Ajax-loader

A ​cím kissé ügyetlenül ironikus szójátéka arra a groteszk ellentmondásra utal, amelynek lényege az, hogy az emberiség és benne a magyarság úgy akar a „jó gazda gondosságával” gazdálkodni a szakrális felelősségére bízott világgal, hogy e roppant vagyontömeg lényegi összefüggéseiről fogalma sincs.
Az emberi gazdálkodás alapvető célja az, hogy a méltó élet feltételeit megteremtse, az adott emberi közösség anyagi, fizikai, lelki, erkölcsi, szellemi javait gyarapítsa.
Nagyon fontos lenne, hogy a közösség időről időre pontosan áttekintse, hogy miként sáfárkodott e javaival, hogy a vagyona gyarapodott, vagy fogyatkozott.
Ez a könyv a szerző olyan írásait és interjúit foglalja össze, amelyek arra a kérdésre keresik a választ, hogy „hol vagyon a vagyon”. Vagyis van-e bármilyen elképzelésünk arról, hogy mi van e rendkívül súlyos kihívástömeg legmélyebb rétegeiben. Az ember nevű élőlény létének kritikus elágazási pontjához érkezett. Vagy képes végre szembesülni azzal, hogy mit művel, és változtat önpusztító létmódján, vagy ebben a formájában megszűnik létezni. Ez a könyv talán segíthet a válasz megtalálásában.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók