Ajax-loader

Hiánypótló ​könyvet tart kezében az olvasó.
Jó pár évtized után itthon Bardócz Orsolya, Elek apó egyik kései leszármaztottja tollából jelenik meg sorban a negyedik kötet, a Benedek Elek Emlékalbum második, bővített kiadása a nagy előd emlékének tiszteletére.
Sajnos a mai középiskolás tanuló vajmi keveset hall Benedek Elekről, a harcos publicistáról, a regényíróról, a népnevelőről, a Trianon utáni erdélyi irodalom bölcsőringatójáról, a hazatérő, a szembejövő ember mindmáig ható szülőföld-hűségéről, erkölcsi tartásáról, akinek evangéliuma a meleg szív és kemény gerinc.
Ebben a bővített albumban benne van minden, amit illik tudnia Benedek Elekről egy magyar fiatalnak. A szerzők végigjárják az életét, minden fontos állomását, és mesélnek a legapróbb részletekről, a hétköznapok történéseiről, amit a családi legendárium őrzött meg: a Nagybaconból, a hegyen át a kosarában cipelt postáról, amit kétnaponként hoztak át az unokák, mi volt Benedek Elek kedvenc nótája, szerette-e vagy nem a csirkecombot, vagy ahogyan Nagyapó a kisbaconi iskolások segítségével megmentette szeretett gyümölcsfáit a cserebogár-inváziótól.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók