Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Sippancs
5.0/5

Istenem, ​ezt a sorozatot csupán az unikornisért is érdemes elolvasni! Annyit, de annyit nevettem a pásztorlánykás színdarabon! :)

Maga a történet és a karakterek egy hajszálnyival gyengébbek voltak, mint amit Quinntől megszokhattunk, ennek ellenére megkapja tőlem a könyv az 5 csillagot. Mégpedig azért, mert az írónő gyönyörűen felépítette a cselekményét. Nem sietett el semmit, és nem hozta a szerelmeseket rögtön kompromittáló helyzetbe (tudom, az a {{csók gyakorlatilag annak számított}}), helyette a kibontakozó érzelmekre fektette a hangsúlyt, és hagyott időt arra, hogy alaposan megismerhessük és elmerülhessünk a történet apróbb részleteiben. Nagyon tetszett ez a lassúbb, kimértebb tempó és az átlagosnak nem mondható {{házasság-szerelem-„nászéjszaka”}} felállás, mert Richard és Iris karakteréhez mást nem is tudtam volna elképzelni – ők nem Honoria és Marcus, vagy Anne és Daniel, hanem egy picit szürkébb, picit hétköznapibb főhősök, akik a szívükkel gondolkodnak, és a családot teszik az első helyre.

Összességében nagy kedvencem lett a sorozat, és még mindig bizton állítom, hogy Quinn magasan kiemelkedik a történelmi romantikus írók köréből.
Tényleg ez volt az utolsó rész?!


Egy ​újabb Julia Quinn, egy újabb remek szórakozás.
Megszerettem ezt a történtet, ami sokkal csavarosabb volt annál, minthogy mikor találnak egymásra főhőseink. Hiába ismerhettük Richard gondolatait is, maga a titok egészen addig rejtve maradt előttünk is, amíg Irisnek szembesülnie kellett vele, és ez így volt jó. Végigélhettük azt a zavart, amit a kibontakozó érzelmeik és Richard eltökélt célja és tettei között kialakult. A férfi fafejűsége igazán tartós volt, nem is értem, hogy gondolhatta, hogy megvalósulhat az elképzelése. Iris viszont tapasztalatlansága ellenére igazán erős személyiségnek bizonyult, okosan mérte fel a helyzetet és saját elvei szerint cselekedett. A veszekedések itt bizony nem csipkelődésről szóltak, igen komoly dolgokat vágtak egymás fejéhez.

Amit azonban sérelmezek, hogy nagyon hamar vége lett, épphogy megoldódtak a problémák máris az évekkel később játszódó Epilógust olvashattuk. Annyira szívesen olvastam volna még Iris és Richard életéről közvetlenül az egymásra találás után és {{Fleur esküvőjéről}} is.
Mindenesetre szerintem a Kvartett utolsó két része magasan jobb mint az első kettő.


anikho
5.0/5

Már ​meg sem lepődök. Ez a nő biztos, hogy boszorkány. Most nem a férfi főhősbe lettem szerelmes, hanem magába a történetbe.

Nagyon tetszett. Különösen az, hogy a házasság előbb megtörtént, mint a szerelembe esés. Régen olvastam ilyen koncepciót, és mondhatom, nagyon jól esett.
Tökéletesen azonosultam Irissel, éreztem a fájdalmát, örömét, mindent. Kedves lány, tényleg megérdemelt egy könyvet. Richard kétségbeesésében elkezd feleséget keresni. Muszáj megnősülnie, hogy helyrehozza a helyrehozhatatlant. A titok lappangása, itt-ott való fellebbentése ütős volt. A legjobb helyeken szúrt közbe Quinn, emlékeztetendő, van itt még valami, amit nem tudunk.

A friss házasok szépen lassan egymásba habarodnak, szinte észrevétlenül. A veszekedéseik nagyon szenvedélyesek, nem egyszer összeszorult a gyomrom az elhangzott szavak után, amiket egymáshoz vágtak.

Nem kertelek, ez egy tökéletes történelmi romantikus. Talán ebben a sorozatban ez tetszett a legjobban.


nyaaaaaa
nemár ​:(
Úgy akartam szeretni, hisz az előző rész miatt azt érezte,m, hogy : IGEN, EZ A SOROZAT KELL A POLCAIMRA!!!
Most viszont csalódtam :(
Valami hiányzott. Nem voltam teljesen elégedett. Nem a legjobb lezárás. Hiányoltam egy kis epilógust is a végére, hogy mi újság a többi Smyth-Smith lánykával/fiúval.
Az alap ötlet és a történet jó volt. Tetszett, hogy nem a szokványos bálok közötti évődés és a sóvárgás volt középpontban, de sajnos ez a rész, mint záró kötet túl szomorúra sikerült.
Szegény Irist nagyon sajnáltam. Többször volt kis gombóc a torkomban, többször szorult össze a szívem, mint eddig Quinn összes könyve alatt. Nagyon megszívta szegény lányka, jobbat érdemelt volna. Többet és szebbet.
Persze azért gondolhatjuk, hogy mindennek jó vége lesz, de kevés volt a szép és kellemes rész. Nehezen tudta feledtetni velem a sok keserűséget, amit Richard okozott Irisnek, valamint nekünk, olvasóknak is.
Ettől függetlenül, még kell ez a sorozat :)
Jajj.. az az első fizetés nagyon el lesz költve XDDDD
##anyu mikor dolgozni kezdett az első fizetését egy méreg drága kosztümre, kabátra és egy táskára költötte el. Mind. Akkor én elkölthetem majd mind könyvre, nem igaz? :D#


ggizi
4.5/5

Ezt ​a sorozatot kimondottan szeretem. Ez a kényszerzenélős háttérhelyzet rengeteg szórakoztató pillanatot hordoz magában, még úgy is, hogy az aktuális főszereplők rettentő kényelmetlenül érzik benne magukat.
Iris nagyon szimpatikus szereplő volt és sokkal jobban megfogott a személye, mint Kenworthyé. Richard karaktere annyira a problémamegoldásra koncentrálódott, hogy igazából sok mindent nem lehetett róla megtudni (azon kívül persze, hogy a húgaiért szinte bármit megtenne). Nagyon élveztem a szócsatákat, ahogy Iris a sarkára állt és helyretett mindenkit, igazán rájuk is fért.
Nagyon szórakoztató és kikapcsolódós olvasmány volt és igazán sajnálom, hogy ezek a kényszerhangversenyek ezzel véget is értek.


Szilvia12
4.5/5

Ideje ​volt már olvasnom egy történelmi romantikus könyvecskét. :)
Nem is kellett csalódnom, Julia Quinn megint jó munkát végzett. Szeretem a stílusát, sokszor hangosan nevettem :D
És amit imádok a történelmi romantikus könyvekben, az amikor az édesanyák a nászéjszaka előtt ügyetlenül, de megpróbálják felvilágosítani a lányaikat, és itt nagyon viccesre sikerült :D


NightStar
5.0/5

Azt ​hiszem, Julia Quinn nekem nem tud csalódást okozni. Ez a könyve is szórakoztató, humoros, romantikus, igazi quinni köntösben egy kis titokzatossággal megspékelve. :)


Félve ​kezdtem bele, mert sokan azt mondták, hogy nem az igazi Quinn regény.
Hát kérem szépen, nekem ez tökéletes történelmi romantikus volt! :-) (és még mindig imádom Quinn-t)
Richard-dal pedig nem volt problémám, sőt, nagyon megszerettem. Képes volt a családot saját maga helyett előtérbe helyezni, igazi kis önfeláldozó és gondoskodó. Legvégül persze kiderül, hogy ez az önfeláldozás volt élete legjobb döntése, hiszen megismerte Irist. Nagyon megszerettem őket. ♥

Jaaa, és míg el nem felejtem. Senki, de még csak véletlenül se olvassa a könyvet vonaton, főleg ne az unikornisos “színdarab” részét. Naná, hogy én pont azt a részt olvastam vonaton… Szent ég, szerintem körülöttem mindenki engem nézett. Fejem lehajtva és közben mint az őrült, úgy rázkódtam… Régen nevettem olyan jót… :D


Navi
4.5/5

Talán ​csak egy árnyalatnyival gyengébb, mint a többi JQ könyv, de a csavar mindent visz. Mind a kettő :) Sok mindenre számítottam, de erre nem :) Összességében nagyon jó volt olvasni. A fél csillag levonás a borítóért jár. Ki a tököm engedte ezzel a borítóval kiadni ezt a könyvet???? Borzalmas, nem illik a szereplőkhöz, a korhoz, amiben játszódik. Legszívesebben átragasztanám a könyvem elejét :(


zia
5.0/5

A ​négy rész közül ez tetszett a legjobban. Ahhoz képest, hogy Iris végig ‘színtelen’ – nek volt nevezve valójában nagyon is színes. A párbeszédek izzottak. Nagyon élveztem attól függetlenül, hogy hamar rájöttem Sir Richard titkára.
Ami viszont negatívum, a borító. Tudom, hogy nem szabad az alapján ítélni…, de már az előző részekben és ebben a részben is sokszor megemlítik, hogy Iris szőke. Erre a borítón egy nagyon nem szőke hajú nő szerepel. Elképzelem én magamnak a szereplőket, de attól még zavaró a barna hajú nőt nézni, ahányszor csak becsukom a könyvet. Miért nem lehet az ilyenekre figyelni?.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók