Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Levandra
4.0/5

Ezekben ​a kisregényekben túl kevés volt nekem Poirot, nem tudta úgy megcsillogtatni a tudását. Minimalista esetek, kevésbé kidolgozottak, nem tudtam élvezni, részese lenni a nyomozásoknak. Változatos esetek, de a hirtelen váltásoknak nem örültem.


Lisie87
5.0/5

Először ​nem örültem, hogy novelláskötet, de szerencsére kellemesen csalódtam.:)
Mind a 4 történet nagyon tetszett és a 4.-ben ki is találtam, hogy ki tette, mondjuk a miértet annyira nem! :)
Jó volt egy kis krimis kikapcsolódás és ehhez AC mindig tökéletes!


sztinus
3.5/5

Egy ​másik novelláskötete sokkal erősebb volt, ez a négy eset nem tartozik a maradandóak közé.


Miss_Mila
4.5/5

Meglepetésként ​ért, hogy négy történetet kapok egyben, mert nem néztem a címkéket a könyvön :) De nagyon jó volt.
Mivel mind a négy elég rövid sztori, nem is nagyon térnék ki rájuk, mert akkor tehetném fel a spoiler jelzőt.
Így én is rövid leszek.
Egy újabb Agatha Christie remeket olvashattam! Mind a négy történet jóra sikerült :) A szokásos. Adva van egy gyilkosság, aztán a nyomozás, találgatások, az orromnál fogva vezetés, majd egy “arcul csapás”, mert a gyilkos személyét természetesen egyik alkalommal sem találtam ki. Pedig itt négyszer is tippelhettem! :))
Újra csak remekül szórakoztam. Imádom ezt a belga pasast! Zseniális karakter :)


A ​Youtube-n találtam hangoskönyvben. Rövidke történet, Poirot most nem sokat hallatja a hangját, de azért éreztem, hogy ott kombinál a háttérben. Sokáig tévúton jártam, és volt pár gyanúsítottam, persze melléfogtam, és ezt nagyon tetszett.
Sajnos elég rossz minőségben, de Balázs Péter hangján hallgattam meg, és szinte magam előtt láttam a szereplőket úgy, mintha a tévéműsort nézném. Egy gondom van ezekkel a hangoskönyvekkel, annyira lassúak, hogy másfélszeres sebességre kell felgyorsítanom, hogy követni és élvezni tudjam.


- ​Mademoiselle, örülök, hogy újra találkozunk. Mit szólt a legutóbbi beszámolókhoz?
- Ön zseniális volt, mint mindig, M. Poirot.
- Merci beaucoup, ön nagyon kedves. De valójában ezeknél az eseteknél nem volt nehéz dolgom.
- Nos, ön lehet, hogy így látja, de kétségtelen, hogy az ön segítsége nélkül a rendőrség mellékvágányra jutott volna, már ha egyáltalán tudomást szerez a történtekről.
- Précisément…végeredményben szerencsés, hogy értesültem az ügyekről.
- Sajnálom, hogy nem tudta igazán kihasználni a Rodoszon töltött időt, hogy kipihenje magát. Bepótolja tán a nyaralást?
- Jeruzsálembe készülök, azután pedig már közeleg a karácsony. Remélem, lesz alkalmam a pihenésre, elvégre én sem vagyok már fiatal. Nem volna kedve velem tartani, mademoiselle?
- Örömmel, M. Poirot, örömmel.


pável
4.0/5

“-Tudja, ​Poirot, néha már szinte örülnék, ha maga elkövetne egy gyilkosságot.
– Na de kedves barátom?
– Komolyan, szeretném látni, hogyan fog hozzá!
– Drága Japp-em, ha én gyilkosságot követnék el, magának a legcsekélyebb esélye sem volna rá, hogy lássa, hogyan fogok hozzá! Valószínűleg azt sem tudná meg, hogy egyáltalán gyilkosság történt.”

1.
Gyilkosság a csendes házban
Ohó, Poirot még a menetébe fordítva behajtott csavart is kiszúrja!
4

2.
Hihetetlen betörés
Az első pillanattól világos, ki a “tettes”, a csavar leginkább a magyarázatban rejlik, A.C. itt bizony tiszteleg a brit politikum előtt.
4

3.
Halott ember tükre
Inkább regényesszencia ez, olyan sűrű és épp ezért túl hamar felfejtett gombolyag. Hogy hitelesebb legyen és hihetőbb, ki kellett volna tölteni, regény terjedelművé, csak türelem kérdése lett volna széthúzni ezt a krimiszálat.
[3/4]

4.
A rodoszi háromszög

“Az utolsó, inkább csak elbeszélés terjedelmű darab – a nem sokkal később keletkezett Nyaraló gyilkosok előképe – nyilván annyira tetszett szerzőjének, hogy teljes regényben dolgozta fel az alapötletet.” (fülszöveg)

Forró homok, hideg koktélok, intrikák és pezsgő vér – de a valódi vért csak Poirot szimatolja ki, a valós szerelmi háromszöget csak a kis gömbölyű belga látja meg, mindenki más csak a színdarabot, amit a két gyilkos ad elő a többieknek.

“– Én kicsit félek attól az embertől – borzongott meg Marjorie Gold. – Olyan… sötéten néz néha. Mintha képes lenne… bármire! – mondta reszketve.
– Gondolom rossz az emésztése – jegyezte meg vidáman a tábornok. – Sokan köszönhetik az emésztési zavaraiknak, hogy híresek lettek a romantikus búskomorságukról vagy fékezhetetlen dühkitöréseikről.”
4

[summa summarum: 4]
(2014k)


bkata12
5.0/5

Kb. ​a 60. oldalnál járhattam, amikor Poirot közölte, hogy már mindent ér. Én meg csak ültem, és közben valami ilyesmi járhatott a fejemben: “Honnan tudhatnád, hogy mi történt? Mi lesz a többi 200 oldalon?” Aztán elolvastam a hátulját, és rájöttem, hogy 4 kisregényből áll a könyv… :D Anekdota vége

Nagyon nagyon tetszett ez a könyv. Különösen a címadó kisregény, illetve az utolsó, ami azt hiszem meg is kívánta, hogy később nagyregényben dolgozza ki Christie a történetét, mert nagyon érdekes az alapötlet. Amit viszont nem értek utóbbival kapcsolatban, hogy [spoiler]most akkor Sarah vagy Susan? Valamiért egy teljes oldal erejéig szegény Sarahból Susan lett…[/spoiler]
Aminek különösen örültem, #és amiről azt gondoltam, hogy AC olvasás közben sose fog megtörténni velem#, az az volt, hogy a harmadik kisregénynél (Halott ember tükre) rájöttem az indítékra. :D #Annyira büszke voltam, főleg hogy csak a harmadik könyv, amit az írónőtől olvastam. :D#


KillerCat
5.0/5

Agatha ​ismét megtréfálta az agyam,sosem találtam volna ki a megoldást.


Attila_Saw
4.0/5

Egy ​kicsit féltem ettől a könyvtől, mert már olvastam a sorozatból novellákat, és azok annyira nem jöttek be. Igaz, ez esetben többnyire kisregényeket olvashattam, amiknek hosszabb a terjedelmük, talán ezért éreztem ezúttal kibontakozottabbnak a történeteket.
A sztorik nagy része tetszett, szerintem egész jól ki lettek dolgozva, és elég élvezet lett hagyva az Olvasóknak. Míg a Poirot nyomoz könyvnél az a veszély fenyegetett, hogy mire belemerülnék végre, már véget is ér a történet, addig itt esélyem volt belemélyülni a cselekmények sorozatába.
Ám én még mindig jobb minőségűnek tartom az Írónő regényeit, mint a rövidebb terjedelmű írásait.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

20.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók