Ajax-loader

Gelsei ​Bernadett, szociális munkás, szociálpolitikus, addiktológiai konzultáns, mediátor. Munkája során függőségi és kapcsolati problémákkal küzdő emberekkel foglalkozik. Több képzési, továbbképzési szakmai anyag illetve szociális ellátási koncepció kidolgozója és megvalósítója. Ezekben a programokban a „kliens” valódi partner, és a változás és fejlődés mindkét félre érvényes.
A megoldás-központú tanácsadás a családterápiából fejlődött ki és vált világszerte elismert módszerré. Fő elve: a „felhasználó” nem a problémája analitikus feltárása révén jut el a helyzet kezeléséhez – sőt, ez inkább elerőtleníti. Minden „felhasználót” a saját problémájának legjobb gyógyítójának kell tekintenünk; a tanácsadó feladata ennek a blokkolt tudásnak a feloldása, az érintett belső erőforrásainak aktiválása. További előnye a módszernek, hogy sokféle segítői előképzettséggel használható, nagyon eltérő emberek és helyzetek esetében. Ez a munkafüzet elsősorban azoknak nyújt útmutatást, akik el akarják sajátítani ezt a stílusú munkát (az elméleti alapok De Jong–Kim Berg: Feladattól a megoldásig, illetve George et al: Megoldásközpontú terápia, a de Shazer modell c. könyvében találhatók). Gelsei Bernadett munkája gyakorlatokkal segíti elő az elmélet alkalmazását.
A kötetet tekinthetjük úgy, mint a saját segítői lehetőségeink kitágulását, a segítői megoldásépítés eszközét. A könyvben olvasható gyakorlatok arra is alkalmasak, hogy aki más módszerrel dolgozik, rá tudjon nézni saját segítői gyakorlatára. Más szemszögből vizsgálhatja meg, vajon kihasználja-e a benne és a klienseiben rejlő lehetőségeket? A lektor végül arra biztatja az olvasót, hogy a könyvben bemutatott megoldásokhoz találja meg a saját problémáit és próbálja ki saját megoldásépítését.
(Prof. Rácz József, az MTA doktora)

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.