Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nikolett0907
3.0/5

“Elgondolkodott ​az emberi kapcsolatok abszurditásán. Mennyi igyekezetre, mennyi munkára van szükség ahhoz, hogy az ember egy kicsit közel kerüljön a másikhoz! S ha belefektetted a szükséges időt, és összejött, akkor is jó, ha vigyázol!”

Először még jó pár évvel ezelőtt, film formájában találkoztam a történettel.
Akkoriban nem voltam hajlandó végig nézni, és az a pici részlet is nagy sokkot okozott, ugyanis nagy kutya bolond vagyok és pont ilyen fajta kutyusom volt.

Most jó pár évvel később, újra akartam gondolni, érteni szerettem volna, mi játszódott le anno bennem…

Azt meg kell hagyni, hogy most is elgondolkodtam, hogy félbe hagyom, de végül végig olvastam.

Hozzáteszem nem a könyv hibája, hogy ennyire rosszul állok hozzá.
Ha mindentől elvonatkoztatok, akkor ez egy tipikus King regény, minden borzalmával és fantasztikus cselekményszál vezetésével együtt.
Nagyon érdekes és nagyon félelmetes.
Cujo, a maga “cukiságában” sajnálatra méltó és tulajdonképpen végig fenn maradt ez az érzet bennem.
Nem szerettem a családokat, nagyon irritált a lélektani dráma és végül is a kutyuson kívül nem is akartam egyikről sem olvasni.

Ahogy anno a film se, a könyv sem fog hiányozni, egy olvasásnak megfelelt.


AniTiger
5.0/5

Ez ​a könyv olyan, hogy a kutyás gazdi előszeretettel hagyja félbe, hogy hatalmas sétákat tegyen az esti ködben és nutellás palacsintát egyen kettesben a kutyájával vagy csak úgy megölelgesse a szőrgombócot és úgy érezze, rendben van a világ.

Borzasztó, de ez az eddigi legjobb King könyv, amit olvastam, de még most is küzdök a gombóccal a torkomban. Elképesztő volt. Nagyon tetszett, ahogy szép lassan kicsúcsosodik a történet, ahogy minden szereplő szétszéled oda, ahol a helye lesz a tetőponton. Azt hiszem, azért tetszett a könyv, mert nem voltak benne felesleges körök az író részéről, nincsen semmi elhúzva, túlbeszélve – csak megy a sztori. Rendeződnek a játékosok a sakktáblán, és amikor néhányan jó helyen állnak, néhányan rossz helyen, akkor elkezdődik a végjáték…

Kedvenc: Cujo… Jó Kutya, szeretem. Charity. Vic. Zabpehelyprofesszor.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/02/sk-cujo.html


Olyan ​időszakban olvastam mikor keveset aludtam és nagyon beparáztam rajta. Jó idieig kellett próbálnom míg megint olyan szemmel tudtam nézni a nagy testű kutyákra mint mielőtt elolvastam.


dagikám
5.0/5

Vegyes ​érzelmek kavarognak bennem. Egyrészről megint hatalmasat alakított King,szó szerint féltem és szinte felszakadt bennem egy sóhaj,amikor végre megoldódott a család kálváriája. Ugyanakkor bántott a tudat,ami a kutyával történt,nagy kutya fanatikusként nehezen élem meg,fogadom el egy kutya sorsának negatív kimenetelét. A vége felé már megpofoztam volna mindenkit,hogy kapjanak már észbe és ne a rossz irányba kezdjék a keresét. Mindent egybevéve nagyon klassz könyv volt.


csillagka
3.5/5

Gyerekkorom ​óta nem tudom életemet állatok, kutyák, macskán nélkül elképzelni.
Első saját pulim oltás hiánya miatti szopornyicában pusztult el, azóta inkább több mint kevesebb oltás kap mindenki!
Elképesztő és hátborzongató mivel imádom a kutyákat, és ezek között is a Bernáthegyi egy külön kaszt, a mentőkutya aki még morogni se igazán szokott, hiszen segítségre lett kitenyészve.
Nagyon aljas húzás volt King bácsitól amit művelt ezzel a szerencsétlen jószággal, erről az emberi felelőtlenség tehet, az különösen megviselt.
Gyorsan azért leellenőriztem Alfonz oltási könyvét és bizony aktuális lesz egy séta Attila doktorbácsihoz, nyaralás előtti kötelező teendő!
Nem szerettem a családokat, nem szerettem a lélektani drámáját, végül is senkit se szerettem csak Cujot szántam, de őt nagyon ( a fejében lejátszódó részek tetszettek). Egy percig se éreztem félelmet, csak határtalan szomorúságot.
Megint egy King könyv, ami nem tudott a lelkemig eljutni, csak az marad meg pozitívan, hogy ettől talán több ember beoltatja az állatait, akkor már volt valami értelme.
Van sokkal jobb könyve is, ez nálam megint mellé, marad a megfigyelés, inkább csak a lélek mélységeinél maradjon a szerző mert ahhoz ért igazán.

Ui: http://moly.hu/boritok/43559 ez a borító pedig egy #bullmastiffot# bordeaux-i dogot ( Natalie felhívta a figyelmem) ábrázol, ami már kimeríti a negatív diszkrimináció fogalmát ! mármint szerencsétlen #mastiffokra# dogokra nézve.


bokrichard
4.5/5

Korának ​kiemelkedő könyve szerintem. Nem operál hihetetlen, földöntúlian abszurd dolgokkal, de egy veszett Beethoven-nel azért meg lehet félemlíteni az embert. Még ha a könyvben annyira nem horrorisztikus, az utcán nem találkoznék vele. A téma jó, nem túl erős, de a megvalósítása annyira jó, hogy az ember nem unja el magát rajta. A karakterábrázolás, már ha egy kutyánál lehet efféléről beszélni, zseniális.


KillerCat
4.5/5

Én ​bizony Cujo-nak drukkoltam. Azért állatbarátok,különösen az ebek szerelmesei óvatosan olvassák.


Timesz
5.0/5

Egyszerűen ​zseniálisat alkotott ismét King. A több szálon futó cselekmény miatt csak kapkodtam a fejem. Ennyit még nem borzongtam egy könyvén sem. Izgalmas és magával sodorja az olvasót. A végén már szívszaggató számomra. Nagyon tetszett a könyv,csak ajánlani tudom mindenkinek aki egy kicsit is szeret rettegni. :)


Bővebben:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2018/03/egymas-szemeben-stephen-king-cujo-konyv.html


Lupin
4.0/5

Furcsa ​lehet, hogy ezt mondom, de végre egy olyan könyv Kingtől, ami kevésbé jól sikerült – legalábbis szerintem. Tömören annyit a Cujóról, hogy magával a történettel és a mondanivalóval nincs probléma, csupán el lehetett volna mesélni mondjuk 200 oldalban is. E miatt a vontatottság miatt kap csak négy csillagot tőlem ez a könyv, na meg persze az is közrejátszik, hogy olvasás közben egyszer sem kerített hatalmába az a kellemesen borzongós izgalom, amit érezni szoktam, mikor Kinget olvasok. Lehetséges, hogy csak az időzítés nem volt megfelelő, de legalább még egy könyvnyi tapasztalattal gazdagodtam.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

3.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók