Ajax-loader

London, ​1939. A tizennyolc esztendős csinos és ambiciózus Ada Vaughan varrónőként dolgozik a Dover Street-i nőiruha-szalonban. Divattervező pályáról álmodik – megvan hozzá a tehetsége és a tudása -, de ehhez ki kellene törnie a lambethi sivár családi környezetből.
Ada egy véletlen találkozás során megismerkedik a titokzatos Stanislaus von Liebennel, és ez a kapcsolat a szerelem és a csillogás világába repíti. Amikor a férfi felajánlja, hogy elviszi Párizsba, Ada úgy érzi, itt a nagy alkalom, és meg sem hallja a figyelmeztetést, hogy a közelgő háború miatt veszélyes a kontinensre utazni.
A jóslat beteljesül, kitör a háború, ők pedig Franciaországban rekednek. A német megszállás után Stanislaus elhagyja a lányt, de az utolsó éjszakán még kezeskedik arról, hogy Ada sose felejthesse el.
Ada fogságba kerül, és annak köszönhetően éli túl a háborút, amihez ért: ruhákat varr. Jelenlegi megrendelői is előkelőségek, csak éppen német előkelőségek. Ada nem is sejti, mekkora bajt hozhat ez még a fejére…
Egy történet a reményről, az élni akarásról és a bosszúról.

Értékelések
4.0/5 - 2 értékelés alapján


Tóth Ivett
4.0/5

Nehéz olyan valakivel hasonulni, aki ennyire naív, mint Ada, ráadásul hajlamos vagyok tényleg izgulni és félni egy könyv olvasása közben, ennél viszont alig-alig bírtam átérezni egy-egy helyzet súlyosságát. Egyébként kellemes, egy estés olvasmány, a húgomra emlékeztet.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

134.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók