Ajax-loader

,,A ​szerelem egyszer csak véget ér, és kész. Csak úgy, egy szerda este, mindenféle előzetes értesítés nélkül. Mit teszel? Elhagyod? Valódi ok nélkül?"
Francesca házassága megfeneklett. Pedig az örök optimista Edo igazi mintaférj, sosem veszekszik, mindent eltűr, szolgálatkész és bosszantóan mosolygós. Francesca számára mindez elviselhetetlen. Éjjelente cupcake-sütögetésbe menekül, nappal az előléptetéséért gürcöl egy könyvkiadóban.
Főnöke, a hatalmas egóval megáldott Bigazzi azóta hajszolja a világraszóló sikert, mióta lemaradt A szürke ötven árnyalatának kiadási jogáról. Mr. Big éppen Francescát bízza meg a feladattal, hogy bestsellert írasson Leonardo Calamandreivel, a cinikus, minden hájjal megkent szépfiúval, akiért rajonganak a nők. Nem úgy Francesca, aki meglátja a sérült kisfiút a magabiztos pasi álarca mögött, és elhatározza, hogy vagy beleszeret, vagy megöli…
A szerelem különös súlya az élet meghatározhatatlan mérőszámairól szól; hol kezdődik a szerelem, és mennyire gyorsan múlik el, milyen hőfokon kell benne égni, és mikortól ég a körmünkre.

Értékelések
5.0/5 - 1 értékelés alapján

Mottó:

„- Már nem szeretlek.
- Bocs, mit mondtál? Éppen fogat mostam, nem hallottam!
- Nem érdekes. Lesz valami jó a tévében?”

Az első hat oldalt szívem szerint azonnal behúznám ide, szó szerinti idézetben. Annyira ül, annyira úgy lehet érezni egy házasságban, ahogy a főhős, Francesca, amely házasságban amúgy nincsen semmi baj. Semmi az égvilágon. Azonkívül, hogy ülsz az asztal másik oldalán, a metrón, a tévé előtt, akárhol, rápillantasz arra az emberre, akiért harcoltál, akire mindig is vágytál, akihez hozzámentél, akinek holtomiglan-holtodiglant fogadtál, akivel hosszú évek óta együtt vagy, és rádöbbensz, hogy már nem szereted.

Nem akarod nem szeretni, csak nem szereted.
Nem úgy döntöttél, hogy nem szereted, csak már nem szereted.
Nem történt semmi igazán, ami alapja lehetne a nemszeretemnek’, csak nem szereted.
Csak nem szereted.
Már nem.

A férjed amúgy a világ legrendesebb pasija.
Mindenki kiborulna a környezetedben, ha közölnéd, hogy válni akarsz.
Még te is.
Benne vagy a tökéletes férfi csapdájában.

Akkor még ott a melóhelye, egy könyvkiadó szerkesztőjeként dolgozik. Főnöke, Mr. Big – nem azért Mr. Big, mert ő vette volna el Carrie Bradshaw-t, hanem azért mert Bigazzi, háznyi egóval –, aki előléptetéssel tartja sakkban Francescat, és nyomja agyon soronkívüli melók tömegével.
Mr. Big sokat és szívesen üvölt. Üvöltött, amikor az új gyakornok türelmetlen hányavetiséggel kérdezte meg Umberto Ecot, hogy publikált-e már valamit valaha is. Üvöltött, amikor amikor kiderült, hogy ő utasította el az Alkonyat sorozatot, amely más kiadónál vagyonnyi hasznot hajtott. Üvöltött, amikor lemaradt a Szürke ötven árnyalatának kiadási jogairól.
Szóval, ha valami baja van, üvölt és „mindenkit kirúgok” üzemmódban működik.

Kell egy jó sztori, ezt mindenki érzi a kiadónál. Mr. Big megbízza Francesca-t, írasson bestsellert az irodalom fenegyerekével, Leonardo Calamandreivel. Az író cinikus, minden hájjal megkent szépfiú, akinek a lába előtt hevernek a nők. Francesca a közös munka során úgy érzi, hogy vagy beleszeret, vagy megöli, de valamelyiket biztos.

Mi rejtőzik a szépfiú álarca mögött?
Mi lesz Francesca házasságával?
Mekkora a határvonal a végtelen szeretet és a szerelem között?
Érdemes-e átlépni?

Szóval… ez a könyv KELL nekem.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

69.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók