Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Jesper_Olsen
4.5/5

Hajnali ​kettő. Tamiéban a trappista szerzetesek felkelnek és matutinumra (napkezdő zsolozsmára) vonulnak kolostoruk csendjében. Számukra ezzel kezdődik a nap.
Hajnali kettő. A tengerparti szórakozóhelyeken a világ minden tájáról összegyűlt társaság utolsó erejét összeszedve „még egy utolsó” táncba kezd.

Főhősünk, „az idegen”, egyik létformában sem találja a helyét. A kolostor vendégeként szerelemre gyullad az egyik szerzetes testvére iránt, a tengerparton viszont nem teljesül be szerelme, mert úgy érzi, a kolostor visszavárja. Végső döntést mégsem tud hozni, elindul egy harmadik irányba…

Nagyon jó gondolatokat hordoz a könyv, néhány szereplő „mini-arcképe” remekül sikerült (pl. a kolostort felszámolás helyett megújító apát, a szentség hírében álló, „vesébe látó” szerzetes, a hit kételyei miatt szenvedő abbé, a haldokló újoncmester). A táj szemléletes leírása is hozzátartozik a regény hangulatához.

Ui.: Utánanéztem, ez a szerzetes közösség ma is létezik, honlapjukon (http://www.abbaye-tamie.com/) még az egyik szerzetes által készített szép őszi fényképeket is találtam…


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók