Ajax-loader

Nem ​csupán azokat a meséket nevezzük tündérmeséknek, melyekben tündérek, tündérkirálynő, Tündérország szerepel. A páratlanul gazdag magyar népmesevilág egyik legnagyobb csoportja a tündérmeséké, azaz azoké a meséké, melyekben csodálatos események, varázslások játsszák az uralkodó szerepet. A tündérek mellett boszorkányok, sárkányok, beszélő állatok is megjelennek az Óperenciás-tengeren innen és túl.
Kötetünkben igyekeztünk összegyűjteni a legszebb magyar tündérmeséket, melyekben a hősök egymásra találását nehézségek akadályozzák, de sorsuk szerencsésen alakul, és a történetek a boldogságukkal végződnek. Mert a mesékben bármi megtörténhet! Gyűjteményünk minden meséjével egy csodálatos világ tárul fel a gyerekek előtt, és azt sugallják számukra, hogy a boldog, tartalmas életet bárki elérheti, ha nem futamodik meg az esetleges nehézségek, veszélyek elől.

Értékelések
5.0/5 - 1 értékelés alapján

A tündérek léte annyira természetes a gyerekek számára, így nagyon szeretik a tündérekkel kapcsolatos meséket, történeteket, melyben nem szűkölködik a magyar népmesevilág. A mesékben a tündérek azért általában azoknak segítenek, akik pozitív emberi tulajdonságokkal rendelkeznek: igazságosak, bátrak, segítőkészek, kedvesek…és bár az életükben különböző nehézségeket, akadályokat kell leküzdeniük, a történeteknek általában boldog végük van, így a gyerekekben is megerősítést nyer e tulajdonságok fontossága. A meséket művészi értékű, hagyományőrző illusztrációk díszítik.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók