Ajax-loader

FÜLÖP ​GÉZA – akinek debütáló kötetét kezében tartja az Olvasó – 1950-ben, az ikrek havában született Nemesrempehollóson.
Szülei ebben a kis Vas megyei faluban állították a tisztességnek arra az útjára, amely a jó hírű vasvári Béri Balogh Ádám Gimnáziumon, a hátrányos származás okozta egyetemi felvételi kudarcon, a kényszerű, de megkedvelt műszaki pályán át vezette őt…a börtönbe.
Tizennyolc éves volt, amikor először járt Pesten. Romlatlan vidéki útipakkjával és a bohémek humorával harsányan berobbant a fővárosi beat-nemzedék köreibe, a pesti ifjú műszaki értelmiség albérletes-szerelmes-kínkeserves világába.
1973 a további életutat meghatározó “élményhez” juttatta: március 15. miatt egy hónapos baracskai börtönéletet kóstoltatott vele s társaival, a márciusi ifjak utódaival a Hatalom.
Fülöp Géza könyvének lapjain a műegyetemi diákhumor vegyül a sitt alvilági trágárságával, a naiv politikai átélés a leányszíveket gyötrő vasi-pesti legény boccacciós kalandjaival, és az egészet valahol a messzi távolból Koncz Zsuzsa, az Illésék meg a Tolcsvay trió muzsikája kíséri.
Emlékezzünk csak vissza! Nem is oly rég volt…épp húsz esztendeje…

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók