Ajax-loader

A ​Japán-magyar nagyszótár, az eddigi legnagyobb terjedelmű és legmélyebben kidolgozott japán-magyar szótár 39.845 szócikkben a címszavakon kívül 24.001 összetételt, 16.895 szókapcsolatot, 431 közmondást mutat be 49.894 szabad példa segítségével, 147.305 magyar megfelelőt nyújtva. A szótár a japán nyelv mai állapotát tükrözi. A sztenderd nyelvváltozat szókészlete, a társalgási nyelv, a szaknyelvek alapvető szóanyaga és a szleng közismert fordulatai is szerepelnek benne.
Részletesen bemutatja a címszók, valamint bokrosítva az összetételek, szókapcsolatok és közmondások jelentéseit és jelentésárnyalatait, a lexikai minősítések gazdag választékával adja át a nyelvhasználati ismereteket. A szótárhasználót továbbá bőséges példaanyag segíti a szavak és kifejezések használatának megértésében, elsajátításában.
A szótár címszavai a japán kanaírás rendjében fordulnak elő hiragana, illetve katakana írással, ezt megfelelő kandzsi(k) követi(k). A Japán-magyar nagyszótár átlátható formában tartalmazza az egyes szavakhoz és kifejezésekhez tartozó grammatikai információt is, ehhez először teremti meg magyarul a japán szófaji rendszer terminológiáját. A kötetet részletes nyelvtani összefoglaló egészíti ki.

Értékelések
5.0/5 - 1 értékelés alapján


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók