Ajax-loader

A ​menyegzőnek vége, szedelőzködnek a vendégek. Két boldog ifjú pár búcsúztatja őket:
Elizabeth & Mr. Darcy
Jane & Mr. Bingley
Jane Austen világhírű Büszkeség és balítélet című könyvének történetét gondolta tovább Rebecca Ann Collins. Az ismert és szeretett szereplők közös élete még csak most kezdődik. Szerelem és házasság, pénz és gyerekek – személyes történetük összefonódik a korabeli Anglia politikai és társadalmi változásaival, melyek Pemberley-t sem kerülik el.

“Nagyszerű folytatása Jane Austen Büszkeség és balítélet című regényének. Austen elmosolyodna és áldását adná rá.”
– Beverly Wong

“Románc, intrika, tragédia – mindent megtalálhatunk, amit egy eredeti Austen-regényben, mindezt pedig mesterkéltség és torzítások nélkül, ami oly sok mai regényt elront.”
– Bookreporter

“Engem lenyűgözött Rebecca Ann Collins munkája. Új műfajt teremtett, valami olyasmit, mint a családregény-sorozat: Jane Austen szereplőinek sorsát több köteten át figyelemmel kísérhetjük. (…) A korabeli Anglia politikai és társadalmi eseményeinek leírását alapos kutatás előzte meg, így az hitelesen fonódik össze az Austen-hősök életével.”
– Janny Scott

“Akik szeretik Austen humorát és stílusát, nem fognak csalódni ebben a könyvben.”
– Book News

Rebecca Ann Collins, aki egész életében rajongott Jane Austenért, elsőként a Büszkeség és balítélet című könyvét olvasta tizenkét évesen. Beleszeretett a szereplőkbe, és azóta éveket szentelt kedvenc szerzője életének és munkásságának kutatására és tanulmányozására. Irodalomtanárként és könyvtárosként temérdek információt gyűjtött össze Miss Austenről és koráról, amely a Pemberley-ről szóló könyveinek alapja lett. Regényei nagy népszerűségre tettek szert a Jane Austen-rajongók körében.
Az olvasás, a zene, a művészet és a kertészet iránt rajongó Rebecca Ann Collins megfogalmazása szerint kényelmesen érzi magát abban a korban, amelyről ír, és hatalmas átéléssel ábrázolja az általa bemutatott szereplőket. Bár a modern kor kényelmét élvezi, sokban csodálja Jane Austen értékrendjét és világlátását.

Értékelések
1.7/5 - 3 értékelés alapján


Egyetértek Mózes Zsuzsanna kritikájával.
Csöpögős, ismétlésekkel teli, unalmas.
Legjobban a humort hiányolom a könyvből. A szerző ugyanis folyton hivatkozik a szereplők humorára, de képtelen mutatni belőle valamit is.
Ha a beharangozók keltette várakozást leszámítom, a könyv gyenge közepes. De mert Austen nyomába akar lépni, ám nem sikerül neki, így kettesre értékeltem.


Szeretem Jane Austent, ráadásul épp a Büszkeség és balítélet a kedvencem tőle, így felfokozott hangulatban vártam, hogy kézbe vegyem ezt a könyvet … aztán csalódtam. Csöpögő, unalmas, több érdektelen és nyögvenyelős történelmi kitekintéssel. Számos ismétlés, hogy mostmár aztán tényleg fogjuk fel végre, hogy a főszereplők kivétel nélkül tökéletesek és mindenki mily őrülten szereti, tiszteli egymást. Az új szereplőkhöz meg családfát kellett rajzolnom, hogy követni tudjam ki, kicsoda. Még számos nem túl hízelgő mondatom lenne, de inkább csak annyi a lényeg, hogy alig bírtam végigolvasni, és csakis azért tettem meg, mert az utolsó harmadban javult valamelyest az írónő teljesítménye. A 3 pont meg a saját teljesítményemnek és az eredeti szereplők, történet iránti szeretetemnek szól :)

Ne feledd: a kritika nem a műről szól, hanem a kritikusról ;)


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
1.7/5

Statisztika

42.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók