Ajax-loader

A ​Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeiben kezdődött és az Üresek városában folytatódott kaland izgalmas véget ér a Lelkek könyvtárában.
A történet elején a tizenhat éves Jacob felismeri nagy erejű, új képességét, és kisvártatva alámerül a történelembe, hogy kimentse különleges társait egy szigorúan őrzött erődből. Jacobot az útján elkíséri Emma Bloom, a lángoló ujjú lány, és Addison MacHenry, az elveszett gyerekeket kiszimatoló kutya. A mai Londonból a Devil’s Acre, az Ördög Hektárjának, a Viktória-korabeli Anglia legszörnyűbb nyomornegyedének labirintusszerű sikátoraiba utaznak. Ezen a helyen dől el örökre a világ összes különleges gyermekének sorsa.
Ahogyan az előző két kötet, a Lelkek könyvtára is a fantázia és a még sosem publikált régi fényképek elegyítésével nyújt egyedülálló olvasmányélményt.

Értékelések
4.3/5 - 3 értékelés alapjánKota Jolán
5.0/5

Mottó: „…nincs jobb egy kis kényszernél ahhoz, hogy az ember uralni tudja új adottságait.”

Az új regény ott folytatja, ahol az előző abbamaradt: Vándorsólyom kisasszony és a különleges gyerekek elrabolva, Jacob Portman, Emma Bloom, a lángoló újjú lány az időhurokból, Szergej, az összecsukható ember és Addison MacHenry, a szemüveges kutya, aki emberi hangon képes megszólalni (amivel gyakorta frászt hoz a környezetére), és egy szimatfoszlányból képes irányt szabni a keresésnek, üldözik őket – és ezzel együtt őket is üldözik. Sorsuk száz veszély, lidércek, üresek, hozzájuk csapódó új szereplők, pillanatnyi szusszanások és vég nélküli menekülések, mind egy cél érdekében: valamilyen módon kiszabadítani az elraboltakat, és élhető helyre menekíteni őket.

Jacob Portman: emlékszel még rá?
Olyan, mint a nagypapája.
Különleges.
Utasítani képes az Üreseket.
Felfogtad, mit írtam?
U-TA-SÍ-TA-NI.
Pontosan ő sem tudja, hogyan csinálja, de nem mindegy?
Csinálja, és kész.
Jelszava: ha nem vagy biztos benne, feltételezd!
És szerelmes.
Édes istenem, de még milyen szerelmes!

Az új képességével felvértezve sem lesz egyszerű Jacob és hőseink dolga: az elrablottakat egy szigorúan örzött erődből kell kimenteni, ahová már az eljutás is elképzelhetetlennek tűnik. Valamilyen módon túl kell élniük Devil’s Acre-ot, a gyilkosok, tolvajok és különleges képeséggel megáldott-megvert bűnözők lakta nyomornegyedet, mert az erődhöz csak ezen a helyen keresztül lehet eljutni. És természetesen szó sincs jelenről, mindezt a viktoriánus korban kell elkövetniük. Dehát gond ez hőseinknek? Ugyan már! Pláne, ha olyan kalauzuk akad, mint Sharon. Előre mondom, nem mindenkinek fog tetszeni az alakja.

Hagyd magad elvarázsolni, és szerezd meg a könyvet, amely vaskosabb ez előző köteteknél! Izgulj a főszereplőkért, csodálkozz a megformált alakokon, és vegyél részt egy kalandokban és misztikumban bővelkedő mese befejező részében. Élvezd a különféle világok részletgazdag leírását! Az idáig publikálatlan fotókat! Ha az eddigi részek tetszettek, akkor ezért egyenesen odaleszel.

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

http://www.rukkola.hu/blog/bejegyzesek/411-vandorsolyo...


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.3/5

Statisztika

128.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók