Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


szilva81
5.0/5

Csodálkozom, ​miért csak 74%-os ez a könyv, nekem nagyon tetszett. Érdekes személyiségeket alkotott meg az írónő, igaz mindenki egy kicsit fura, de pont ez teszi izgalmassá a karaktereket, habár a szívemhez egyikük sem nőtt. A pszichiátriai és rendőrségi jelentések színesítik a tartalmat, az ötletes fordulatok pedig a cselekmény szálát kuszálják, bogozzák. Én meglepődtem, hogy ki a gyilkos, hisz mindenki valamiért gyanús volt, mindenkinek volt takargatnivaló a múltjában és épp ezért mindenki vagy elhallgatott valamit vagy szimplán hazudott.
Szívesen olvasnék még az írónőtől a későbbiekben.


gab001
5.0/5

A ​többi értékeléssel ellentétben nekem kifejezetten tetszett a könyv, a főszereplőt pedig érdekesnek tartottam. Nem olvasok túl sok krimit vagy thrillert, így nem voltak igazán elvárásaim. Vagyis inkább többet kaptam, mint vártam volna. Az írónő az előítéletekre alapozva építi fel a történetet és be kell ismernem, hogy nálam ez bejött, mert nem jöttem rá a gyilkos kilétére. Bár lehet, hogy az az ok, hogy nem tudtam értelmes indokot kieszelni. A könyv végére megértettem, hogy eshettem ebbe a hibába; egyszerűen nem láttam a fától az erdőt. Az írónő stílusa olvasmányos volt és élvezhető, ráadásul a történetet feldobták a bevágott újságcikkek, orvosi jelentések és rendőri feljegyzések. Biztos, hogy fogok még tőle olvasni.


Elismerem, ​hogy nem volt rossz ez a könyv, és a lezárása szerintem nagyon aranyos volt, nem találtam ki az olvasása közben, hogy ki a tettes ami szintén jó pont (nem mintha olyan zseni lennék aki mindig kitalálja…). Viszont az nem tetszett, hogy a főszereplőnek milyen negatív viselkedése van az regény folyamán (még ha ez a végén meg is lesz magyarázva) és, hogy a címnek csak csekély köze van a műhöz, a borítónak pedig még annyi sem. Tovább a cselekmény is lehetett volna pörgősebb. Ezeket leszámítva viszont egyszer megérte elolvasni.


Kazuko
3.0/5

Nem ​volt rossz, de például a Zavart elmék című könyv, jobban tetszett az írónőtől. Néhol már kifejezetten frusztrált Acland konoksága, viszon…. Jackonst kifejezetten kedveltem. És valóban, a szerző eléggé erőltette, hogy azt gondoljuk a hadnagy a tettes, de egyértelmű már az első laptól kezdve, hogy nem ő az.


Eowyn
2.5/5

Erős ​kezdés (tényleg, újságcikk bevágásokkal meg kórlappal, tökre eredeti meg minden) és nagyon (de inkább ku*vára) gyenge befejezés.
Az írónő már már idegesítően a főhősre tereli a gyanút, olyannyira, hogy a járókeretes Magdi anyust a Barátok köztből előbb gondolnánk sorozatgyilkosnak, mint szegény hadnagyot.
Szóval az első húsz oldal után több, mint élvezhetetlen, de ugye, “ha elkezdtünk egy könyvet olvasni, akkor fejezzük már be” alapon ezt is kivégeztem. Nem lett kedvenc. Egyszer olvasós, de inkább egyszer sem.


cinegér
4.0/5

Sokakkal ​ellentétben, nekem tetszett a könyv és a főszereplő sem volt annyira unszimpatikus.
Sejteni sejtettem ki a gyilkos, de annyira nem szokványos felállás, hogy bizonytalan voltam benne.


agisajt
3.0/5

Az ​a baj, hogy semmi eget rengető nem történik benne… A főszereplő egy volt hadnagy, aki testi-lelki gondokkal küszködik, és mindig rossz helyen van, rossz időben.
A zsaruk azt hiszik, hogy ő a bűnös, a sorozatgyilkos, faggatják, nyaggatják, ő meg rezignáltam, amolyan “letojom, majd csak rájönnek, hogy mi a szitu” módon tűri. Olyan közömbös, hogy az már néha idegesítő.
Két délutánt, estét elszórakoztatott a könyv, de tényleg csak ennyi. Semmi nyomot nem hagyott maga után bennem…
A Waterstones Books Quarterly azt írja, hogy ez egy “sűrű szövésű lélektani thriller”. Nahát ez nem igaz. A thriller a legjobb tudomásom szerint borzongat, feszültséget teremt és izgalomban tart. (Legalábbis engem… :)


Egy ​izgalmas karakter vitte a vállán a cselekményt, kikapcsolódásra egész jó, nyomokban pici Jungot és a mérgező szülőket tartalmaz :)


Beja
4.5/5

Végre. ​No, nem a könyv miatt, hanem magam miatt;)
Az egy dolog, hogy olyan dolgok felett elsiklottam, hogy egy nő írta a könyvet:D Nem, nem számít, csak borító alapján döntök (mondjuk ezt az Athenaeumtól nyertem:D), és meglepett;)
A másik, ami egy picit bosszantott, hogy kb. az 50 oldalnál kitaláltam a gyilkost. Most ezt kenhetjük arra, hogy okos vagyok(!sic), vagy épp az írónőre, hogy nem épp jól kavarta a szálakat. Amúgy olvasmányos egy darab, néhol jól megkeverve, de a gyilkos kilétét így sem tudta elkendőzni. Igazság szerint maradt 30 oldalam a fürdés után, és mivel nem hagyott nyugodni, átrágtam magam rajta. Láz rulez!:D


Video
4.5/5

Izgalmas ​könyv volt, bár kitalálható volt a gyilkos személye, de azért tartogatott néha meglepetéseket. Tetszik a szerző stílusa, vélhetően fogok még olvasni tőle.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók