Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nem ​is tudom, mit írjak róla.
Első könyvem Vavyan Fable-től, így egészen új volt az igencsak jellegzetesnek ígérkező stílusa.
Egyrészt állatira tetszett, másrészt voltak vele gondjaim, amiket nem is tudom, hogy gondok-e és hogy egyáltalán zavartak-e.
Részint imádtam az ízes nyelvezetet, a számtalan szinonimát, a színes fogalmazást, az ebből adódó csattanókat, másrészt néhol kissé túlcizelláltnak, sőt itt-ott túlzónak, bosszantónak, zavarosnak találtam, de aztán megint valami szépségbe akadtam, és átlibbentem a pillanatnyi fura érzésen.
Kicsit furcsállottam Kyra álmait, főleg azért, mert bár az első könyvem, és kimaradt a megelőző két rész (a történet szempontjából csöppet se zavaró), azért úgy tűnik, hogy ő nem egy médium alapjáraton, így nem értem, honnan jöttek az álmai, amikben ennyire bízik.
Itt-ott mintha egy Norbi Update könyv lett volna az egészséges életmódról, ez egy picit zavart néha, bár alapvetően egyetértek vele, és jól hangzottak a kaják is, amiket Kyra készített.
Egy picit hiányoltam a főszereplők kommunikációját, jelentősebb beszélgetésből kevés volt, bár olvadoztam attól, mennyire normálisan szeretik egymást. Attól, hogy Vis Major _élet_nek nevezi kedvesét, egészen ellágyultam, annyira kedvesnek találtam.
Picit esetlennek találtam Kyrát, valahol zavart, hogy ő fizikai konfliktusban nem tudna győzni, mindig szamuráj teszi a pontot az i-re, ő menti meg főhősnőnket.
Az állatokat nagyon megszerettem, még Kacatot is, de Titanic-ot a belefojtó kutyát különösen.
Érdekes volt annak ellenére is, hogy nem volt nagy titok, ki mit csinált, nem voltak nagy meglepik, mégis sodort a sztori, vitt magával.
Nem is tudom, melyik Fable történettel folytassam… irány a könyvtár holnap.


BBianca
3.5/5

Szeretem ​a Fable könyveket, azokon nőttem fel. Nem ez lesz a kedvenc kötetem, de így is jól szórakoztam. Szerintem ez egy kicsit lassabbra sikeredett, mint a többi. A gyerekek szála nekem nagyon tetszett, remekül szórakoztam rajtuk. Venessa szála viszont nekem nem tetszett. Ettől eltekintve Vis Major és Kyra még mindig menők.


Yuuko23
5.0/5

A ​Fable könyvek tipikusan olyanok, hogy vagy fél órán át ömleng róluk az ember, vagy egyszerűen azt mondja: imádom! Szóval imádtam!


Luyze
5.0/5

Mikor ​a sokat látott, kemény zsaru se akarja elhinni, hogy valaki mire lehet képes – még ha tudja is a szörnyű kiváltó okát – akkor képzelhető ismét milyen finom, puha történeteket kapunk…és megint sehol semmi olyan címke!
Borzalmas és izgalmas, enyhítésként álombéli kalandokkal (bár néha pont azoktól ver ki a frász)
Megismerhetjük a már többször telefonon elszenvedett testvér – szerencsére – sokkal kevésbé elrontott fiait :)

Az egész könyv tök izgi, aztán a végén meg ott a pontpontpont vagy a kérdőjel..
Baromira jó döntés utólag, hogy én ezeket csak most olvasom sorban, belegondolva, hogy a megjelenésükkor olvasva mennyit kellett volna izgulni, hogy miiiii történik a következő részben :D Huuu :)

A női hatodik, hetedik, sokadik érzéknek tessék hinni !

Ja és micsoda technikát tanulhatunk :D [spoiler]“Nem hisztizek – suttogta a fickó síri hangon. – Nem esem pánikba. Nyugodt vagyok. Nyugodtan lélegzem. Érzem az artériás és vénás vér áradásának jóleső melegét, a szívem egyenletesen ver, a nyirokereimben növekszik az áramlás, a szervezetem méregtelenedik, lassan ellazulok…” “… a homlokom kisimul, arcizmaim elernyednek, állam ellazul, minden gyönyörű, csodálatos, nyugodt…”[/spoiler]


Clio404
4.5/5

Továbbra ​is nagyon nagy kedvencem ez a sorozat. Meglepő, hogy most mennyivel jobban tetszik, mint annyi idején. Kyra és Vis Major jó karakterek, igazi hősök. Itt most nekem már kicsit sok a “természetfölötti megérzés”, de ez semmit nem von le a történetből.
Akkor jöjjön a következő rész. :)


Chriss
5.0/5

A ​vonaton fejeztem be a Könnyű álmot, mert épp nyaralás közben leledztem. Pontosabban úti célom felé haladván kortyolgattam a sorokat. A MÁV mindent meg is tett annak érdekében, hogy elég idő legyen az olvasásra. Lényeg a lényeg, ez a Vis Major rész is erősen tetszetős, bár Kyra para-zsaruvá avanzsálása annyira már nem jött be nekem. Erősen az ezotéria síkjára terelődtek az események, ami kissé hökkentett, de végülis meg lehetett szokni. Az öt csillag borítékolva. Minden a régi, karakterek, színvonal, stb. Plusszal telítődik kissé az előbbiekben felsoroltak miatt. Kyra megérzései és álmai érdekesen misztikus hangulatot kölcsönöznek a sztorinak. Egyelőre ennyit. folyt. köv.


Azt ​hiszem, menthetetlenül Vis Major és Kyra Emett rajongó lettem. Egyre jobban szeretem a felülmúlhatatlan zsarupárost, s a többiek is belopták magukat a szívembe: Jazz és a fiúk mellett Titanic, Popeye, sőt Kacat is helyett kapott a kedvenc keblenc listán. A történet sodró volt, siratott és kacagtatott egyszerre, a gonoszok gonoszkodtak, rühelltem is őket ezért, a szívügyek rendeződtek, s én azt vettem észre, hogy máris készítem a polcra a következő részt, tudván, nem bírom sokáig Fertő City nélkül.


Jenis
5.0/5

Ez ​volt az a kötet, aminek a végén megőrültem volna, ha nincs nálam a következő rész!
Jónak és érdekesnek találtam benne a Kyra családjáról szóló szálat. Bár kissé túl könnyen elbánt a kamaszokkal. :)
Mivel én is spirituális ember vagyok, nekem bejött a “parazsaru” része is.
Ráadásul isteni receptek vannak elvétve egy-egy kötetben!


Stiga
5.0/5

Hinnye! ​:) Egyre jobban imádom őket! Kyra nagyon beette magát a szívembe, Vis Major úgyszintén. (Love at first sight!)
Izgalmas volt, mozgalmas, lesérülős, tetkós, mindenjós. Az elején azt hittem, hogy eret vágok magamon, mikor Vis Majorról mindenféle kiderült, aztán kiderült, hogy mégsem. Komolyan, nagyon durván haragudtam rá (maximálisan együtt tudtam érezni Kyrával)… bevallom, kicsit előre is kellett olvasnom, mert nem bírom a feszültséget. :D

Ez a befejezés pedig…..

Rá is ugrok a következőre! Most azonnal! Rögtön!! :)


ddroid
4.0/5

Nem ​tudom, hogy Fable honnét veszi a rossz arcokat, meglehet, hogy csak sűrűn néz híradót. Mindenesetre van, hogy nem csak Kyra lúdbőrözik, hanem én is…


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.7/5

Statisztika

15.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók