Ajax-loader

Inkább ​a magyar vagy inkább a kínai diákokéhoz hasonlít a Magyarországon élő kínai diákok versengés-, győzelem- és vesztésértelmezése?

Hogyan küzdünk meg a győzelemmel és a vesztéssel?

Igaz-e, hogy a machiavellisták hideg fejjel cselekszenek?

Milyen agyi folyamatok zajlanak le akkor, amikor másokat megtévesztünk?

Mit ér a jóvátétel bocsánatkérés nélkül?

Lehet-e az egyező és ütköző érdekek pontos leképezése nélkül jó alkukat kötni?

Ezekre és más hasonló kérdésekre ad választ a kötet, amely három, részben egymástól független, részben egymáshoz kapcsolódó dinamikus személyközi jelenséget vizsgál: a machiavellizmust, a versengést és a proszociális magatartást. A bemutatott vizsgálatok nemcsak tudományterületi beágyazottságukban, de módszertani szempontból is változatosak: a fiziológiai méréstől a kísérletes módszereken át a kérdőívekig, a kvantitatív módszerektől a kvalitatív módszerekig terjedően mutatják be e három interperszonális kapcsolat különböző vonatkozásainak széles spektrumát.

A kötet három kutatói műhelyt is be kíván mutatni, amelyek 2011-től évente rendezett találkozóikon vitatják meg egymással kutatásai eredményeiket. Ezek: az MTA Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének egyik kutatócsoportja (Fülöp Márta vezetésével), a Debreceni Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének szociálpszichológiai teamje (Kovács Judit vezetésével) és a Pécsi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetében működő csoportja (Bereczkei Tamás vezetésével). Mindegyikben számos doktorandusz és fiatal kutató dolgozik „senior” kutatók irányítása mellett.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók