Ajax-loader

Lukács ​evangéliuma a legkedveltebb szentírási könyvek közé tartozik, s az egyháztörténelem folyamán mindig is magára vonta a bibliaolvasók figyelmét. Lukácsot régebben Szent Jeromos nyomán a “művész” és a “történész” megnevezésekkel illették választékos előadásmódja és történeti érdeklődése miatt. Századunkban a modern szentírástudomány mint “teológust” is egyre jobban értékelni kezdte. A biblikusok figyelme az utóbbi időben elsősorban arra a teológiára irányul, mely a harmadik evangélium sajátja, s amely megkülönbözteti azt a többi hasonló jellegű műtől.
___ A szerző a szövegmagyarázat során figyelembe vette az elmúlt évtizedek kutatási eredményeit, hagyománytörténeti és kritikai megfontolásait, s külön hangsúlyt helyezett arra a tanításra, melyet az evangelista kifejezésre akart juttatni, amikor hosszú előkészület és forrásfeltárás után megírta művét.
___ Kocsis Imre szakszerű, ugyanakkor közérthető szentírásmagyarázata hasznos segítséget nyújthat az igehirdetés számára, de jól forgathatja a teológiai hallgató éppúgy, mint a Biblia iránt érdeklődő, hitében elmélyülni kívánó nagyközönség is.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók