Ajax-loader

Létezik ​egy legendás lény, a jégsárkány, amelyről csak félve mernek suttogni az emberek. Szárnycsapása nyomán nem marad más, csak fagy és pusztulás. De van egy kislány, Adara, aki nem fél a jégsárkánytól, hiszen ő maga is a tél gyermeke. Ez az ő története.

George R. R. Martin meséje egyszerre megrendítő és csodálatos, olyan olvasmány, amiben kicsik és nagyok egyaránt örömüket lelhetik. A tűz és jég dala sorozattal világhírűvé vált szerző A jégsárkánnyal is bizonyítja, hogy számára a műfaji határok inspirációt jelentenek, nem korlátokat.

Értékelések
3.8/5 - 2 értékelés alapján

Szép, mutatós könyv, de a történetet elég laposnak és kidolgozatlannak találtam.


Kota Jolán
4.5/5

Komoly kis könyv gyerekeknek? Komolytalan kis mese felnőtteknek?
Mindegy, mert a Westeros világát már ismerő gyerekek és felnőttek is elbűvölve feledkeznek bele nagy szakállú írónk gyönyörű történetébe, és rágják tövig a körműket, amíg a cselekmény végére érnek. És az illusztrációk! Külön megérnek egy könyvet, az tuti.

Pedig esküszöm nektek, semmi új nincs a kötetben: klasszikus jó és rossz harca, tűz és jég küzdelme. Valami miatt elvarázsol bennünket ez a világ, magába szippant és nem enged el. Nem, mintha kapálóznánk ellene. (jó, engem is elvarázsol, tegnap egyhuzamban végignéztem a Trónok harca hatodik évfolyamának 1-6 részét, de csitt, bárki bárhol hivatkozik rá, úgy is letagadom)

Adott egy jégsárkány (hűűűű), és egy kislány, Adara, aki képes akarata alá hajtani ezt a nagyszerű lényt: semmi különös nincs ebben, hiszen a lányka maga is a Tél gyermeke. „Úgy mondták, Adarát már az anyaméhben megcsípte a hideg, a bőre fakókék volt, az érintése pedig jeges, amikor a világra jött, és hiába teltek az évek, a kislány azóta sem melegedett fel. A tél fagyos ujja végigsimított a testén: ő lett hát a tél gyermeke.”

A Jégsárkány pedig? “…kristályfehér volt, ez a fehérnek az az árnyalata, amely oly kemény és hideg, hogy szinte már kék. Testét zúzmara borította, ezért ha megmozdult, a bőre ropogott, akár a fagyott hó az ember csizmája alatt, és apró pelyhekben hullott róla a dér. A szeme tiszta volt, fagyos és mély… halált lehelt a világra. Halált, és csendet és irgalmatlan hideget.”

Nos, miben áll a konfliktus? Észak lángokban – mond ez neked valamit?
Nem? Nem baj, üsd csak fel gyorsan a kötetet, és tudd meg!


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
3.8/5

Statisztika

86.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók