Ajax-loader

A ​kötet címében nagyjából minden benne van.
Székely Éva a magyar úszósport egyik kimagasló klasszisa és Peterdi Pál, a sportág krónikása szeretnék rávenni az ifjú olvasót, hogy tartson velük: tegyen bizonyos időközönként néhány üdítő hosszt az uszodában. A két szakember tanácsát talán akkor is érdemes lenne megfogadni, ha tovább nem is szaporítanák a szót, megmaradnának az egyszerű barátságos unszolásnál: “Ússzál velem!” … Kipróbálták, tanulmányozták, ők csak tudják, hogy ez szép, egészséges, vidám passzió.
De persze nem maradnak meg ennyinél.
Alapos, érdekes (és szórakoztató) érvek százait sorakoztatják egymás mellé, hogy miért érdemes mindenkinek megbarátkoznia a kedves (és nedves) mesterséggel. A lerohanás taktikáját alkalmazzák, addig sorolják az úszás szépségeit, amíg az olvasó ellenállása megtörik, kiejti a könyvet a kezéből és inkább lemegy az uszodába.
A két szerző akkor kacsint csak össze igazán: a terv sikerült, a csapda bezárult, az olvasó bejött az ő utcájukba, kezdődhet a játék!
Túl az úszósport őstörténetének ismertetésén, túl az úszás egészségügyén, fizikáján, fiziológiáján s a jóég tudja még micsodáján, bőséges – és derűs! – módszertani rész következik.
Tanulj meg úszni!
Jó, de hogyan?
Nézd, nagyon egyszerű. Hát először is…
És akkor jönnek az apró titkok, a mókás kis varázsigék, a trükkös kis mesterfogások. Igazán gyerekjáték az egész, s az olvasó egyszerre csak azon veszi észre magát: jóságos ég, megtanultam úszni.
És még csak nem is fájt!
A. kis könyvecske végigkíséri az elszánt vállalkozót. Az első arcmosástól – akár az első nemzetközi versenyig. Hasznos, okos, derűs útitárs.
A vízbe azonban ne vigyük magunkkal.
Elázik.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók