Ajax-loader

Elég ​e könyvbe csak belelapozni, s a mesevilág, a történelmi hitelességet nem nélkülöző kalandok, a görög tájak leírása máris lenyűgözik az olvasót. Évezredeket léphet át könnyedén a fantázia, hogy mai, elven, tanulságos történetként élje meg a hajdani görög múlt egyik legsikeresebb hősének, Thészeusznak történetét.
Eleuszisz kriályának tudnia kell, hogy uralkodása mindössze egy évig tart, mert elteltével alattvalói föláldozzák őt az istenanyának. Ám az ifjú Thészeusz nem pusztulni akar, hanem Eleuszisz királysága után valódi jussát, Athén trónját megszerezni. A sors hősünket újabb és újabb próbatételek elé állítja, istenek és emberek akadályozzák célja elérésében. Egy athéni ifjakból álló rabszolgacsapat tagjaként kerül Krétára, Minósz király palotájába, hogy valamelyik viadalon a felbőszült bika áldozatává legyen. De Thészeusz Minósz lányában, Ariadnéban pártfogóra lel, s egy éjszaka a Labürinthosz kiúttalan járataiban szembetalálkozhat a palota életét zsarnokként irányító bikafejű, embertestű szörnnyel, a Minótaurosszal. Félelmetes percek következnek, a két mindenre kész ellenfél egymás pillantását keresi, mielőtt a történelemformáló küzdelem elkezdődne… Vér, háború hőstett hármassága szövi át a történeteket, ám ami igazán maivá, mindenkihez szólóvá teszik az a szerelem.
Mary Renault fantasztikus írói leleménnyel, könnyedséggel fejti föl a Thészeusz-mítosz történelmi magját, olyan regényvilágot kerekítve, amely a múlt varázsát megőrizve tud pótolhatatlant mondani koruk emberének. A számtalan nyelven több kiadást, sok millió példányt megért könyv Robert Graves művei mellett világszerte a legsikeresebb regény a régmúlt görögségének történetéről.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók