Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


A ​luxushotelek világa igen távol áll tőlem, és szerintem a magyar emberek nagy százalékától is. Ezért talán még jobban érdekelt ez a helyszín, és nemcsak azért, mert még sosem szemléltem belülről és közelről akár egyet is, hanem azért is, mert azt is tudom, hogy ha esetleg megnyerném a lottó ötöst, és világkörüli útra indulnék, akkor sem szállnék meg egy luxushotelben. Túl előkelő, túl elegáns, én, mint egyszerű ember irtózatosan feszélyezettnek érezném magam benne.

Ennek a könyvnek a segítségével ismét a kulisszák mögé láthattam, megtudtam ki a szállodavezető után a leghatalmasabb “úr” egy szállodában, kinek mi a dolga, és hogyan épül fel a szállodai dolgozók hierarchiája. A szállodai alkalmazottak nagyon sok mindent látnak, de úgy csinálnak, mintha nem látnának semmit, nagyon sok mindent hallanak, de süketnek tettetik magukat és természetesen sohasem beszélnek arról, amit látnak.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2016/09/kordos-szabolcs-luxushotel-hungary.html


Lazacc
5.0/5

Régen ​röhögtem ennyit egy könyvön!


AniTiger
4.0/5

Érdekes, ​humoros, bár szerintem néhol túlírt iromány.
Nem mintha bajon lenne a túlmeséléssel, mert szeretem a körítést… ha van értelme. Ám sokkal ütősebb lett volna, ha csak a tényekre, történetekre szorítkozunk. Marha jók voltak a szimplán előadott titkok, de a túlmisztifikálás már nem. (Értem, ha elveszted a jó híred ebben a világban vagy már nincs bizalom valaki munkájában, akkor bukta az egészet… de kár annyiszor leírni.)

Egyébként érdekes, különleges könyv.
Viszont a bulvár stílus nem állt jól neki és emiatt úgy éreztem, hogy még a World War Z is realisztikusabban van megírva.


Bettina_94
5.0/5

Nem ​is gondolnánk, hogy mi minden történik egy luxushotel falai között. Vannak elképzeléseink bizonyos botrányokról, eltussolt és ki nem mondott dolgokról, de hagy mondjak valamit; a képzeletet ezerszer is felülmúlja a valóság!

Számomra olyan durva dolgok voltak megírva, hogy néha emlékeztetnem kellett magam, a valóság van megírva ebben a könyvben. Ugyanakkor jó volt látni, hogy valaki végre lerántja a leplet egy olyan világról, amit egyáltalán nem ismerünk, amiről tévképzeteink vannak.

http://irokkozott.blogspot.hu/2017/03/kordos-szabolcs-luxushotel-hungary.html


Ydna
4.0/5

Eddig ​azt hittem, hogy az elkényeztetettségnek vannak határai, de nincsenek. A perverzióról csak a reményeim voltak effélék, de ugye ezen könyv után, már az is régen a múlté. #Ha ezek nem történtek meg akkor és ott, akkor is megtörténhettek valamikor valakivel valahol…#
Éttermet már nyittattam ki éjszaka egy híres világsztár kedvéért, és volt rá példa, hogy bezárattam egy múzeumot, hogy a híres vendég egyedül élvezhesse az alkotásokat.
…két román fiúval és egy hölggyel osztotta meg a lakosztályt. … Ami a lakosztályban fogadott bennünket az leírhatatlan. Ürülék borított mindent, a falakat, a bútorokat, még a plafont is bekenték fekáliával. Véres kotonokat hajigáltak szerteszéjjel.. A politikus az egyik sarokban feküdt…

Miközben egyesek éheznek, addig bizonyos helyeken a bútorokra 5-10 millió forintot illik költeni. Miközben egyes ebek éheznek és láncra verve ketrecben sínylődnek, addig a milliárdosok kutyái (e könyv lapjain kettő) 70 négyzetméter teret kapnak, 24 órában gondozó figyel a kényelmükre és naponta szállítják nekik a friss ételt repülővel Angliából… #Pénz beszél, kutya ugat!!#
Mindezt jól össze kellene kutyulni, és aztán újra szétmérni!


_Enii_
5.0/5

Érdekes,vicces ​és néhol sokkoló bevezetés az 5*-os szállodák mindennapjaiba. Avagy,a vendég miért és mennyit fizet?Hány szerepben kell helytállnia a főportásnak? Arany-e minden ami fénylik? Kikkel könnyebb? A mindennapok leírása,riport egy olyan író tollából akinek sikerült bejutnia a felső tízezer “szállására” majd egy darabban kicsekkolnia onnan. ;)


Radena
4.0/5

Érdekes ​volt kicsit belelátni ebbe a világba :) Ha csak a fele is igaz…. :D bár el tudom képzelni, hogy a nagy része az. Abszolút el. Az emberi természet roppant kiszámíthatatlan. De ezeket a sztorikat olvasgatva örülök, hogy végül nem a turizmus-vendéglátás szakon kötöttem ki. {{engem ne pofozgasson holmi arab a lobbi közepén :D}}


Narrow86
5.0/5

Kordos ​Szabolcs immáron második könyvét fogyasztottam el jóízűen, nagyokat nevetve. Hála Istennek van még itthon egy példány, úgyhogy meg sem állok addig, amíg el nem olvasom az összeset :)
Számomra nagyon betalált az író stílusa, a regényeket kiválóan, összeszedetten írta meg, borzasztóan szuper hangulatot teremtve.
Nagyon tetszettek a hírességekkel kapcsolatos infók, a dolgozók hierarchiája, a bárosok élete. Mindenképpen érdekes és szórakoztató módon ír, akit érdekelnek ezek a témák, nagyon ajánlom!


kedaiyun
4.0/5

Ez ​a sorozat első része, de én nem sorrendben olvastam, így nekem ez a harmadik. A másik két eddig olvasott kötethez hasonló a stílus, azt kaptam, amire számítottam is. Szállodai történeteket kicsit bulváros köntösben. Volt benne néhány visszatérő elem, például a maffiatörténetek vagy a prosti-sztorik. Számomra a legérdekesebb rész az volt, ami a 70-es évek luxusszállodai életéről és a kémkedésről szólt.


Szencsike
5.0/5

Olvasmányos ​és szórakoztató könyv. Átélni ezeket, már nem biztos, hogy ilyen szórakoztató volt, de az tuti, hogy akik ebben a világban dolgoznak sok mindent látnak, hallanak. Menne-e nekem ez a világ? Túl kispályás vagyok ide. De egyszer igazán jó lenne pár napot eltölteni egy 5*-os hotelben.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

53.7
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0
stoppolás

Címkék

Kollekciók