Vajon van-e nagyobb szórakozás, mint karácsonyra a gyerekekkel együtt a tészták, aprósütemények elkészítése, díszítése, vagy mézeskalács házikó összeállítása.
Érzi-e már a fahéj, a szegfűszeg és a friss sütemény illatát? Látja a gyerekek kipirult arcát, amint tele lelkesedéssel látnak neki a díszítésnek?
Ez a könyv a 4-14 évesek és mindazok számára készült, akik a gyermekkor emlékeiből valamit megőriztek.
Kapcsolódó könyvek
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Karácsonyi édességek
Az év legszebb sütési időszakára Dr. Oetker 6 fejezetben több mint 80 receptet állított össze azért, hogy Ön az ádvent idején és a karácsonyi ünnepek alatt szeretteit meglephesse finom desszertekkel, pompás kalácsokkal, házi karácsonyfa süteménydíszekkel. A számtalan illusztráció láttán szinte érezni már a fahéj, a méz és a vanília illatát.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Karácsonyi édességek
Az év legszebb sütési időszakára Dr. Oetker 6 fejezetben több mint 80 receptet állított össze azért, hogy Ön az ádvent idején és a karácsonyi ünnepek alatt szeretteit meglephesse finom desszertekkel, pompás kalácsokkal, házi karácsonyfa süteménydíszekkel. A számtalan illusztráció láttán szinte érezni már a fahéj, a méz és a vanília illatát.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Sütemények eperrel, málnával, ribizlivel, áfonyával...
Szederrel, eperrel, ribizlivel, áfonyával vagy egressel üdítő sütemények egész sorát készíthetjük el.
Csak egy pillantás az itt található könnyű, gyümölcsökben gazdag süteményekre, és máris leküzdhetetlen a kísértés.
Ebben a könyvben Dr. Otker 28 ötletes, bogyós gyümölcsökben gazdag receptet állított össze, melyek mindegyike kipróbálásra vár.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Sütemények eperrel, málnával, ribizlivel, áfonyával...
Szederrel, eperrel, ribizlivel, áfonyával vagy egressel üdítő sütemények egész sorát készíthetjük el.
Csak egy pillantás az itt található könnyű, gyümölcsökben gazdag süteményekre, és máris leküzdhetetlen a kísértés.
Ebben a könyvben Dr. Otker 28 ötletes, bogyós gyümölcsökben gazdag receptet állított össze, melyek mindegyike kipróbálásra vár.
Horváth Eszter - Desszertőrült
Horváth Eszter divatstylist, cukrász, a Sugar! designcukrászdák alapítója. Első, kifejezetten a kezdőknek szóló szakácskönyvében a szerző azt bizonyítja be, hogy a szép és finom desszertek elkészítéséhez nem kell feltétlenül szaktudás. Először az alapokat mutatja be (hogyan készítsünk piskótatésztát, krémeket, önteteket, stb.), majd számos példával azt illusztrálja, hogy ezeket ügyesen kombinálva, színezve, formázva, díszítve hogyan alkothatunk belőlük látványos desszertcsodákat. A könyv célja, hogy bebizonyítsa: némi fantáziával, merészséggel és kísérletezéssel bárki készíthet különleges finomságokat.
A játékos és kreatív „desszertkészítő minitanfolyamot” több száz fotó illusztrálja.
Horváth Eszter - Desszertőrült
Horváth Eszter divatstylist, cukrász, a Sugar! designcukrászdák alapítója. Első, kifejezetten a kezdőknek szóló szakácskönyvében a szerző azt bizonyítja be, hogy a szép és finom desszertek elkészítéséhez nem kell feltétlenül szaktudás. Először az alapokat mutatja be (hogyan készítsünk piskótatésztát, krémeket, önteteket, stb.), majd számos példával azt illusztrálja, hogy ezeket ügyesen kombinálva, színezve, formázva, díszítve hogyan alkothatunk belőlük látványos desszertcsodákat. A könyv célja, hogy bebizonyítsa: némi fantáziával, merészséggel és kísérletezéssel bárki készíthet különleges finomságokat.
A játékos és kreatív „desszertkészítő minitanfolyamot” több száz fotó illusztrálja.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Tortasütés és díszítés
Dr. Oetker kísérleti konyhájában minden egyes receptet kipróbáltak, finom és könnyű süteményeket, krémes töltelékeket, fantáziadús dekorációkkal.
A tortákat mázzal, csokoládéval, tejszínnel vagy vajkrémmel vonhatjuk be, gyümölcsökkel, marcipánnal vagy cukorvirággal díszíthetjük, biztos, hogy sikert aratunk.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Tortasütés és díszítés
Dr. Oetker kísérleti konyhájában minden egyes receptet kipróbáltak, finom és könnyű süteményeket, krémes töltelékeket, fantáziadús dekorációkkal.
A tortákat mázzal, csokoládéval, tejszínnel vagy vajkrémmel vonhatjuk be, gyümölcsökkel, marcipánnal vagy cukorvirággal díszíthetjük, biztos, hogy sikert aratunk.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kanalas aprósütemények
Szívesen készítenénk gyakran, nem csak ünnepi alkalmakra finom kekszeket és aprósüteményeket, de se kedvünk, se időnk az unalmas tésztagyúrásra és formázásra. Itt a megoldás, a kanalas keksz. Formák helyett mindössze két kanálra van szükség. Finom tésztát keverünk - ehhez könyvünkben sok ötletes receptet találunk -, a tepsire két kanállal kis tésztahalmokat rakunk, és máris tehetjük a sütőbe. Hamarosan ínycsiklandó süteményillat tölti be a konyhát. A könyvben ötven új, könnyen elkészíthető sütemény- és kekszleírás vár kipróbálásra.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kanalas aprósütemények
Szívesen készítenénk gyakran, nem csak ünnepi alkalmakra finom kekszeket és aprósüteményeket, de se kedvünk, se időnk az unalmas tésztagyúrásra és formázásra. Itt a megoldás, a kanalas keksz. Formák helyett mindössze két kanálra van szükség. Finom tésztát keverünk - ehhez könyvünkben sok ötletes receptet találunk -, a tepsire két kanállal kis tésztahalmokat rakunk, és máris tehetjük a sütőbe. Hamarosan ínycsiklandó süteményillat tölti be a konyhát. A könyvben ötven új, könnyen elkészíthető sütemény- és kekszleírás vár kipróbálásra.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Tészták
Spagetti, makaróni, tagliatelli vagy penne - már a "nevek" is elolvadnak a szánkban. Ezek csak a legismertebbek a sokféle, szinte áttekinthetetlen olasz tésztafajta közül. Ebben a könyvben a legjobb pastareceptjeinket állítottuk össze: hideg vagy meleg, töltött csőben átsütött ételeket, klasszikus vagy éppen új mártásokkal.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Tészták
Spagetti, makaróni, tagliatelli vagy penne - már a "nevek" is elolvadnak a szánkban. Ezek csak a legismertebbek a sokféle, szinte áttekinthetetlen olasz tésztafajta közül. Ebben a könyvben a legjobb pastareceptjeinket állítottuk össze: hideg vagy meleg, töltött csőben átsütött ételeket, klasszikus vagy éppen új mártásokkal.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Almás sütemények
A klasszikus almás pite nem véletlenül a kicsik és nagyok kedvence.
Az almából készült sütemények variációs lehetősége szinte korlátlan. Ezekből ebben a - számtalan meglepetéssel teli - könyvben több mint 80 pompás recepttel ismertetjük meg Önöket.
Vannak itt torták, piték, lepények, sütemények vagy rétesek finom töltelékkel, de a klasszikus fedett almás pite, az angol Apple Pie (almatorta) vagy a modern, jéghideg almatorta is megtalálható.
Almával sütni mindig öröm!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Almás sütemények
A klasszikus almás pite nem véletlenül a kicsik és nagyok kedvence.
Az almából készült sütemények variációs lehetősége szinte korlátlan. Ezekből ebben a - számtalan meglepetéssel teli - könyvben több mint 80 pompás recepttel ismertetjük meg Önöket.
Vannak itt torták, piték, lepények, sütemények vagy rétesek finom töltelékkel, de a klasszikus fedett almás pite, az angol Apple Pie (almatorta) vagy a modern, jéghideg almatorta is megtalálható.
Almával sütni mindig öröm!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Desszertek
A pompás desszert nemcsak az étkezés "megkoronázása", de művészet is. Viszont elkészítésénél nem kell művésznek lenni. Ebben a könyvben több mint 80 olyan álomszerű desszert receptjét találja az olvasó, amelyek szinte elolvadnak a szájban. Finom krémek, pompás pudingok és tejszínes krémcsodák, gyümölcsös desszertkompozíciók, álomszép zselék, könnyű sörbetek, jégbombák és apró finomságok, akár klasszikusak, akár modernek, ezek a desszertek mindig élvezetet jelentenek.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Desszertek
A pompás desszert nemcsak az étkezés "megkoronázása", de művészet is. Viszont elkészítésénél nem kell művésznek lenni. Ebben a könyvben több mint 80 olyan álomszerű desszert receptjét találja az olvasó, amelyek szinte elolvadnak a szájban. Finom krémek, pompás pudingok és tejszínes krémcsodák, gyümölcsös desszertkompozíciók, álomszép zselék, könnyű sörbetek, jégbombák és apró finomságok, akár klasszikusak, akár modernek, ezek a desszertek mindig élvezetet jelentenek.
Hémangi Dévi Dászi - A kerttől a konyháig
Különleges könyvet tart kezében a kedves Olvasó.
A főzést, a táplálkozást az élet szerves részeként bemutató, a mindennapok, az évszakok változásaihoz harmonikusan alkalmazkodó szakácskönyvet. Eleven, élő receptgyűjteményt, mely a természettől, táplálékaink „otthonától” a saját otthonunkig, a konyhánkig, megterített asztalunkig követi nyomon a főzés folyamatát.
A konyhát nem egy elszigetelt helyiségként kezeli, ahol a munkából fáradtan hazaérő családanyák elkészítik férjüknek, gyerekeiknek a vacsorát, a másnapi ebédet, hanem egy olyan élettérként, ami a nappalihoz, a gyerekszobához hasonlóan szintén az élet része, ahol öröm létezni és alkotni.
Sőt, ledönti a falakat a nyersanyagok világa és a konyhába kerülő táplálékok között: bevonja a kertet, a kertészkedést is a folyamatba, s ezáltal valóban teljessé, divatos kifejezéssel élve holisztikussá teszi a táplálkozás egészét. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, az év adott szakaszában a legolcsóbban beszerezhető hozzávalókból álló fogásokat oszt meg velünk a szerző, a kertészkedéssel, a főzéssel kapcsolatos praktikus tanácsokat, s szinte olyan titkokat is, melyeket a szakácsok általában nem szívesen árulnak el másoknak. A receptek ezáltal elevenné, életszerűvé, barátságossá válnak, kedvet kapunk a főzéshez, ami a főzésben kevésbé jártasak számára is könnyen követhető, egy-egy apró mozzanatra, fortélyra is kiterjedő személyes hangvételű szöveg mellett annak is köszönhető, hogy a sorok mögött egy valódi ember arca rajzolódik ki, aki egyszerűen átadja nekünk mindennapi tapasztalatait, sőt, azt az örömöt is, amit a főzés jelent számára.
Az indiai, védikus recepteken alapuló fogások mellett nagyon sok számunkra is ismert európai (magyar, olasz stb.) étel vegetáriánus változatát is bemutatja. Krisna-hívő szakácsról lévén szó valójában egy meditatív szakácskönyvet ad a kezünkbe: ha kimondatlanul is, de érezhető, hogy lapjain a főzés az élet minden területét átható odaadás és meditáció részeként bontakozik ki.
Hémangi Dévi Dászi - A kerttől a konyháig
Különleges könyvet tart kezében a kedves Olvasó.
A főzést, a táplálkozást az élet szerves részeként bemutató, a mindennapok, az évszakok változásaihoz harmonikusan alkalmazkodó szakácskönyvet. Eleven, élő receptgyűjteményt, mely a természettől, táplálékaink „otthonától” a saját otthonunkig, a konyhánkig, megterített asztalunkig követi nyomon a főzés folyamatát.
A konyhát nem egy elszigetelt helyiségként kezeli, ahol a munkából fáradtan hazaérő családanyák elkészítik férjüknek, gyerekeiknek a vacsorát, a másnapi ebédet, hanem egy olyan élettérként, ami a nappalihoz, a gyerekszobához hasonlóan szintén az élet része, ahol öröm létezni és alkotni.
Sőt, ledönti a falakat a nyersanyagok világa és a konyhába kerülő táplálékok között: bevonja a kertet, a kertészkedést is a folyamatba, s ezáltal valóban teljessé, divatos kifejezéssel élve holisztikussá teszi a táplálkozás egészét. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, az év adott szakaszában a legolcsóbban beszerezhető hozzávalókból álló fogásokat oszt meg velünk a szerző, a kertészkedéssel, a főzéssel kapcsolatos praktikus tanácsokat, s szinte olyan titkokat is, melyeket a szakácsok általában nem szívesen árulnak el másoknak. A receptek ezáltal elevenné, életszerűvé, barátságossá válnak, kedvet kapunk a főzéshez, ami a főzésben kevésbé jártasak számára is könnyen követhető, egy-egy apró mozzanatra, fortélyra is kiterjedő személyes hangvételű szöveg mellett annak is köszönhető, hogy a sorok mögött egy valódi ember arca rajzolódik ki, aki egyszerűen átadja nekünk mindennapi tapasztalatait, sőt, azt az örömöt is, amit a főzés jelent számára.
Az indiai, védikus recepteken alapuló fogások mellett nagyon sok számunkra is ismert európai (magyar, olasz stb.) étel vegetáriánus változatát is bemutatja. Krisna-hívő szakácsról lévén szó valójában egy meditatív szakácskönyvet ad a kezünkbe: ha kimondatlanul is, de érezhető, hogy lapjain a főzés az élet minden területét átható odaadás és meditáció részeként bontakozik ki.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Pesto
A könyv megismerteti az olvasót a konyha olyan titokzatos "sztárjaival", mint a pesto, mártások, hideg szószok, chutneyk, olajban és ecetben pácolt csemegék. Ezek fokozzák a kulináris élvezeteket, már puszta látványukkal is. Ezek az ínyencségek koronázzák meg igazán a tésztát, a rizst, a salátát, a húsokat és a halakat. Bizonyos ideig el is tarthatók, és kedves ajándék is válhat belőlük.
Dr. Oetker kísérleti konyhájában valamennyi receptet kipróbáltak és azokat úgy írták le, hogy biztosan sikerüljenek is. Így akár a kezdők, akár a gyakorlottak is örömüket lelik a több mint 35 új és ízletes receptben. Ízelítőül a tartalomból: juhsajtos paprika, datolya csatni, fokhagymás bazsalikomos ecet, vargányagombás pesto, csípős csilikrém, joghurtgolyók fűszeres olajban.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Pesto
A könyv megismerteti az olvasót a konyha olyan titokzatos "sztárjaival", mint a pesto, mártások, hideg szószok, chutneyk, olajban és ecetben pácolt csemegék. Ezek fokozzák a kulináris élvezeteket, már puszta látványukkal is. Ezek az ínyencségek koronázzák meg igazán a tésztát, a rizst, a salátát, a húsokat és a halakat. Bizonyos ideig el is tarthatók, és kedves ajándék is válhat belőlük.
Dr. Oetker kísérleti konyhájában valamennyi receptet kipróbáltak és azokat úgy írták le, hogy biztosan sikerüljenek is. Így akár a kezdők, akár a gyakorlottak is örömüket lelik a több mint 35 új és ízletes receptben. Ízelítőül a tartalomból: juhsajtos paprika, datolya csatni, fokhagymás bazsalikomos ecet, vargányagombás pesto, csípős csilikrém, joghurtgolyók fűszeres olajban.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Likőrök és alkoholban eltett gyümölcsök
Egyáltalán nem nehéz saját kezűleg elkészíteni olyan klasszikus likőrt, mint a tojáslikőr, vagy a ma oly divatos Latte Macchiato-likőr. Kényeztessük kicsit magunkat saját készítésű csokoládé-, zöldcitrom-likőrrel, ginben eltett gyümölcsökkel, alkoholban eltett naranccsal, vagy ajándékozzuk meg barátainkat és ismerőseinket sangria- vagy máklikőrrel. Ha mutatós üvegekbe töltjük az alkoholos italokat, és ötletesen díszítjük az üvegeket, máris személyes és mindig igazán különleges ajándékká válnak.
Dr. Oetker kísérleti konyhájában valamennyi receptet kipróbáltak, s azokat úgy írták le, hogy magunk is könnyen elkészíthessük. Ízelítő a tartalomból: áfonyalikőr, zöldfűszeres likőr, konyakos birsalma, máklikőr, eperlikőr, konyakban eltett zölddió, karamellás szilvalikőr, fűszeres tojáslikőr.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Likőrök és alkoholban eltett gyümölcsök
Egyáltalán nem nehéz saját kezűleg elkészíteni olyan klasszikus likőrt, mint a tojáslikőr, vagy a ma oly divatos Latte Macchiato-likőr. Kényeztessük kicsit magunkat saját készítésű csokoládé-, zöldcitrom-likőrrel, ginben eltett gyümölcsökkel, alkoholban eltett naranccsal, vagy ajándékozzuk meg barátainkat és ismerőseinket sangria- vagy máklikőrrel. Ha mutatós üvegekbe töltjük az alkoholos italokat, és ötletesen díszítjük az üvegeket, máris személyes és mindig igazán különleges ajándékká válnak.
Dr. Oetker kísérleti konyhájában valamennyi receptet kipróbáltak, s azokat úgy írták le, hogy magunk is könnyen elkészíthessük. Ízelítő a tartalomból: áfonyalikőr, zöldfűszeres likőr, konyakos birsalma, máklikőr, eperlikőr, konyakban eltett zölddió, karamellás szilvalikőr, fűszeres tojáslikőr.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Burgonya- és tésztasaláták
A színes képekkel teli könyv a már klasszikussá vált recepteken kívül számtalan új ötletes változatot kínál, mely nem csak a hagyományos családi összejöveteleknek, hanem a grillezésnek, és minden más partinak is a "titokzatos" fénypontja. Dr. Oetker mindegyiket kipróbálta és úgy írta le, hogy azok biztosan sikerüljenek is. A kérdés már csak az, hogy vajon melyik izgalmas receptet próbáljuk ki először... Jó étvágyat!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Burgonya- és tésztasaláták
A színes képekkel teli könyv a már klasszikussá vált recepteken kívül számtalan új ötletes változatot kínál, mely nem csak a hagyományos családi összejöveteleknek, hanem a grillezésnek, és minden más partinak is a "titokzatos" fénypontja. Dr. Oetker mindegyiket kipróbálta és úgy írta le, hogy azok biztosan sikerüljenek is. A kérdés már csak az, hogy vajon melyik izgalmas receptet próbáljuk ki először... Jó étvágyat!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kenyérsütés 2.
Frissen sült, még meleg, ropogós héjú, csábító illatú kenyér - igazi élvezet! Az új kenyérsütő gépekkel könnyen elkészíthetjük kedvenc kenyerünket, és pontosan tudjuk, mi van benne. Ezért is döntenek egyre többen amellett, hogy mindennapi kenyerüket maguk sütik meg. Ebben a könyvben több mint 60 új, kipróbálásra váró kenyérreceptet adunk közre: kivétel nélkül a Dr. Oetker kisérleti konyhájában kifejlesztett és kipróbált recepteket, melyeket úgy írtunk le, hogy biztosan sikerüljenek.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kenyérsütés 2.
Frissen sült, még meleg, ropogós héjú, csábító illatú kenyér - igazi élvezet! Az új kenyérsütő gépekkel könnyen elkészíthetjük kedvenc kenyerünket, és pontosan tudjuk, mi van benne. Ezért is döntenek egyre többen amellett, hogy mindennapi kenyerüket maguk sütik meg. Ebben a könyvben több mint 60 új, kipróbálásra váró kenyérreceptet adunk közre: kivétel nélkül a Dr. Oetker kisérleti konyhájában kifejlesztett és kipróbált recepteket, melyeket úgy írtunk le, hogy biztosan sikerüljenek.
Tone Finnanger - Kreatív ötlettár - barátságos otthon
Tegyük elbűvölővé otthonunkat egyszerűen elkészíthető, elbűvölő és bájos kiegészítők gyűjteményével! Ennek a könyvnek a birtokában a közeljövőben biztosan nem fogyunk ki az ötletekből, majd az esős napokat is szívesen töltjük kedvenc karosszékünkben. A kiadványban ötletek színes választékát találjuk otthonunk minden helyisége számára, bájos angyalkák, rövid lábú kutyusok, kedves cicák, vicces lovacskák és vidám természetű mackók képében. Több mint 35 magával ragadó ötlet a hangulatos díszpárnától a vendégpapucsig, a csodálatos táskákon át a pihe-puha játékokig. A konyha, a fürdőszoba, a gyerekszoba és még a kert is melegséget árasztó, barátságos otthonná változik. A könnyen követhető, lépésről lépésre megadott leírások, érthető ábrák és valós méretű sablonok garantálják a nagyszerű eredményt.
Tone Finnanger - Kreatív ötlettár - barátságos otthon
Tegyük elbűvölővé otthonunkat egyszerűen elkészíthető, elbűvölő és bájos kiegészítők gyűjteményével! Ennek a könyvnek a birtokában a közeljövőben biztosan nem fogyunk ki az ötletekből, majd az esős napokat is szívesen töltjük kedvenc karosszékünkben. A kiadványban ötletek színes választékát találjuk otthonunk minden helyisége számára, bájos angyalkák, rövid lábú kutyusok, kedves cicák, vicces lovacskák és vidám természetű mackók képében. Több mint 35 magával ragadó ötlet a hangulatos díszpárnától a vendégpapucsig, a csodálatos táskákon át a pihe-puha játékokig. A konyha, a fürdőszoba, a gyerekszoba és még a kert is melegséget árasztó, barátságos otthonná változik. A könnyen követhető, lépésről lépésre megadott leírások, érthető ábrák és valós méretű sablonok garantálják a nagyszerű eredményt.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kedvenc szakácskönyvem
Mindenki tud főzni! A főzés alkotás, és örömet okoz. Főzni könnyebb, mint azt sokan gondolják. Dr. Oetker Kedvenc szakácskönyve kedvet csinál a főzéshez, még azoknak is, akik eddig féltek fakanalat ragadni. Több mint 100 új recepttel rukkol elő, melyeket 150 étel és fázisfotó kísér. Mediterrán csirkeszárny, burgonyasaláta pestóval, tortillatekercs lazaccal, sárga marchacurry, gyors túrótorta - hogy csak néhányat említsünk kedvcsinálónak. Mindenki meg tudja csinálni, mindenkinek sikerül, mindenkinek örömet okoz.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kedvenc szakácskönyvem
Mindenki tud főzni! A főzés alkotás, és örömet okoz. Főzni könnyebb, mint azt sokan gondolják. Dr. Oetker Kedvenc szakácskönyve kedvet csinál a főzéshez, még azoknak is, akik eddig féltek fakanalat ragadni. Több mint 100 új recepttel rukkol elő, melyeket 150 étel és fázisfotó kísér. Mediterrán csirkeszárny, burgonyasaláta pestóval, tortillatekercs lazaccal, sárga marchacurry, gyors túrótorta - hogy csak néhányat említsünk kedvcsinálónak. Mindenki meg tudja csinálni, mindenkinek sikerül, mindenkinek örömet okoz.
Stahl Judit - Gyors édességek
Milyen édesség esne ma jól? Egy gyors portugál borhab, citromfelfújt vagy fenyőmagos keksz? Vagy várja a vendégeket epres spiráltorta,dán fahéjas tekercs, esetleg kókuszos tiramisu? Elfoglalt háziasszonyokra, sokat dolgozó anyukákra, este végére összegyűlő családokra és baráti társaságokra gondolva indítja útjára Stahl Judit új szakácskönyv-sorozatát, csupa olyan étellel, amelyek elkészítéséhez nem kell 30-45 percnél több időt tölteni a konyhában.
A sorozat ezen kötete változatos édességeket kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval.
Stahl Judit - Gyors édességek
Milyen édesség esne ma jól? Egy gyors portugál borhab, citromfelfújt vagy fenyőmagos keksz? Vagy várja a vendégeket epres spiráltorta,dán fahéjas tekercs, esetleg kókuszos tiramisu? Elfoglalt háziasszonyokra, sokat dolgozó anyukákra, este végére összegyűlő családokra és baráti társaságokra gondolva indítja útjára Stahl Judit új szakácskönyv-sorozatát, csupa olyan étellel, amelyek elkészítéséhez nem kell 30-45 percnél több időt tölteni a konyhában.
A sorozat ezen kötete változatos édességeket kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval.
Jamie Oliver - Jamie főzőiskolája
Isten hozott a Főzőiskolámban!
Sok olyan emberrel találkoztam már, akik azt mondták, sose lennének képesek megtanulni főzni, ezért nem is akarnak. Ehhez a könyvhöz ők adták az ötletet. Az ilyen gondolkodás úgy hat rám, mint bikára a vörös posztó, mert meggyőződésem, hogy az egyszerű házi koszt elkészítése alapvető emberi készség, és mindenkinek tudnia kell főzni, hogy képes legyen gondoskodni magáról, családjáról meg a barátairól. Megírtam hát ezt a könyvet, hogy egyszerűen és gyorsan megtanítsalak főzni - téged, vagy azt, akinek ajándékba adod. Kiválasztottam egy csomó receptet, csupa olyan ételt, amit mindenki szeret, és elmondom, illetve képek segítségével be is mutatom, hogyan lehet ezeket a lehető legegyszerűbben elkészíteni. Szinte kézen fogva vezetlek be a finom, ízletes ennivalók világába. Miért haboznál hát? Akár bátortalan kezdő vagy, akár gyakorlott szakács, aki egyszerűbb megoldásokat keres, engedd, hogy segítsek, és meglátod, milyen ínycsiklandó ételek kerülnek majd ki a kezed alól. VÁGJUNK BELE!
Jamie Oliver - Jamie főzőiskolája
Isten hozott a Főzőiskolámban!
Sok olyan emberrel találkoztam már, akik azt mondták, sose lennének képesek megtanulni főzni, ezért nem is akarnak. Ehhez a könyvhöz ők adták az ötletet. Az ilyen gondolkodás úgy hat rám, mint bikára a vörös posztó, mert meggyőződésem, hogy az egyszerű házi koszt elkészítése alapvető emberi készség, és mindenkinek tudnia kell főzni, hogy képes legyen gondoskodni magáról, családjáról meg a barátairól. Megírtam hát ezt a könyvet, hogy egyszerűen és gyorsan megtanítsalak főzni - téged, vagy azt, akinek ajándékba adod. Kiválasztottam egy csomó receptet, csupa olyan ételt, amit mindenki szeret, és elmondom, illetve képek segítségével be is mutatom, hogyan lehet ezeket a lehető legegyszerűbben elkészíteni. Szinte kézen fogva vezetlek be a finom, ízletes ennivalók világába. Miért haboznál hát? Akár bátortalan kezdő vagy, akár gyakorlott szakács, aki egyszerűbb megoldásokat keres, engedd, hogy segítsek, és meglátod, milyen ínycsiklandó ételek kerülnek majd ki a kezed alól. VÁGJUNK BELE!
Gilly Smith - Jamie Oliver - A pasi, az ízek, a forradalom
Ki ez a pimasz figura, aki utánozhatatlan zsenialitással alkotja meg a legegyszerűbb alapanyagokból a legfenségesebb ételkölteményeket, és már most legendává vált? Jamie Oliver, a brit szakácsfejedelem nemcsak a konyhában szított forradalmat, de reformjaival társadalmi változásokat is sürget. Nem hagyta szó nélkül a gyermekétkeztetés hiányosságait, és étterme, a Fifteen tizenöt hátrányos helyzetű fiatalnak ad munkát. Mindenkit arra bátorít, hogy ne gyorsétterembe járjon, hanem ragadjon fakanalat, és csapjon a lecsóba! Jamie felismerte, hogy a gasztronómia nem puszta táplálékbevitelt jelent, de egész kultúrákat is meghatároz. Mert az vagy, amit megeszel… Jamie megtalálta a hangot az emberekkel, és persze nem feledkezik meg a helyi gazdákról sem. Aki tőlük vásárol, nem csak friss, szezonális terményekből készült ételeket tehet a tányérjára, de még a helyi gazdaságot is támogatja. De miért pucér a szakács? Mert főzőshow-jában lefejtette a több száz éves misztikumot a konyhaművészetről. Főzni nem nehéz, csak meg kell próbálni!
Gilly Smith - Jamie Oliver - A pasi, az ízek, a forradalom
Ki ez a pimasz figura, aki utánozhatatlan zsenialitással alkotja meg a legegyszerűbb alapanyagokból a legfenségesebb ételkölteményeket, és már most legendává vált? Jamie Oliver, a brit szakácsfejedelem nemcsak a konyhában szított forradalmat, de reformjaival társadalmi változásokat is sürget. Nem hagyta szó nélkül a gyermekétkeztetés hiányosságait, és étterme, a Fifteen tizenöt hátrányos helyzetű fiatalnak ad munkát. Mindenkit arra bátorít, hogy ne gyorsétterembe járjon, hanem ragadjon fakanalat, és csapjon a lecsóba! Jamie felismerte, hogy a gasztronómia nem puszta táplálékbevitelt jelent, de egész kultúrákat is meghatároz. Mert az vagy, amit megeszel… Jamie megtalálta a hangot az emberekkel, és persze nem feledkezik meg a helyi gazdákról sem. Aki tőlük vásárol, nem csak friss, szezonális terményekből készült ételeket tehet a tányérjára, de még a helyi gazdaságot is támogatja. De miért pucér a szakács? Mert főzőshow-jában lefejtette a több száz éves misztikumot a konyhaművészetről. Főzni nem nehéz, csak meg kell próbálni!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Tortakülönlegességek sütés nélkül
Farsangi torta, Mont-Blanc piramis vagy eperkupola? Ezek Dr. Oetker legújabb kreációi. A közel 70 finom tortakülönlegességet bemutató szakácskönyv receptjeinek elkészítésénél azonban a sütő hideg marad. Mert ez a tortakészítés korszerű módja - egyszerű, gyors, kreatív és felséges. Dr. Oetker minden receptet kipróbált, ellenőrzött és úgy írta le, hogy azok biztosan sikerülnek is.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Tortakülönlegességek sütés nélkül
Farsangi torta, Mont-Blanc piramis vagy eperkupola? Ezek Dr. Oetker legújabb kreációi. A közel 70 finom tortakülönlegességet bemutató szakácskönyv receptjeinek elkészítésénél azonban a sütő hideg marad. Mert ez a tortakészítés korszerű módja - egyszerű, gyors, kreatív és felséges. Dr. Oetker minden receptet kipróbált, ellenőrzött és úgy írta le, hogy azok biztosan sikerülnek is.
Varga Gábor - Desszert szerelem
Varga Gábor fiatal cukrász, a Gourmandia című nagysikerű könyv szerzője második kötetéből bárki megtanulhat igazán finom édességeket készíteni úgy, hogy garantáltan sikerélménye lesz közben. A precíz leírások és a fázisfotók megkönnyítik a munkát még azok számára is, akik eddig esetleg kevésbé voltak jártasak a kelt, az égetett vagy a kevert tészták világában. Nyugodtan bízzák magukat Gáborra, kövessék receptjeit pontról-pontra, és meglátják, hamarosan Önök is desszert-mesterekké válhatnak.
Varga Gábor - Desszert szerelem
Varga Gábor fiatal cukrász, a Gourmandia című nagysikerű könyv szerzője második kötetéből bárki megtanulhat igazán finom édességeket készíteni úgy, hogy garantáltan sikerélménye lesz közben. A precíz leírások és a fázisfotók megkönnyítik a munkát még azok számára is, akik eddig esetleg kevésbé voltak jártasak a kelt, az égetett vagy a kevert tészták világában. Nyugodtan bízzák magukat Gáborra, kövessék receptjeit pontról-pontra, és meglátják, hamarosan Önök is desszert-mesterekké válhatnak.