Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Papusz
4.0/5

Hm, ​nem rossz, kacarásztam rajta, de P. G., vén csataló, tudsz te ennél jobbat is.


alaurent
3.5/5

Wodehouse ​eléggé hullámzóan ír. Vannak könyvei, amelyeken az ember könnyesre neveti magát, vannak, amelyeken jólesőn jut át, és vannak kifejezetten unalmas könyvei is. Ebben a kötetben a háromféleség minden eleme megjelenik. Nagyon jó a narrátor a magi naívságával, minden csőbe behúzhatóságával, jó Ukridge, az életművész, egyes kalandjaikon jókat lehet derülni, de közöttük ott vannak az ásítozósak, az idegesítők. Összességében az író le sem tagadhatná a stílusa, a meseszövése, a szófordulatai alapján. Nyári olvasmánynak elment.


pikkupilvi
2.5/5

Kizárólag ​elkötelezett Wodehouse rajongóknak, a többieket csak elbizonytalanítaná.


Nagyon ​tetszett!
Nem azért olvastam olyan hosszan, mert szenvedtem vele, hanem mert vendégek félbeszakítottak, esélyem nem volt 1-2 esti oldalnál többet olvasni egy ideig. Mit mondjak, rendesen hiányzott (a felénél tartottam) :) Lehet, hogy a rövidesen bekövetkező utazásra Wodehouse-t viszek magammal, abból baj nem lehet! (Csak egyet vihetek, Jack Londonnal áll versenyben.) Kicsit levontam, mert néhol fárasztott, meg olvastam már jobbat is tőle, de nem sokat, mert különben meg ez az életművész-téma ebben a tálalásban nálam most nagyon betalált, és az is számít.


liapascal
4.5/5

Szokásos ​Wodehouse színvonal, tökéletesen kikapcsol és elszórakoztat csak azt nem értem mért csak 81%-on áll :)


zbarta
-/5

Én ​félbehagytam néhány sztori után. Regényekben rendkívül jó Wodehouse, rövid sztorikban pl. Jack London jobb. A tenyérbemászó modorú, viselkedésű és felfogású Júkridzs-fajtákról még olvasni sem szeretek, ezek a történetek ráadásul 90%-ban előre kitalálható végkifejlettel rendelkeznek. Egykori kedvenc íróm (most is él, csak már nem kedvenc) írta egy karaktere szájába adva, hogy “Aki sokat él, sokat megél!”. Nos, ezek a sztorik tinédzserkorban lehet, hogy érdekesek, sőt, Wodehouse jellegzetes stílusát hordják magukon, de én maradok tisztelettel a Blandings kastélyban.


Szorsi
3.0/5

Második ​könyvem Wodehouse-tól, és nagyon tetszett. Éjszakánként olvastam, amikor a kisfiam épp nem aludt, de erre tökéletesen megfelelt. Tipikus szórakoztató irodalom, ami nem igényel sok gondolkodást, egyszerűen csak élvezni kell.


Kerol
3.5/5

Nem ​volt ez rossz könyv, de lehet, hogy nem ezzel kellett volna kezdeni a Wodehouse-szal való ismerkedést. Tulajdonképpen nem is regény, hanem inkább történetfüzér, amelyekben néha felbukkannak korábban már megismert szereplők.
Szerencsétlen Ukridge-t sajnáltam nagyon, és nagyon becsültem benn azt a lelkesedést, amellyel a rengeteg kudarc ellenére is újra és újra belevetette magát az ötletei megvalósításába.
Olvasás közben sokszor eszembe jutott Svejk, a derék katona, aki ugyanezzel az életvidáman és bájosan hülyén állt hozzá a dogokhoz, és aki szintén sokaknak okozott álmatlan éjszakákat az elvetemült ötleteivel.
Jókat szórakoztam a kutyaidomításon meg Ukridge házassági szándékán is, de a bunyós sztorikat néhol nagyon untam, és akkor már vártam egy kicsit, hogy véget érjen a könyv.


Timberwolfes
4.0/5

Egynek ​aranyos, de nem dobtam tőle hátast. Rengeteg benne a “vén csataló” ez kissé idegesített. A karakterek itt kevésbé szerethetőek. De azért ez is egy Wodehouse, bármikor előugorhat egy rendőr, hogy fejbe verjék, vagy egy két kutya idomításra szorul, akikről kiderül hogy idomíthatatlanok és ráadásul nem is akárki kutyái. Abszurditás és humor itt is jelen van.


mokus75
3.5/5

Nagyon ​szórakoztató, humoros kis történetek, egyedi a nyelvezete (Csataló), persze előre lehetett tudni, hogy minden nagy ötlet a végén balul sül el, de olyan lelkesen állt mindig neki, nem adta fel.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

16.7
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók