Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


molybarby
3.0/5

Ennek ​a könyvnek megvan a maga jó és rossz oldala. Egyszer már olvastam és nagyjából emlékeztem is a történetre, most mégis olyan volt, mintha egy teljesen új könyvet olvastam volna. Nem hiszem, hogy nagyon maradandót fog hagyni bennem. Annyival jobban is meg lehetett volna írni ezt a könyvet. Túl sok volt a fura kifejezés, amire egyszerűen nem kaptunk magyarázatot, hogy most mit is jelent. Csak néha-néha volt beszúrva egy-egy megjegyzés, de a többire magadtól kellett rájönnöd. Egyébként pedig maga az alaptörténet nagyon jó, érdekes, nem a megszokott sablon alapján van írva. De mégis annyira hiányzik belőle valami, ezért éreztem sok helyen, hogy egyszerűen elkaladozom másfelé. Sajnos a folytatást se adták ki magyarul, ami egy kicsit lehet jobban lendített volna ezen a könyvön és esetleg fogva tartotta volna jobban az olvasót.


Anina89
5.0/5

Ez ​a regény az első kötete a Dante Valentine sorozatnak és meg kell mondanom, hogy nagyon jó kikapcsolódást nyújtó izgalmas regényről van szó. Hihetetlenül jó tempója van a könyvnek és a cselekmény szövése sem erőltetett. Nem lehet azt érezni, hogy a meglepetések kényszerből lennének ott. A felfedezések is akkor történnek, amikor itt van az idejük. Be kell vallanom nem sokat gondolkoztam a cselekmény közben inkább az olvasásra koncentráltam, de mindenképp hozzá kell tennem, hogy ha megpróbáltam volna kibogozni is a történteket nem gondoltam volna, hogy mi lesz a végleges kifejlet.

A karakterek jól kidolgozottak, Japhrimelhez egyszerűen nem lehet, nem vonzódni és ez azért is érdekes mert egy átkozottul csöndes karakter. Nem beszél sokat de a gesztusai és az a kevés alkalom, amikor mond valamit arra érdemes nagyon odafigyelni.
Jace Monroe egy másik kellemes karakter. Ő a kicsit vicces de veszélyes sámána a vadász csapatnak és, hogy még megfejeljük kétszer a dolgokat:
1. A Corvin maffia család tagja, akimenk vezetője nem más, mint Santino,
2. Valamint Danny exe, akit azért hagyott el, mert megakarta védeni a lányt. Az egyik informátor (Lucas) nagyon találóan fogalmazta meg: megfenyegették, hogy elteszik a nőt akit szeret láb alól erre ő jó kisfiúként haptákba vágta magát és hazament.
Gabe és Eddie pedig igazán feldobták a könyvet.
Jó volt, hogy az összes mellékszereplő milyen mélységet tudott adni a regénynek.

Az sejthető volt, hogy Dante és Japhrimel végül egymásba szeret. De az út ami odáig vezetett… Dante minden egyes méterén küzdött annak az útnak, és Japhrimel sem számított arra, hogy bele fog szeretni egy ember nőbe. Az csak hab a tortán, hogy Japhrimel magáénak mondhatja a következő címeket: a fejedelem bérgyilkosa, az ördög jobbkeze és nem utolsó sorban egyben legidősebb fia is.
Lucifernek nem esett valami jól, hogy fiacskája és hasznos alattvalója bukott démonná vált és Dante-hoz kötötte magát és nekiadta ereje egy részét ezzel sem embert,sem démont csinált belőle és így lehetőséget adott a nőnek arra, hogy megbosszulja barátnőjét (talán több is volt barátságnál) Doreent, amellett ez nagyon jó védelem is.

A Tojás és Eve volt a lényege az egész játszmának. Az ördög nagyon jó játékos… Nem lettek a mendemondák meghazudtolva.
Az, hogy Lucifer megölte a végén Japhrimelt nagyon szomorú, de valamilyen szinten megadta a szabadságot, amiben megállapodtak (és hála a spoilereknek tudjuk, hogy igazából nem halt meg, bár az, hogy Danny urnában vitte haza a hamvait…). És a gazember még Doreen „lányát” is magával vitte, akinek ő az „apukája”.

A regény talán egyetlen hibája, hogy nem mindig magyarázza meg és írja le a dolgokat és fogalmakat, amiket használ. A varázsvilággal, a démonokkal, de még a hétköznapi dolgokkal kapcsolatban sem. Jó ki lehet találni, hogy kb. mi micsoda , de azért néha jobb lett volna leírni.


Japhrimel
5.0/5

Nem ​szokványos ember-démon kapcsolat. :-)
Az ötlet eredeti, az írás sajnos már nem annyira, ennek ellenére van benne valami, ami nagyon megfogott.. nálam abszolút nyerő.
A karakterek szimpatikusak, kedvelhetőek (bár az első részben nem igazán szerettem Jace-t).
Van benne pár érthetetlen dolog, fogalom – de ezeket a későbbi részekben elmagyarázza az írónő, ill. van egy amolyan “szótár”- féle is a regényhez. Természetesen csak angolul, mint ahogy a sorozat további 4 kötete is csak angolul elérhető. (üdvözlet a kiadónak!)
Összességében semmivel sem rosszabb a hasonló témájú regényeknél, kicsit szerintem korán jelent meg, amikor ez a műfaj még nem volt annyira ismert, elfogadott. (kis hazánkban legalábbis)


Könyvmoly66
5.0/5

Hűha… ​Ez a könyv rendesen felkavart. Kellett pár óra, míg kihevertem a csalódottságot amit a vége miatt éreztem. A könyv elejét imádtam, mondtam is fűnek-fának, olvassa, bitang jó. Ahha. Aztán jött a fejreesés. Amilyen bitangjó volt az eleje, olyan bitangfos lett a vége. Naggyooon kiakadtam Japhriel halálán, aztán az a befejezés – álomba sírja magát…. Azt hittem ezzel itt vége is, viszont ráébredtem, hogy nem, mert sorozat. Csak éppen nincs magyar folytatása…. Kéééééérlek, ha vóna, kőne, érdekel hogy ebből mit tud kicsikarni, mert maga a sztori oké volt… Reménykedem, hátha kiadják…Tényleg érdekelne.


lena91
4.0/5

Ezt ​a könyvet néhol faltam, néhol meg nagyon fájt. A fene se tudja, hogy akkor most hogy van. Az biztos, hogy a vége borzalmas, bár ez betudható annak, hogy sorozat, csak a változatosság kedvéért nem adták ki magyarul tovább. Annyira azért nem estem tőle hasra, de egyszer olvasni jó volt.


Darolyn
-/5

1. ​rész, 2. olvasás

Teljesen úgy éreztem magam magam, mint amikor a Voidlord követi a warlockomat. Azzal a különbséggel, hogy a Void sokat trollkodik, és csak azt tudja kérdezni, hogy “What do you want from me?”.
Nem rossz, de valami nem az igazi. Még a világban vagyok, talán rájövök, mi zavar.


Dienn
4.0/5

Egy ​teljesen ismeretlen világba pottyantam ezzel a könyvvel. Az írónő nem nagyon foglakozik a világ és a benne élő, különleges képességekkel rendelkező emberek bemutatásával. Értetlenül olvastam a kevés leírásban furábbnál furább szavakat.
A történet érdekes volt. A karaktereket (Danny kivételével) annyira nem ismertem meg, hogy véleményt nyilvánítsak. Dannyban zavart, hogy folyamatosan ideges volt. Mindenen és mindenkin felhúzta magát, folyamatosan dühöngött.
Elolvasnám azért a sorozat többi részét is ha megjelenne magyarul. Angollal nem próbálkozom mikor ezt a könyvet is nehezen értettem meg.


Veress_Éva
4.0/5

Azt ​kell mondanom, hogy kifejezetten tetszett a könyv. A világ bemutatását kissé hiányosnak érzékletem, de ezzel együtt is egy izgalmas, fordulatokkal teli könyvet kaptam, amiben nem minden az aminek látszik. A végénél minden esetre legszívesebben a falhoz vágtam volna a könyvet, mert ez így nem ér….


Ardena
0.5/5

Először ​is: elnézést mindenkitől, akinek tetszett. Én egyetlen dolgon csodálkoztam olvasás közben, hogy még nem tettem le. Azért is bosszant a dolog, mert a fülszöveg izgalmas volt, a borítója is látványos, és tényleg lehetett volna ez egy jó kis regény is akár, de sajnos nem lett. Felettébb idegesítő volt a sok ismétlés, az a hangnem, amit megütöttek egymással szemben a szereplők, a főhősnő agonizálása, körülményeskedése, nyafogása. Nem értettem, hogy egy – elvileg erős, bátor – nekromanta fejvadász miért ilyen gyenge. Nem értettem, hogy miért kellett állandóan a gyűrűivel, kardjával foglalatoskodnia, mindenhol akklimatizálódnia, és emellett miért volt ilyen borzasztóan összecsapott a vége. Az egyetlen szimpatikus szereplő Jaf volt, de valószínűleg azért, mert viszonylag sokat hallgatott, és ha megszólalt is, nem a többiek rettenetes stílusában tette.


Echo20
-/5

Nagyon ​tetszett. Volt benne pár rész, amire azt mondtam, hogy kissé túlzás, de jó volt. Folytatást AKAROK!!!! :)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.5/5

Statisztika

11.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók