Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Annie1416
4.0/5

A ​nagyobbik fiamnak (4,5 éves) valamiért ez a kedvence az összes rész közül. A meséket kivülről tudja. Sajnos én is. Számomra már idegesítő és unalmas, de a gyerekeket felvillanyozza.
Úgyhogy kénytelen vagyok arcomra eröltetett vidámsággal végkimerülésig olvasni.


dorcika
2.0/5

Ma ​sikerült egyben (f)elolvasnom az egészet bébiszittelés közben.
Láttam már cifra értékeléseket erről a sorozatról, és tudom, hogy minden 2. szülő utálja, de eddig nem értettem ennek a pontos okát (azon túl, hogy bugyuta, de igazából ma már minden 5 éven aluliaknak szóló dolog az).
Na de ez… még a bugyutaságot el is nézném neki, de:
- sztori sehol
- a konfliktusok totál erőltetettek
- és nincs az a NORMÁLIS felnőtt, aki ezekre így reagáljon! (kedvencem a mákos süti volt, de a frissen mosott takarón körbehúzkodás se rossz)
- mellesleg 1, azaz EGY sztorira emlékszem, ahol az összetűzésnek az lett a megoldása, hogy bocsánatot kellett kérni #de ott is csak ímmel-ámmal tették a gyerekek#, nem pedig az, hogy “á, ne foglalkozzunk vele, inkább vidámkodjunk”

Anna és Peti mekkora seggfejek már egymással? Oké, minden testvér veszekszik, de ezek direkt arra mennek, hogy minél jobban felhúzzák a másikat. Vagy szegény Gergőkét.
Anya meg sürgősen feküdjön ki a bejárati ajtó elé, és írja ki magára, hogy Welcome.
#remélem, több kötetet nem kell felolvasnom! imádkozzatok értem#


SzTEtti
4.0/5

Hosszú ​percekig hümmögtem azon, hogy hány pontot is adjak ennek a kötetnek. Igazából hónapokat hümmögtem a könyvtári katalógus felett is, hogy kell-e nekünk ez a könyv. Sosem titkoltam, hogy a majdnem 3 évesemnek indulatkezelési gondjai vannak, és hát ez a könyv tele van heves, negatív érzelmekkel és indulatokkal. Nem nagyon akartam még tetézni a dolgot, vagy olyat mutatni neki akaratlanul is, amit átvehet még a repertoárjába. Végül azért döntöttem a kölcsönzés mellett, és a 4 csillag mellett, mert arra számítottam – és jogosan -, hogy kezelve vannak valamilyen szinten ezek az indulatok. Nyilván nem vagyunk egyformák sem emberként, sem anyaként, így különböző helyzeteket különféleképpen kezelünk. Lehet a másik technikáját és módszerét fikázni, de nincs értelme. Vagy azért, mert “az eszéhez kell érteni”, vagy azért, mert mindenki a a saját gyerekét ismeri a legjobban és tudja, hogy esetleg mi az ami élből nem válik be, és mi az, aminek lehet foganatja. Vagy esetleg azért, mert mindannyiunknak lehet rossz napja.
Az utolsó mese a könyvben pont arról szólt, amikor anyánál elszakadt a cérna, mert minden összejött. Én most pont ilyen napokat éltem, így teljesen át tudtam érezni a gondját. Viszont azt is tudom, hogy az én gyerekem ilyenkor tutira nem úgy viselkedett volna, mint A, P és G. ((Mimi addig verte volna magát a földhöz, amíg össze nem szedem magam és le nem csitítom…..))
Voltak benne szituációk, amiket én is máshogy oldottam volna meg. De aztán lehet, hogy a oda kerülök, akkor én sem máshogy döntök. Viszont minden helyzet kezelve volt. Hol eltereléssel, hol magyarázattal, hol ezzel vagy azzal.
A Nem én voltam! volt a kedvenc mesém. Az annyira cuki és testvéri volt!
És amúgy nem látom a lányomon azt, hogy átvett volna belőle dolgokat.


Egyben ​értékelem az egész sorozatot. (amíg nem lesz kedvenc része)
Lehet szeretni és utálni Bartos Erikát, de egy biztos, valamit nagyon tud. Legalábbis még nem igazán találkoztam olyan kisgyerekkel akit ne bűvölt volna el meséivel.
Anna, Peti és Gergő: aranyos hétköznapi történetek, egyszerű rajzok, szerethető szereplők szerintem a kicsiknek nem kis kell nagyon ennél több. Az én leánykám még kicsi (8 hónapos), ahhoz hogy igazán értékelje, de mégis mindennap „kéri” (odamászik a könyvekhez és veszi elő), hogy olvassak neki. Majd amikor nagyobb lesz és százmilliómkettedszerre is ezt akarja olvasni, biztos én is unni fogom, de egyelőre még bírom. Mivel a gyerekek apró-cseprő hétköznapi ügyeivel (pl. körömvágás, stb.) foglalkozik, segít elkalauzolni a piciket az élet útvesztőjében.
A mesék végén a családi képeket kifejezetten imádom.
Nehéz volt beszerezni a sorozatot, mert már nem árulják sehol (a neten néhol aranyárban adják), de végül (sok kedves molynak hála) sikerült.


Sakura
4.0/5

Ezzel ​a könyvvel néha rendet lehet rakni két gyerek vitás helyzetében. Sőt, volt, hogy ők hozták a passzoló részeket én meg nevettem. Na nem hangosan, hanem magamban.
Kár, hogy a rajzok még mindig csak néha tetszenek, de legalább a legkisebbek is mesélnek, mert nekik is van apukájuk, anyukájuk és játékaik. :)


cirbu
5.0/5

Ez ​volt az első könyvem Bartos Erikától és a 3 gyerkőc történetéből is. Csak kihívás miatt olvastam, de nagyon tetszett. Különösen a rajzok,azok tüneményesek. :) A kis történetek is nagyon kedvesek, főleg mert életszagúak. Le a kalappal anyuka és apuka előtt, csodás szülőnek tűnnek. :) A gyerekek is értelmesek, jó fejek.
A csokigolyós rész az nagyon tetszett meg a vége is, Anna segítsége anyunak nagyon kedves, már a nagylánnyá válás mérföldköve.


Reelka
5.0/5

Ezzől ​a könyvtől végre nem érzem magam s**ranyának. Végre Anna, Peti és Gergő is épp olyan elevenek, mint minden gyerek. És végre anya és apa nem csak mosolyog mindenen. Végre ők is sietnek, szétcsúsznak, feszültek, fáradtak. Emberek. Mint bárki más :)


mazsolafa
4.5/5

Az ​egyik legjobban tetsző APG. Életszagú.


elizabennet
5.0/5

Kislányomnak ​nagyon tetszett, kiemelném a többi kötethez képest több érzelmet, szórakoztató volt!


Magdileona
4.0/5

Ez ​az első, amit a szerzőtől olvasok, így csak erről tudok véleményt írni. Nem igazán értem a degradálásokat (bocs, negatív kritikákat), szerintem apróságok vannak túlreagálva – de elfogadom azt, hogy nem olvastam eleget tőle.
Bizony előjött a több évtizeddel ezelőtti, két kisgyerekkel töltött időszak, és megmondom őszintén: nagy empátiával olvastam a történeteket… Bármennyire imádja az ember a csemetéit, vannak helyzetek – a gubancok -, amikor az ember legszívesebben a haját tépné és megőrülne – ezeken csak így lehet túllépni: derűvel, másra való figyelemkeltéssel, toleranciával, találékonysággal. Szerintem nincs ezzel a könyvvel az égvilágon semmi baj. S ha minden gyerek ilyen családban nőhetne fel, jobb világ lehetne.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók