Ajax-loader

Emíliát ​már kislányként elbűvöli a színpad varázsa, és az akkoriban még újdonságnak számító mozgókép. Udvarlójával, Vincével még egy amatőr filmet is forgatnak a lány főszereplésével, amellyel kapcsolatban nagyratörő terveik vannak. Ám a Nagy Háború kitörésekor a fiút elviszik katonának, Mimi pedig ápolónőként utazik ki a frontra, hogy megkeresse szerelmét…

A háború végeztével Mimi mindenét elveszíti: a vőlegényét, az egészségét, még színészi karrierje is derékba törni látszik. A lány azonban nem adja fel – többek közt Vince emlékéért is elhatározza, hogy beteljesíti régi álmukat, és rövid kitérők után Hollywoodban próbál szerencsét. Pálóczy Emília hamarosan Mimi Hamiltonként ünnepelt sztár lesz a kor filmcsillagainak oldalán, de vajon a sikerekben és csillogásban megtalálja-e az elveszített boldogságot?

Fábián Janka Búzavirág című regényében az Ághfay-kúria újabb nemzedékének sorsát követhetjük végig a huszadik század első évtizedeiben.

Értékelések
4.0/5 - 1 értékelés alapján

Kota Jolán
4.0/5

Kedves, aranyos kis történet, happyenddel. Persze, mire ahhoz a hepiendhez elér a cselekmény, pár ember meghal, még többen gyötrődnek és megbetegszenek, vagy felépülnek, vagy nem, miközben dúl a Nagy Háború, meg a szerelem, meg a gyűlölet, meg minden.

Egyszer mindenkinek el kell olvasni:) Fábián Jankát amúgy is muszáj!


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

67.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók