Ajax-loader

“Óriási ​történet, szenzációs világépítés, és te jó isten, Sigrud karaktere. Imádni fogjátok Sigrudot.”
Brent Weeks

Az ember jobb, ha óvatos, amikor olyan városban kell egy titokzatos gyilkos nyomába erednie, mint Bulikov. Mert itt a világ teljesen más szabályok szerint működik. Amikor a város isteneit elpusztították, uralmukat megdöntötték, imádatukat betiltották, a valóság szövete darabokra hasadt Bulikovban. A lépcsők azóta a semmibe vezetnek, a sikátorok a múltba nyíló átjárókká váltak, az utcákon a bűnözők nyomtalanul eltűnnek.
Shara Thivanit hivatalosan diplomataként küldte ide az elnyomó birodalom. Valójában viszont országa egyik legjobb kéme, akinek most egy gyilkost kell kézre kerítenie. Ahogy a nyomozás egyre súlyosabb titkokat tár fel, úgy rajzolódnak ki fokozatosan Shara előtt egy sötét összeesküvés körvonalai. A nő hamarosan gyanakodni kezd, hogy a szörnyű város uralkodói talán nem is haltak meg – és Bulikov kegyetlen uralma könnyen visszatérhet.

“Egy minden részében eredeti, szürreális város… a valóban újszerű fantasyk kedvelőinek most Bulikovban van a helyük.”
New York Times Book Review

Értékelések
5.0/5 - 1 értékelés alapján

Bulikov az Bulikov, a régi istenek városa. Hoppá, bocs, azok már nincscsenek, 75 éve halottak.

Legalábbis az okosok azt mondják.

Elszabadul a pokol, amikor megölik az elnyomó hatalom által kiküldött professzort, aki a leigázott Kontinens történelmét kutatja. Ja. Elvileg. Gyakorlatilag, miután kizárják annak lehetőségét, hogy valami véletelen támadásnak lett volna áldozata, felmerül a kérdés: mi a fenét kutatott ez a prof, ami miatt halnia kellett? Ha nemcsak történelmet, még mit?!

A megszálló hatalom egy jelentéktelen kulturattasét küld nyomozni. Kulturattasét! Nyomozni! Mindenki el van hűlve. Attól még jobban, hogy a küldött nő (!) és egy hegylakó vigyáz rá. Aztaaaa! Sigrud – a hegylakó egyébként önmagában is megérne egy könyvet.

Na, itt a kultuattasé, aki nem kultúrattasé, hanem kiváló hírszerző, remek történész, és .. ő lenne az utolsó ember, akit ideküldene Szajpúr (a megszálló hatalalom), mert ez a lány annak a neves szajpúri férfinek egyenes ági leszármazottja, aki megölte a régi isteneket. Hú!

Megindul a nyomozás, a harc, a kutatás a gyilkos után. Rövid talpalás után már nem az a lényeg, hogy ki ölte meg a professzort, hanem az, hogyan tűnhetnek el emberek egy szempillantás alatt a nyílt utcáról? Mi a szerepük a semmibe vezető lépcsőknek? Minek a lázadóknak annyi fém? És miért hajót építenek a szárazföld közepén, ahol nincs mire rátenni a hajókat?

És főleg: miért vannak istenek, ha nincsenek?!


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

133.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók