, és hatéves, félvér kislánya, Petal nyom nélkül eltűnt.
Bár az országos lapok is felkapják a tragikus ügyet, senki nem tud semmit a kislányról. Cassie múltját rejtély övezi. Az egyetlen nyom, ami elvezethet a lány családjához, egy levél, melyet Cassie Londonból kapott. Molly elhatározza, hogy Londonba költözik, hátha ott sikerül a kislány nyomára bukkannia. A nagyvárosba érkezve azonban keserűen tapasztalja meg, milyen nehezen boldogul egymagában egy vidéki lány. És minél közelebb kerül az igazsághoz, annál veszélyesebbé válik az útja. Molly mindent feladott – az otthonát, a boldogságát és esélyét a szerelemre – azért, hogy megtalálja Petalt. Lehet, hogy az élete is veszélyben forog?

“Egy újabb magával sodró történet, amely oly jellemző Lesley Pearse-re, és biztosan el fogja ragadtatni seregnyi olvasóját.” (Daily Mail)

Értékelések
4.8/5 - 2 értékelés alapján

Kota Jolán
4.5/5

Vaskos kötet, fedlapján egy gyönyörű, fiatal nővel. Több, mint 10 millió eladott példány. Lebilincselő történet a bátorság, a barátság és a szerelem erejéről.

Főszereplő Molly Heywood, egy kicsi falu zsarnoki boltosának leánya, aki az anyja miatt nem mer változtatni sorsán és kitörni az apai terror alól.
Meggyilkolják a barátnőjét, Cassie-t, egyúttal eltűnik az erőszakos halált halt nő hat éves, félvér kislánya, Petal. Cassie messziről érkezve telepedett meg a faluban. Választékosan beszélt, művelt volt és kiváló modorú. Vajon ki elől menekült, hogy ezekkel a tulajdonságokkal tudatosan választotta az eldugott települést? Mindemellett öntudatos, bátor asszony volt, éles nyelvvel, akit hidegen hagyott a helybeliek elmaradhatatlan pletykája, sziszegő rosszakarata – ezért aztán nem is lehet csodálkozni, hogy a faluban igazán senkit sem érdekel, hogy miért keveredett ide, valamint ki és miért ölte meg őt.

Senkit, csak Mollyt. Megbotránkozik a falusiak közönyén, és elhatározásra jut: tudnia kell, miért oltódott ki egy élet és – főleg! – hová tűnt az ennivalóan édes kis teremtés, Cassie lánya, Petal.
Molly fájdalmas el-; de még inkább leváláson esik túl zsarnoki apját illetően, és Londonba költözik, távol egy éppen csak kibontakozó szerelem lehetőségétől. Ez a nagyváros azonban egészen másképpen működik, mint egy hagyományokat örző kis közösség: könyöklések, félrevezetések, csalások mindennaposak az érvényesüléshez.

Molly nem engedi meg magának, hogy Cassie haláláról elfeledkezzen, tovább kutat Londonban is. Felmerül egy levélből egy név: Hastings település, annak is egy kieső lápi része. Mi köze az egészhez vajon? Miért tartják azt a helyiek a lápról, hogy ott annyira fúj a szél, hogy az ott lakókat eltávolítja a civilizációtól?

Megkerül-e Petal? Beteljesedik-e Molly szerelme? Ki volt valójában Cassie? Hová tartozott valamikor, és miért kellett elmenekülnie? Ki ölte meg?

Kicsit rózsaszín, nagyon bájos regény, némi akcióval fűszerezve: igazi nyári olvasmány.Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.8/5

Statisztika

146.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók